ادامه فعالیت پایگاه "نذر و اهدای کتاب" همزمان با نمایشگاه کتاب
رئیس فرهنگسرای اندیشه از ادامه فعالیت پایگاه «نذر و اهدای کتاب» همزمان با نمایشگاه به منظور تجهیز منابع کتابخانهای در مناطق محروم خبر داد.
وی اضافه کرد: برپایی این نمایشگاه به دلیل ظرفیتهای گسترده آن حتما فواید فرهنگی و اقتصادی متعددی برای صنعت بزرگ نشر به همراه خواهد داشت، چرا که از یکسو موجب رونق بازار نشر و گردش مالی این بخش شده و ناشران را برای ادامه مسیر دلگرم میکند. علاوه براین، نویسندگان نیز میتوانند به صورت حضوری با مخاطبان دیدار کرده و نکات ضعف و قوت آثار خود را بشنوند. علاوه براین، فرصت مغتنمی نیز برای کتابخوانها فراهم است تا بتوانند به راحتی به کتابهای خوب موجود در بازار دسترسی داشته باشند.
رئیس فرهنگسرای اندیشه تاکید کرد: از سویی دیگر، ذائقهسازی برای مخاطبان و تشویق آنان به کتابخوانی یکی دیگر از دستاوردهای مهم این رویداد بزرگ فرهنگی است، اما با این حال پرسش مهمی که ذهن بسیاری از فعالان این حوزه را به خود مشغول کرده این است که نمود عینی دستاوردهای این نمایشگاه در طول یکسال پس از برگزاری آن در چه حوزههایی است؟
امینزاده بیان داشت: این پرسش زمانی رنگ و بوی جدیتری به خود میگیرد که عدهای از کارشناسان معتقدند نمایشگاه کتاب جای خود را به «فروشگاه کتاب» داده است. این موضوع زنگ خطر مهمی برای فرهنگ کتابخوانی به شمار میرود، چرا که سطحی شدن نگاه کتابخوانها را به همراه داشته است. از سویی دیگر، نکته قابل تأملی که مطرح میشود این است که آیا عموم مردم به راحتی میتوانند کتابهای خوب موجود در بازار را پیدا کنند یا عمدتاً تحت تاثیر تبلیغات کاذبی قرار میگیرند که ذهن آنان را به سمت و سوی دیگری میبرد؟
وی درباره سطحیشدن جامعه دور از کتاب هشدار داد و گفت: در شرایطی که فضای مجازی به دلیل جذابیتهای خاص خود ذهن و فکر نسل جوان را به خود مشغول کرده و او را از رسانه مهمتری به نام کتاب دور کرده است، باید به دنبال راهکارهایی جدی رفت تا جامعه نسبت به کتابخوانی اقبال بیشتری پیدا کند، چرا که تداوم اثرگذاری فضای مجازی و دور بودن از کتاب میتواند نتایج تاسفباری از جمله سطحینگری، توجه به ارزشهای مادی و دوری از ارزشهای انسانی را به همراه داشته باشد. از این روی نهادهای فرهنگی باید دست به اقدامی جدی بزنند.