کتاب "مکیال المکارم" بهترین دستورالعمل برای ارتباط با امام زمان (عج) است
کارشناس و پژوهشگر حوزه مهدویت، کتاب "مکیال المکارم" اثر سید محمدتقی موسوی اصفهانی را بهترین دستورالعمل برای ارتباط با امام زمان (عج) و انس با ایشان معرفی کرد.
هَزار پیش از ورود به بحث با اشاره به روایت "من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة"، این حدیث را از محوریترین روایات نبوی در بحث مهدویت دانست و گفت: ما چون زیاد آن را دیدهایم و شنیدهایم کمتر به محتوای آن و وظیفهمان نسبت به آن توجه میکنیم، فرمایش پیامبر عزیزی که سخنش مثل سخن خداوند است، مانند والدینی که چون فرزندشان را زیاد میبییند، چندان متوجه رشدش نمیشوند ولی فردی که پس از چند سال اورا میبیند از بزرگ شدنش شگفت زده میشود.
ما در جامعهای زندگی میکنیم که اشتغالات دنیوی چنان ما را به خودش مشغول کرده که کمتر فرصت میکنیم به موضوع حجت الله و ولی عصر ارواحناه فداه بپردازیم موضوعی که پرداختن و نپرداختن به آن، ایمان و بیایمانی ما را رقم میزند.
مؤلف کتاب "در کوچههای آدینه" در تعریف عنوان جلسه با یادآوری تفاوت بین اطلاعات و اعتقادات و این که فقط بخشی از دیتاهای ذهنی ما عقاید ماست گفت: باورداشت یعنی آن میزان از اطلاعاتی که در جان و قلب انسان نفوذ کرده است و در جوارح و اعمال و زندگی شخص، خودش را نشان میدهد پس آن اطلاعات عقیدهاششده است.
وی با اشاره به شخصیت ابن ابی العزاقر شلمغانی (م322ق) عنوان کرد: این فرد اطلاعات بسیاری در موضوع مهدویت داشته است ولی در عقیده دچار انحراف و سقوط شده و این برای همه ما یک درس بزرگ است که تنها اطلاعات در این زمینه کفایت نمیکند.
هَزار در ادامه با اشاره به اینکه اعتقاد هم صفت قلب است و هم صفت عمل و با اشاره به مثل "از کوزه همان برون تراود که دراوست"، باورداشت مهدویت را "اعتقاد به وجود انسان مشخص حی حاضر ناظر مهدی نام" تعریف کرد و با تشریح هر یک از واژههای این تعریف پس از تأکید بر ایمان قلبی و عملی به حی و حاضر بودن امام زمان علیه اسلام، واژه نظر را به معنای نگاهی با هدف خاص دانست و ناظر بودن حجت الله را بر زندگی ما در بحث تربیت مهمتر عنوان کرد.
وی همچنین یادآور شد: خوب است به این توجه کنیم که زندگی ما در پیشگاه ولی عصر ارواحنا فداه چگونه است همان طور که اصحاب امام حسین علیه السلام در اواخر زندگیشان این سؤالهای واحد را ازمام زمانشان میپرسیدند: آیا راضی شدی؟ آیا خوب انجام دادم؟ و ما نیز در این فضا که هر کداممان به نحوی در حال نوع دیگری از جهاد هستیم از امام زمانمان بپرسیم یابن رسول الله آیا تکلیفم را خوب انجام دادم؟
این پژوهشگر و مدرس دانشگاه با اشاره به انواع نظارت مثل نظارت دیکتاتوری و یا نظارت قانون بر افراد، نظارت امام زمان علیهالسلام را بر انسانها را شبیه نظارت مشفقانه والدین نسبت به فرزندشان همراه توصیف کردند و تعبیر نهج البلاغه در توصیف پیامبرصلی الله علیه و آله: "طبیب دوّار بِطبّه"؛( پزشکی که با ابزار درمانی خویش در پی بهبودی بیماران روحی میرود) را در مورد سیره امام عصر (عج )در برابر دوستانش جاری دانستند.