بی توجهی به هنر بومی باعث خودکمبینی میشود
بی توجهی به هنر بومی باعث خودکمبینی میشود
رئیس حوزه هنری همدان تصریح کرد: در هنر بومی بنیان بر انتقال مفاهیم است و چون جدی گرفته نشده، ملاکهای آن فراموش شده است، در حالی که اگر این هنر جدی گرفته میشد، شاید تاکنون آکادمیک شده بود، پیشرفت میکرد و ملاکهایش جدیتر بود.
وی با بیان اینکه اگر به این موارد توجه شده بود امروز این خودباختگی را نداشتی گفت: فردوسی، رودکی و ... مدلهای بومی ما هستند و ما در هنر بومی خود ملاکهای مشخص در بررسی آثار داریم و یکی از مشخصههای آن موفقیت در انتقال پیام است.
سماوات تصریح کرد: ما امروز درد دیگری داریم که قالب و تکنیکها را بر انتقال معانی برتری دادیم و گاهاً کتابی را در یک جمع کوچک میخوانیم اما اثری از آن بین مردم نمیبینیم.
وی با بیان اینکه در بررسی کتاب ارزشمند «دوماشال» باید دو نکته را در نظر بگیریم تصریح کرد: نویسنده کتاب، نویسنده توانایی در حوزه داستان به ویژه کودک و نوجوان بوده و با ابزار روز داستاننویسی هم آشنا است و میداند که باید مفاهیم را منتقل کنیم.
رئیس حوزه هنری استان همدان با اشاره به اینکه امروز باید با ملاکهای بومی به بررسی این کتاب بپردازیم ادامه داد: در کتاب «دوماشال» به راوی زنده و غیر معروف پرداخته شده است و این نشاندهنده این واقعیت است که ما ذخیرهها و گنجهایی در جامعه داریم که زنده هستند و باید به آنها پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه روایت زندگی کسی که در کنار ما زندگی میکند با ارزشتر است چون باورپذیرتر است خاطرنشان کرد: انتخاب موضوع با توجه به اینکه راوی زنده بوده و معروف نیست، ارزشمند است بنابراین از محفل ادبی هگمتانه که به این کتاب پرداخته است، باید قدردانی کرد.