نسخه قوی امام سجاد (ع) برای تاب آوردن در مشکلات سخت زندگی
«صحیفه سجادیه» یکی از مهمترین یادگارهای امام زین العابدین(ع) است که به اعتقاد برخی پژوهشگران این قرآن صاعد همچون نردبانی برای دستیابی به معارف اهل بیت (ع) است که به ما یاد میدهد چگونه در مشکلات زندگی رابطه خود را با خدا قوی کنیم.
وی در میان تمامی جوانان و صاحب منصبان مدینه، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را اختیار و به عقد وی در آمد ولی چند سالی بیش در بیت امام حسین(ع) زندگی نکرد. زیرا در هنگام تولد تنها فرزندش امام زین العابدین(ع) در سال ۳۸ قمری بدرود حیات گفت.
امام سجاد(ع) پس از شهادت امام حسین(ع) در محرم سال ۶۱ قمری، در ۲۳ سالگی به مقام امامت نایل آمد و در سخت ترین شرایط تاریخ امت اسلام، رهبری شیعیان و محبّان اهل بیت(ع) را بر عهده گرفت و پس از بازگشت به مدینه، به مدت ۳۴ سال امامت شیعیان را در طول ۵۷ سال عمر بابرکت خود بر عهده داشتند.
صحیفه سجادیه پس از قرآن و نهج البلاغه به عنوان مهمترین میراث مکتوب شیعه به نامهای خواهر قرآن و انجیل اهل بیت مشهور است. امام سجاد (ع) بسیاری از معارف دینی مانند خداشناسی، جهانشناسی، انسانشناسی، رسالت انبیا، جایگاه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، گرامی داشت اعیاد، مسائل اجتماعی و اقتصادی و اشارات تاریخی را به زبان دعا مطرح کردند.
از صحیفه سجادیه می توان به عنوان مهمترین یادگار امام سجاد(ع) یاد کرد که امام خمینی(ره) در وصیت نامه الهی سیاسی خود از این کتاب به زبور آل محمد(ص) یاد کرد و افزود: ما مفتخریم که ادعیه حیاتبخش که او را قرآن صاعد می خوانند از ائمه معصومین ما است. ما به صحیفه سجادیه این زبور آل محمد مفتخریم.
در سال ۱۳۵۳ شمسی یکی از علمای شیعه یک جلد از صحیفه سجادیه را به مفتی اسکندریه در قاهره اهدا کرد و این دانشمند اهل سنت که نویسنده تفسیر طنطاوی است، پس از مطالعه کتاب گفت «از بدبختی ماست که تاکنون بر این گرانبهای جاوید از میراث های نبوت دست نیافته بودیم و هر چه در آن می نگرم، آن را از گفتار مخلوق برتر و از کلام خالق پایین تر می یابم.
نکته جالب این است که تاکنون بیش از ۵۶۴ عنوان کتاب، ۲۳ پایان نامه، ۳۰۰ عنوان ترجمه از صحیفه سجادیه و ۱۴۷ شرح بر این اثر در کتابخانه ملی ایران ثبت شده است.