اختتامیه جشنوارههای شعر «تپشهای ماندگار» و «گلپونههای آتش» برگزار شد
آیین اختتامیه جشنوارههای شعر «تپشهای ماندگار» دوره سیزدهم و «گلپونههای آتش» روز گذشته، ۲۳ آذرماه در سالن آمفیتئاتر دانشگاه مائده گرگان برگزار شد.
به گزارش ایکنا از گلستان، به نقل از روابطعمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، آیین اختتامیه جشنوارههای شعر «تپشهای ماندگار» و «گلپونههای آتش» همراه با آیین پایانی جشنوارههای داستان کوتاه جایزه ادبی «یوسف» و تئاتر سنگر با حضور امیرسرتیپ نبی سهرابی، جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، نهادکتابخانههای عمومی، حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جمع دیگری از مدیران و مسئولان لشکری و کشوری و اهالی قلم در دانشکده مائده گرگان برپا شد.
در ابتدای برنامه سرهنگ کاظمی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ضمن قدردانی از حضور فعالان ادبی و هنری در جشنوارههای دفاع مقدس استان گلستان، گفت: اهالی قلم و هنر با نگاه زیبا شناختی میتوانند برای آرمانهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حفظ و بسط ایثار و شهادت آثار ماندگاری را خلق کنند.
در ادامه اکبرمهدوی نیا، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز ضمن اشاره به اینکه ادبیات پایداری و مقاومت حد و مرز ندارد و نهضت عاشورا جلوهای از ایثار و مقاومت و ایستادگی برای آرمانها و باورها است، گفت: قلمفرسایی در حوزه ایثار و شهادت توانایی و دقت بسیاری را میطلبد و ما باید همواره در راه بسط آرمانهای شهدا و ایثارگران کوشا باشیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر در این حوزه کوتاهی و غفلت کنیم بیشک دشمنان کمین کرده، واکنش نشان خواهند داد، افزود: ما دستگاههای فرهنگی و اهالی قلم برای بازنمایی این مجاهدتها در قبال نسل آینده مسئول هستیم.
سپس امیرسرتیپ سهرابی، جانشین بنیادحفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز با اشاره به تنوع اقوام در گلستان که خود الگویی اجتماعی از وحدت و میهندوستی است، گفت: در انتقال مفاهیم و واقعیتها و خاطرات دفاع مقدس نباید دچار کمگویی و غلو بشویم و باید صادقانه و عالمانه برای گفتمانسازی دفاع مقدس بخصوص برای نسل آینده بکوشیم.
وی شعر و داستان و نمایش را از ابزارهای مهم در گفتمانسازی برشمرد و گفت: بدون تردید دفاع مقدس ادامه انقلاب اسلامی است؛ رویدادهایی که بر محور عدالت و حقطلبی و مردم محور در تقابل با دشمن و استکبار است.
وی بر ضرورت گفتمانسازی بهجای شعار تأکید کرد و گفت: شعار با هیجان سر و کار دارد اما گفتمان بر بینش و تغییر نگرش و رشد و تعالی تأثیرگذار است و باید در گفتمانسازی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در جامعه کوشا باشیم.
در ادامه برنامه پس از شعرخوانی جمعی از برگزیدگان و قرائت بیانیه هیئت داوران بخش شعر (حسین عبدی، شکیب غلامی، علیرضا ابری)، اسامی برگزیدگان و منتخبان جشنوارههای شعر تپشهای ماندگار و «گلپونههای آتش» و نیز جشنوارههای داستان کوتاه جایزه ادبی یوسف و تئاتر سنگر معرفی شدند.