رد هرگونه موازیکاری بین شورای هماهنگی امور قرآنی دستگاههای دولتی با شورای توسعه
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه عملکرد شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی و قرآنی دستگاههای دولتی موازی با شورای توسعه فرهنگ قرآنی نخواهد بود، گفت: این شورا برای هماهنگی دولت است و طبعاً شورای توسعه فرهنگ قرآنی هماهنگی سایر دستگاهها را نیز شامل میشود و ما کما فی السابق محوریت و تقویت شورای توسعه را در دستور کار داریم.
مصوبهای که عامل تشکیل شورای هماهنگی شد
وی در ادامه به مصوبهای که در سال ۱۳۸۸ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است اشاره کرد و افزود: ماده اول این مصوبه بحث آموزش عمومی قرآن را بر عهده آموزش و پرورش گذاشته است، ماده دوم بحث پژوهش را بر عهده وزارت علوم قرار داده و ماده سوم نیز بحث تبلیغ و ترویج را بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داده است. همچنین این مصوبه یک ماده چهارم نیز دارد که هماهنگی این دستگاهها را بر عهده وزارت ارشاد قرار داده است.
معاف تصریح کرد: بسیاری از مجموعههای مردمی و موسساتی که کار قرآنی انجام میدهند، الزاماً چنین تفکیکهایی ندارند و همزمان کار آموزش، تبلیغ و ترویج و پژوهش را انجام میدهند و نمیتوانند برای هر کار سراغ یک دستگاه جدا بروند، لذا در بالادست دولت و با دستور وزیر محترم ارشاد تصمیمی مبتنی بر ماده چهارم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اتخاذ شده که بر اساس آن وزارت ارشاد دستگاه بالادستی امر قرآن در دولت معرفی شده است تا بین دستگاههایی همچون آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت ارشاد هماهنگی بیشتری ایجاد کند تا این دستگاهها در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور بهتری داشته باشند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ایده دیگری مطرح شد که دستگاههای دولتی همچون وزارت میراث فرهنگی، وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت که در حوزه فرهنگ یا علم مسئولیت دارند در کنار دستگاههای دولتی که کار قرآنی انجام میدهند، شورایی را تشکیل دهند. این شش دستگاه(وزارت ارشاد، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان و وزارت میراث فرهنگی) در مرحله اول حضور دارند و انشاءالله در مرحله بعد با اجازه رئیسجمهور محترم، سایر وزارتخانهها و دستگاههایی که در امر قرآن، اهل بیت(ع) و مسجد کار میکنند به این شورا اضافه خواهند شد.