کتاب نمای سکونت در بناهای تاریخی تالیف شد
توسط عضو هیئتعلمی واحد رودهن؛
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از رودهن، کتاب نمای سکونت در بناهای تاریخی توسط رضا نقدبیشی عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و عباس ظهیریفرد تالیف و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار آنا در مقدمه این کتاب آمده است: معماری ایران در بناهای تاریخی محصول شناخت و پرداخت متعالی نیازها، رفتارها، تکنیکهای ساخت و آیندهنگری است.
در ادامه مقدمه این کتاب آمده است آنچه پیش رو رفت بیان میکند که حضور انسان در فضا حاصل قابلیت فضا در ایجاد رفتار است.
تأثیر قطعی فضای معماری (در هر نوع) بر رفتار انسان در تمامی لحظات امریست که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
همچنین تغییر فضا برای تأمین نیازها و ایجاد قرارگاههای رفتاری محصول توجه به محیط است که باید برای آسایش، آرامش، رضایتمندی و احساسات انسان حرکت کند.
در پژوهش پیشرو بیان شد که بیتوجه به نیازهای انسان و تأمین نکردن قابلیت در محیط برای وقوع رفتار باعث ایجاد یا افزایش استرس و هیجان در محیط شده و انسان درگیر اضافه بار محیطی میشود.
به تبع آن احساس امنیت، عزتنفس، معنویت و... که از نیازهای اساسی محسوب میشود حذف شده و فرد برای تأمین آنها دست به رفتارهای مخرب میزند. این رفتارها به وجودآورنده مخاطرات اجتماعی است که محیط را آلوده، کالبد را تخریب و حضور در هر فضایی را ناممکن میکند.
به نظر میرسد اصلاح محیط برای ایجاد آسایش، آرامش و رضایتمندی باعث کمشدن استرسهای محیطی شده و رفتار انسان در اجتماع را اصلاح میکند.
معماری و معماری داخلی به عنوان مؤثرترین روش بر کنترل یا اصلاح رفتار فرد می تواند، با کم کردن استرسها و اضافهبارهای محیطی، بسیار در اصلاح مخاطرات اجتماعی مؤثر باشد.
همچنین این نتیجه بهدست آمد که حذف استرسها و مخاطرات منجر به تأمین نیازها و اصلاح رفتارها خواهد شد و در نهایت رویکرد انسان نسبت به رفتار در فضا تغییر میکند.
رفتار صحیح، قرارگاره رفتاری خاص خود را میطلبد و آنجاست که محیط ناخودآگاه توسط فرد اصلاح میشود و پایدار میماند.