حران سیاسی در عراق/ چرا مقتدی صدر قیام کرد؟
با کنارهگیری آیت الله حائری از مرجعیت و سفارش به پیروان خود برای پذیرش زعامت آیت الله خامنهای، مقتدی صدر هم کنارهگیری خود را از سیاست اعلام کرد و به این ترتیب تحولات عراق به گونهای پیش رفت که این کشور دچار آشوب داخلی شود.
درگیریهای عراق در کدام مناطق است؟
بدون پرداختن به جزییات اختلافات میان صدر و «جریان هماهنگی» باید توجه داشت که انتشار فایلهای صوتی منسوب به نوری مالکی رهبر حزب الدعوه و نخست وزیر سابق عراق در مورد صدر را میتوان یکی از مولفههای کلیدی سختتر شدن موضع صدر در برابر چهارچوب هماهنگی دانست.
به هر صورت نتیجه این مسئله هجوم مردم خشمگین و طرفداران صدر به مناطق سیاسی از جمله منطقه سبز بغداد بود که طبق گزارشهای متتشر تا کنون به زد و خوردهای مسلحانه در بسیاری از نقاط پایتخت منجر شده است. این در حالی است که حامیان صدر با تصرف کاخ نخست وزیری، کاخ ریاست جمهوری، پارلمان و دفاتر محلی پارلمان در استانهای شیعهنشین دولت را به طور عملی فلج کردهاند.
همچنین خبرهای از زدو خورد میان گروههای شبه نظامی طرفدار صدر از جمله سرایا الاسلام و نیز گروههای شیعی نزدیک به جمهوری اسلامی ایران از جمله کتائب حزب الله به گوش میرسد. همچنین حامیان صدر با هجوم به دفاتر کتائب و سایر گروههای وابسته به حشد الشعبی از جمله دفاتر حزب الدعوه و دولت قانون، آنها را به آتش کشیدند