انتشار کتاب «تاریخ سینمای سیار در ایران»
تاب «تاریخ سینمای سیار در ایران» از سوی حوزه هنری استان اصفهان روانه بازار نشر شده است.
«اثر پیش رو حاصل دغدغههای ذهنی، خاطرات و جستجوی نگارنده است. در واقع، پژوهشگر همانند بسیاری از همنسلهای خود، اولین تجربه و آشنایی با تصاویر متحرک را از طریق نمایشهای سینمای سیار در مدرسه و مراکز فرهنگی دیگر کسب کرده و خود نیز در برههای از زمان و در نوجوانی، یکی از دستاندرکاران نمایش فیلم بهوسیله سینمای سیار بوده است، ولی انگیزه اصلی انجام این پژوهش، مواجه شدن با گزارشها و اسناد در خصوص فعالیت سینمای سیار بین پروندههای بایگانی شده مربوط به سینما در مرکز اسناد کرمان در حاشیه پژوهش درباره تاریخچه حضور سینما در کرمان در سال ۱۳۸۶ پدید آمد».
فدایی، کتاب سینمای سیار را اولین در نوع خود و روش پژوهش را توصیفی تحلیلی معرفی کرده و افزوده است: «در فصل پایانی و بهعنوان نتیجهگیری پژوهش، فعالیت سینمای سیار قدرتهای جهانی در ایران از منظر نظریه «امپریالیسم فرهنگی» هربرت شیلر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
کتاب به پنج فصل عمده تقسیم شده است:
۱- سینمای سیار در جهان
۲- سینمای سیار در ایران. این فصل به هفت بخش تقسیم میشود که بخش چهارم با عنوان «سینمای سیار آمریکا در ایران» مفصلترین بخش این فصل است که از صفحه ۵۴ تا ۱۵۰ ادامه دارد و بخش پنجم که به دهه ۱۳۴۰ میپردازد، کوتاهترین بخش و فقط سه صفحه است.
۳- سینمای سیار و امپریالیسم فرهنگی
۴- اسناد سینمای سیار در شهرستانها.