جشنواره هنرهای تجسمی فجر کلید خورد
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ، جمعه ۱۵ بهمن ماه رسما کلید خورد.
طبقه اول این جشنواره به نمایش آثار بخش کیوریتوریال اختصاص داشت. این بخش جشنواره در قالب پروژه کاتب به آثاری از هنرمندان ایران از گنجینه موزه خوشنویسی، فرهنگستان هنر و ... نگاهی داشته و آثاری از هنرمندانی چون محمد احصایی، فرامرز پیلارام، حسین زنده رودی، شهابالدین مستمند، صادق تبریزی، محمد سعید نقاشیان، حسین غلامی، احمد محمدپور، جعفر صادقی، حمیدرضا قلیچخانی، فریدون فخری جوقان، کیارش یعقوبی، صداقت جباری، امیر شاهرخ فریوسفی را به نمایش گذاشته بود.
با طی کردن نمایشگاه به سمت طبقات دیگر بخش نظامی گنجوی در رشتههای نقاشی، نگارگری و خوشنویسی و همچنین آثاری از زندهیاد کامبیز درمبخش و اصغر کفشچیان مقدم به نمایش گذاشته شده بودند.
بخش پایانی نمایشگاه اما به طوبای زرین یا همان رقابتی جشنواره اختصاص داشت که آثار شرکتکنندگان در جشنواره در حوزههای مختلف هنرهای تجسمی از نقاشی تا مجسمه به نمایش گذاشته شده بودند.
محمود شالویی به هنگام بازدید از این بخش درباره کیفیت آثار ارائه شده در جشنواره گفت: «آثار همه در یک کیفیت نیستند و متفاوت هستند. در مجموع نمایشگاه خوبی است.»
او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا به عنوان یک بازدیدکننده از رعایت پروتکلها رضایت دارد یا خیر؟ گفت: «الان که من میبینم خوشبختانه پروتکل ها رعایت میشود و همه تقریبا ماسکشان را زدهاند.»
محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در افتتاحیه این جشنواره در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «ما ۱۰ بخش در جشنواره هنرهای تجسمی داریم که هرکدام برگزیدگان خودشان را دارند. در حقیقت جشنواره هنرهای تجسمی فجر هم به لحاظ حضور اساتید گسترده است و هم به لحاظ حضور شرکتکنندگان.»
او ادامه داد: «هنرهای تجسمی در رشتههای مختلف مثل شیر آغوز برای بقیه هنرها میماند؛ چون شما در سینما، تئاتر و حتی موسیقی نیازمند هنرهای تجسمی هستید. بنابراین این جشنواره برای مجموعه هنر کشور مهم است و به منزله ورزش های دو و میدانی و ژیمناستیک برای بقیه ورزشها است.»
او با ابراز خرسندی از توفیق برای افتتاح این جشنواره، درباره تفاوت این دوره با دورههای قبل خاطرنشان کرد: «یکی از تفاوتها افزایش ۴۰ درصدی آثار و شرکت کنندگان است و دوم اینکه ما امسال این جشنواره را در ۳۰ استان داریم و قرار شد هر استان یک دبیر داشته باشد و جشنواره در اغلب شهرها اجرا شود.»
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با برگزاری بخشی جدید به اسم «کیوریتال» همراه است که امروز رسما کلید خورد. جشنواره چهاردهم هنرهای تجسمی فجر همزمان در تهران و ۳۰ استان کشور از امروز آغاز به کار میکند.
این جشنواره در شش بخش: ۱ ـ طوبای زرین (مسابقه هنرهای تجسمی) و بخش ایثار و فداکاری، ۲ ـ بخش تجسم هنر (استانها)، ۳ ـ بخش نظامی گنجوی ۴ـ بخش کیوریتوریال در قالب پروژه «کاتب»، ۵ ـ بخش مقالات و بخش مفاخر برگزار میشود.