شیخ صدوق؛ عالمی که به امر امام زمان(عج) کتاب نوشت
به گزارش ایکنا از لرستان، پانزدهم اردیبهشتماه در تقویم کشور ما به نام روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری شده است.
به گزارش ایکنا از لرستان، پانزدهم اردیبهشتماه در تقویم کشور ما به نام روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری شده است.
شیخ صدوق یکی از بزرگترين مرزبانان حماسه جاويد و خدمتگزاران مکتب اهلبيت(ع) و از شاخصترين دانشمندان جهان اسلام که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حديث شيعه و پاسداری از فرهنگ مهدويت صرف کرد.
به مناسبت فرا رسیدن این روز، با نگاه به کتاب «پای درس علما» تألیف حجتالاسلام محمدتقی صرفیپور مروری کردهایم بر زندگانی بابرکت این عالم بزرگ جهان تشیع و اسلام که تقدیم مخاطبان ایکنا میشود.
شیخ صدوق از کسانی است که برای جمعآوری احادیث امامان معصوم(ع) به مسافرتهای بسیار رفته است در این سفرها از استادان بزرگی استفاده کرده خود نیز به تدریس و بحث میپرداخته است، صدوق برخی از کتابهای خود را در این سفرها تألیف کرده است که از جمله سفرهای شیخ صدوق سفر به شهرهای بخارا، نیشابور، طوس، اصفهان و بغداد بوده است.
شیخ صدوق به دعوت صاحب بن عباد نخستوزیر دولت آلبویه در زمان رکنالدوله دیلمی و مردم شهر ری، به آن شهر آمده، تشکیل حوزه و کلاس درس داده و به تدریس فقه و احادیث اهلبیت(ع) مشغول گردید و سرانجام پس از عمری تلاش و تحقیق در سنگر علم و فرهنگ اسلامی، در سال ۳۸۱ قمری در ۷۵ سالگی دعوت پروردگار خویش را لبیک گفت و در جوار رحمت بیمنتهای او جای گرفت.
وفات او در شهر ری اتفاق افتاد و با این حادثه عظیم و تأسفبار، غبار غم سراسر عالم تشیع را گرفت و عاشقان مکتب اهلبیت(ع) در میان اندوه و اشک، پیکر مطهر وی را تشییع کردند و در نزدیکی مرقد حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری به خاک سپردند آن محل اکنون نیز با نام «ابن بابویه» زیارتگاه مسلمانان است.
گرچه در طول تاریخ همواره این آرامگاه مورد احترام شیعیان بوده است ولی با حادثهای که در حدود ۱۹۰ سال قبل اتفاق افتاد، عظمت و اعتبار صدوق در نزد زائران حرمش بیشتر معلوم شد و ارادت آنان نسبت به وی دو چندان گشت که شرح آن واقعه مطابق نقل روضاتالجنات دیگر کتب تاریخی به اینگونه است.
در یکی از سالها باران زیادی بارید که بر اثر آن اطراف مزار شریف شیخ صدوق فروکش کرد و شکافی در کنار آن پدید آمد، مؤمنان در پی اصلاح برآمدند، هنگام خاکبرداری به سردابی که جسد شیخ در آن مدفون بود، رسیدند وقتی که به سرداب وارد شدند جسد را سالم یافتند آثار رنگ حنا هنوز بر ناخنهای وی باقی بود، این خبر در سطح تهران پیچید تا آنکه سلطان وقت یعنی فتحعلی شاه قاجار نیز از آن مطلع گشت و دستور داد تا سرداب را نپوشانند که خواهان در محل حاضر شدند جمعی از علما و سران مشاهده کردند، سپس دستور دادند تا سرداب را بپوشانند و بنای ساخته شده بر قبر را تجدید کردند