کنترل قند خون با دارچین
دارچین یکی از قدیمیترین ادویههای شناخته شده است، ادویهای که در دورهای حتی بیشتر از طلا ارزشمند بود. این ادویه ارزشمند خواص درمانی بسیاری دارد و حاوی بیش از ۴۱ نوع ترکیب محافظتکننده بدن است.
اثیر دارچین در کنترل قند خون
بعضی تحقیقات نشان میدهد که دارچین به مقاومت بدن افراد انسولینی کمک میکند و این دلیل خوبی است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، دارچین را ادویه خوبی در کنترل قند خون بدانند و از آن استفاده کنند. بیماران مبتلا به دیابت میتوانند دارچین را به شکل چای یا دمنوش و یا به عنوان مکمل مصرف کنند.
دیگر خاصیت دارچین این است که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در شما کاهش دهد بیماری که به عنوان رایجترین علت مرگ زودرس در دنیا شناخته میشود. براساس تحقیقات صورت گرفته مصرف ۱ گرم که برابر است با حدود حدود نصف قاشق چایخوری پودر دارچین در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است؛ مصرف این میزان از دارچین باعث کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول بد LDL و تریگلیسرید میشود، در حالی که سطح کلسترول خوب HDL پایدار خواهد بود.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف تنها ۱۲۰ میلیگرم دارچین در روز این تأثیر را روی بدن انسان دارد. در نتیجه این تحقیقات گفته شده است که دارچین حتی باعث افزایش میزان کلسترول خوب HDL هم میشود.
دارچین و خواص ضدالتهابی
دارچین سرشار از آنتیاکسیدان است و آنتیاکسیدانهای موجود در آن به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حمله قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند. به گفته دانشمندان بیش از ۷ نوع فلاونید که تنها در دارچین وجود دارد، در درمان التهابهای بدن تاثیر بسزایی دارند.
به دلیل وجود همین خاصیت است که دارچین را در تسکین انواع درد موثر میدانند. نتایج تحقیقات نشان میدهد که دارچین به احیای بافت زخمیشده، کم شدن درد قاعدگی و کنترل حساسیتهای فصلی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: چرا برخی غذاها را نباید دوباره گرم کرد؟
دارچین و تاثیر آن در آرامش بدن
دارچین از سوی دیگر به دلیل داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون نیز مفید است و مانند گرد و تنتور به صورت دارو استفاده میشود. این ادویه همچنین والیوم گیاهی است، زیرا در آن مادهای به نام “cinnamodehyde ” وجود دارد که موجب آرامش بدن میشود، دارچین در کاهش تب نیز تاثیر دارد. توصیه میشود از دارچین برای قوی کردن بدن نیز استفاده کنید.
دارچین و تاثیر آن در تقویت عضلات رحم
هر ۱۰۰ گرم دارچین ۹، ۵ گرم آب، ۰، ۹ گرم پروتئین، ۳، ۲ گرم چربی، ۲۵ میکروگرم ویتامین A، یک هزار و ۲۳۰ میلیگرم کلیسم، ۳۸ میلیگرم آهن و ۲ میلیگرم روی دارد. در دارچین آنتیاکسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد که ضد رادیکالهای مضر در بدن است و کمبود آن در بدن سبب ضعف ایمنی میشود.
دارچین برای افرادی که فقر آهن و پوکی استخوان دارند، مفید است همچنین سبب تقویت سیستم گوارش میشود. این گیاه همچنین ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی کننده و تقویتکننده عضلات رحم است.
دارچین و تاثیر آن در جلوگیری از بیماری آلزایمر
تحقیقات نشان میدهد که عصاره دارچین میتواند در پیشگیری از آلزایمر موثر باشد. دو ترکیب موجود در آن، به نام اپی کاتچین و سینامالدهید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند و همچنین از رشد رشتهای در سلولهای مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری میکند.
دارچین و احتمال تاثیر آن در درمان ویروس HIV
HIV ویروسی است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار میاندازد و در صورتی که درمان نشود به بیماری ایدز منجر خواهد شد. بنظر میرسد که دارچین کاسیا میتواند به بدن برای مقابله با ویروس HIV-۱ کمک کند. ویروس HIV-۱ رایجترین نوع ویروس HIV در انسان است. یک تحقیق آزمایشگاهی روی سلولهای آلوده به ویروس HIV نشان داده است که دارچین از میان ۶۹ گیاه دارویی مورد بررسی، مؤثرترین درمان است. البته برای تأیید این تأثیر به آزمایشهای انسانی بیشتری نیاز داریم.
تاثیر دارچین در سلامت پوست
دارچین بهخاطر خواص آنتیباکتریال و ضدمیکروبی خود از پوست در برابر سوزش، جوش، حساسیت و عفونت محافظت میکند. روغن دارچین باعث کاهش تورم، درد و قرمزی پوست میشود. ترکیب عسل و دارچین برای محافظت از پوست در برابر آکنه و آلرژی مفید است.
تحریک و افزایش رشد مو با مصرف دارچین
با مصرف منظم دارچین، میتوانید از ریزش مو جلوگیری کنید. اگر پوست سر شما حساس نیست، میتوانید دو قاشق غذاخوری عسل و نصف فنجان روغن زیتون گرم را با دارچین ترکیب نمایید و روی سرتان ماساژ دهید و بعد از ۱۵ دقیقه، با شامپو و آب ولرم بشویید.
تاثیر دارچین در کنترل وزن
مصرف منظم دارچین میتواند کلسترول و میزان قند خون را کنترل کند، بنابراین قادر به متابولیزه کردن کربوهیدراتها، سوزاندن چربیها و کاهش وزن طبیعی بدن است.
دارچین و کنترل PMS زنان
دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS است. تحقیقات انجام شده نشان میدهد، زنانی که روزانه ۵ الی ۶ میلی گرم منگنز مصرف میکنند، کمتر دچار تغییرات خلقی میشوند. نتایج این مطالعات بیانگر این است که گنجاندن منگنز، در رژیم غذایی زنان میتواند علائم مختلف PMS را در زنان کاهش دهد.