پخت نانهای محلی میراث ملی ناملموس ونک سمیرم
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سمیرم گفت: پخت انواع نان محلی در سمیرم جزو میراث ناملموس این دیار است که با برنامهریزیهای انجامشده پرونده پخت این نوع نان جهت ثبت در آثار ناملموس ملی تشکیل و بهزودی عملی خواهد شد.
سعید سلمانیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سمیرم اظهار داشت: انواع مختلف نان محلی و سنتی در این شهرستان پخت میشود که طعم و کیفیتی خاص دارد و با نامهای نان یوخه تونکه یا تیری، نان تاپ تاپو یا لپو، نان آفاق، نان شل شلک، نان سیردلی یا تره کوهی، نان تخم مرغی و نان خاشوا است که توسط زنان خانهدار عشایر شهری و روستایی پخت میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سمیرم افزود: این ۶ نوع نان محلی هم اکنون در شهر ونک در حال پخت است و استفاده از آرد بومی، داروهای گیاهی و ادویههای خاص منطقه همراه با خاصیت درمانی طعم و مزه این نان را بهگونهای کرده است که ذائقههای مختلف این نان را میپسندند و طرفدار این نان میشوند.
وی خاطرنشان کرد: درست کرد خمیر نانهای سنتی این منطقه نیاز به تخصص زنان قدیمی دارد زیرا نوع خمیر هر نان متفاوت و با روش خاصی تهیه میشود.
سلمانیان همچنین بیان کرد: در روستاهای شهرستان پخت نان محلی بیشتر با استفاده از هیزم و آتش انجام میشود که باعث میشود نان مغزپخت شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سمیرم عنوان کرد: هماکنون ۶ نوع نان سنتی در شهر ونک پخت میشود که مشتریان زیادی را به خود جلب کرده و اشتغالزایی زنان خانهدار را فراهم آورده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان سمیرم منطقه نمونه گردشگری است، با ثبت این نان به عنوان میراث ناملموس شهرستان در آثار ملی، میتوان زمینه اشتغالزایی زنان خانهدار بیشتری را جهت پخت نان و فروش در بازار مصرف فراهم کرد.
شهرستان سمیرم با ۴ بخش، ۶ شهر و ۱۲۰ روستا در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان واقع شده است.
انتهای پیام/۶۳۱۱۱/ح۲۰/