X
مقالات فیش حج

آشنایی بوسنیایی ها با تشیع

طلبه بوسنیایی تصریح کرد:هیچ اختلافی بین شیعه وسنی دربوسنی نیست و شیعیان واهل سنت در کنار هم زندگی می کنند و باهم آشنایی دارند.

او برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم را سبب آشنایی بیشتر مسلمانان با مذاهب یکدیگر دانست و از استقبال مردم بوسنی در زمینه ترجمه کتب دینی سخن به میان آورد.

سناد گانیک شرکت کننده کشور بوسنی در سومین دوره از مسابقات قرآنی طلاب علوم دینی جهان اسلام در رشته قرائت ترتیل و تفسیر قرآن کریم مراکز دینی کشور بوسنی را اینگونه معرفی کرد: ما در کشور خود مراکز اسلامی، دارالقرآن کریم و همچنین مساجد اسلامی داریم که در ابتدا در مساجد تعالیم دینی را فرا می گیریم و سپس در مراکز و موسسات دینی آموزش های بیشتری می بینیم. البته یک دانشگاه بزرگ اسلامی، دو موسسه اسلامی و یک مدرسه اسلامی نیز در بوسنی وجود دارد.

او با اشاره به اینکه ۵۰ درصد مردم کشور بوسنی مسلمان هستند، گفت: مذهب رسمی کشور ما سنی حنفی است و بیشتر مردم نیز پیرو این مذهب هستند. ما تا قبل از جنگ در کشورمان آشنایی با مذهب شیعه نداشتیم اما بعد از آن فرصت های زیادی از جمله تحصیل دوستانم در مدارس اهل سنت شهر مشهد سبب شد تا ما با مردم این شهر و مذهب تشیع آشنا شویم.آنان از رابطه خوب و تفاهم با مردم اهل تشیع گفتند و هم اکنون ما در کشور خود مراکزی از  جامعه المصطفی در کشور بوسنی داریم که مشغول به فعالیت های دینی هستند.

این طلبه بوسنیایی با اشاره به سخنان حضرت آیت الله مکارم شیرازی در اختتامیه این مسابقات گفت: همانگونه که این مرجع بزرگ فرمودند در بین دو مذهب تعداد افراد انگشت شماری هستند که سعی در ایجاد اختلاف بین دو مذهب دارند ولی به طور کلی هیچ اختلافی نیست و شیعه و سنی در کنار هم زندگی می کنند و باهم آشنایی دارند.

سناد گانیک اظهار داشت: ما در کشورمان موسسات دینی ایرانی داریم که شیعی هستند و سعی می کنیم در مورد مذهب شیعه هم معلوماتی داشته باشیم.

طلبه کشور بوسنی تصریح کرد: این مسابقات بین المللی قرآن باعث می شود مسلمانان کشورهای مختلف با هم و با تفاوت های مذاهب هم آشنا شوند.

او افزود: ترجمه های زیادی از قرآن به زبان بوسنیایی داریم همچنین در این اواخر ترجمه کتاب های دینی استقبال بیشتر مردم به اسلام را در پی داشت.

سناد گانیک در خصوص سوالات و شبهات دینی در کشور بوسنی گفت: سوالات مردم بیشتر در بخش های حدیث و فقه و احکام است زیرا بعد از جنگ بوسنی این زمینه ایجاد شده که مردم به کشورهای دیگر رفته، درس بخوانند و ذهن آنان بیشتر باز شود.

طلبه کشور بوسنی همچنین خاطر نشان کرد: در مذهب ما حجاب هم به صورت مذهب تشیع است فقط در لباس با هم تفاوت داریم در صورتی که در حجاب شبیه هم هستیم.

سناد گانیک طلبه حوزه علمیه بوسنی و تحصیل کرده در دانشگاه های دینی است. او هم اکنون در مقطع فوق لیسانس است و دوره تکمیلی خود را در کشور مصر گذرانده است البته فرصت تحصیلات تکمیلی در کشور بوسنی نیز برای او فراهم بوده است.

 

   

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید