نگاهی به کتاب «ضرورت منجیخواهی»
نویسنده کتاب «ضرورت منجیخواهی» بیان کرد: این کتاب در سه فصل تدوین شده است که خواننده را متوجه اهمیت بحث منجیگرایی و تأثیر آن در سیاستها و حوادث کلان کشورهای اسلامی میکند.
نویسنده این کتاب تصریح کرد: در فصل اول کتاب بحث انقلاب اسلامی ایران که نشئت گرفته از مهدویت و منجی است مورد بررسی قرار گرفته و تأثیرگذاری آن بر منطقه و محور مقاومت که آن هم برگرفته از مهدویت بوده شرح داده شده است. علاوه بر این در همین فصل به ایجاد داعش و علت اصلی پیدایش آن که انحراف از مهدویت بوده پرداخته شده است. تأثیر اعتقاد به منجی در سودان و عربستان، ایجاد مدعیان دروغین مهدویت در این کشورها بهعنوان نمونه احمدالحسن و همچنین تأثیر اعتقاد به منجی در هندوستان از جمله مباحثی هستند که در فصل اول کتاب به آن پرداخته شده است.
وی یادآور شد: به مدعی دروغین احمدالحسن تاکنون نقدهای بسیاری وارد شده اما نقدی که در این کتاب وارد شده در نوع خودش خاص و برای اولین بار است. به این صورت که تعارضات حرف خودش را با خودش احصا کردهام. این شخص ادعاهایی را مطرح میکند که اشخاص با خواندن این کتاب متوجه بطلان احمدالحسن و ادعاهای وی خواهند شد.
مدرس حوزه علمیه در ملایر اظهار کرد: در فصل دوم کتاب به تأثیر اعتقاد بر منجی در شکلگیری اسرائیل و اعتقاد مسیحیان و یهودیان به منجی و سیاستمداران آمریکایی پرداخته شده است. کتابها و فیلمهای بسیاری را در این زمینه تولید کردهاند که این کتاب برخی از این فیلمها را نقد کرده و هدف از آنها را کاملاً شرح میدهد.
شیری ادامه داد: در فصل سوم این کتاب نیز علت جذابیت عرفانهای نوظهور را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار دادهام. برخی افراد برای پیشبرد اهداف خود از منجیگرایی به علت جذابیتی که دارد، سوءاستفاده میکنند.
وی تأکید کرد: اعتقاد به منجی عامل محرکی در دنیاست و موجب اتفاقات بزرگی در دنیا شده و بسیاری از حوادث نیز مبتنی بر همین موضوع است. اگر بتوانیم حضرت مهدی(عج) را بهعنوان یک منجی آنگونه که هست به دنیا بشناسانیم با توجه به جذابیت این موضوع مردم خواهند پذیرفت چراکه فطرتاً به دنبال عدالت، صلح و امنیت هستند و قهرمان را دوست دارند. بنابراین، امیدواریم از این طریق قدمی در محقق شدن ظهور حضرت برداشته باشیم.
این کارشناس حوزه مهدویت در بخش دیگری از سخنانش به معرفی کتب تاریخی و تأثیرگذار در عقیده مهدویت اشاره کرد و گفت: کتابهای متعددی در طول تاریخ حتی پیش از تولد حضرت مهدی(عج) نگاشته شده و احادیث فراوانی داریم که برخی از آنها بهصورت مکتوب درآمدهاند و بعد از میلاد ایشان در غیبت صغری نوشته شدهاند که از منظر علمی کتابهای خوب و تأثیرگذاری هستند. قدیمیترین کتاب شیعه در این زمینه که معتبرترین کتاب نیز است، کتاب «غیبت» نام دارد که نویسنده آن نعمانی است. کتابی روایی است و احادیثی که در زمینه مهدویت است در غیبت صغری جمعآوری شده است.
وی ادامه داد: پس از این کتاب، کتاب «کمالالدین و تمام النعمه» نوشته شیخ صدوق است که در دو جلد به چاپ رسیده است. همچنین کتاب «غیبت» کتاب دیگری است که توسط شیخ طوسی نگاشته شده است؛ در این کتاب روایتهای مهدوی جمعآوری شده است، اما احادیث آن کمی به تأویل و توضيح نیاز دارد.
شیری تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی کتابهای بسیاری در این زمینه منتشر شده، برای آشنایی در مباحث مهدویت در شیعه و سنی و برای به دست آوردن اشتراکات در این مبحث کتاب «در انتظار ققنوس» اثر سیدثامر هاشم العمیدی که فردی لبنانی است عالی به نظر میرسد. همچنین در زمینه مهدویت و قرآن نیز کتاب «جامع الاحادیث مهدی» جلد هفتم بسیار زیبا به این موضوع پرداخته است.
وی تأکید کرد: جوانان دبیرستانی میتوانند کتاب «نگین آفرینش» که به همت جمعی از نویسندگان حوزه نگاشته شده و بیش از صدبار تجدید چاپ شده را مطالعه کنند.
این نویسنده همدانی گفت: در زمینه وظایف منتظران نیز بهترین کتاب «مکیال المکارم» نوشته محمدتقی موسوی اصفهانی است. افرادی که به مباحث غرب و مهدویت علاقه دارند میتوانند کتاب «غرب و مهدویت» نوشته رضا شجاعیمهر را مطالعه کنند ایشان فیلمهای هالیوودی که در زمینه مهدویت هست را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی افراد به پاسخ شبهات خود در زمینه مهدویت علاقه داشته باشند که در این زمینه نیز کتاب «امام مهدی حقیقتی تابناک» نوشته مرتضی ترابی اشاره کرد.
مدرس حوزه علمیه در شهرستان ملایر تأکید کرد: کتاب «عهد انتظار» نیز در سال ۹۷ از بنده به چاپ رسید که در این کتاب به مباحث منجیگرایی در عرفانهای نوظهور غربی، شرقی و سرخپوستی پرداخته شده است.
وی در پایان گفت: علاقهمندان به شرح ادعیه و دعای ندبه، دعای عهد و... میتوانند به کتابهای شرح دعای ندبه و زندگی مهدوی در سایهسار دعای عهد از حجتالاسلام والمسلمین قرائتی مراجعه کنند.