مشروح اخبار ۱۳، چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۹۹
ارتباط تصویری از هفت مجموعه تولیدی فعال در نقاط مختلف کشور با رهبر انقلاب به مناسبت هفته کارگر و پیگیری تحقق شعار سال(جهش تولید)، مهمترین عنوان این بخش خبری است.
به مناسبت هفته کارگر و پیگیری تحقق شعار سال(جهش تولید) ارتباط تصویری از هفت مجموعه تولیدی فعال در نقاط مختلف کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی برقرار شد.
در این ارتباط، مدیران و تعدادی از کارگران نمونه واحدهای تولیدی از وضعیت تولید، دستاوردها، مسائل و مشکلات این واحدها گزارشهایی بیان و همچنین راهکارها و پیشنهادهایی برای حل این مسائل و تحقق شعار سال مطرح کردند. مشروح خبر و تصاویر تکمیلی، به محض دریافت، به اطلاع خواهد رسید.
*رئیس جمهور در نشست هیئت دولت برداشتن تحریمهای تسلیحاتی ایران را جزو جدایی ناپذیر برجام دانست. آقای روحانی گفت: اگر این تحریمها روزی تحت هر عنوان و با هر بیان و مکانیزم باز گردد، سران کشورهای ۱+۴ میدانند که چه پیامد وخیمی برای آنها خواهد داشت.
رئیس جمهور همچنین بر کوچک شدن و واگذاری تصدیهای دولت به مردم در سال جهش تولید تاکید کرد و افزود: به زودی سهام برخی دیگر از شرکتها در بورس عرضه میشود. آقای روحانی از مسئولان خواست با زبانی ساده در خصوص سهام عدالت، نحوه فروش و یا نگهدای آن و فعالیت در این زمینه با مردم سخن بگویند.
*با وجود ثبات شکننده وضعیت کرونا در کشور، برخی، ترددِ عادی در شهرها را از سرگرفته و تصور میکنند کرونا از بین رفته است. به گفته مسئولان بهداشت و درمان، کرونا هنوز تحت کنترل نیست و نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همچنان باید رعایت شود.
*صحبتهای مردم رو در قبال این افزایش آمار دیدید. کادر درمان هم که همچنان، مستحکم در سنگر خدمت آماده اند، از مردم درخواستهایی دارند.
*مرحله دوم طرح کمکهای مومنانه در تهران از شنبه ۲۰ اردیبهشت، همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) آغاز میشود. در این مرحله به همت سپاه محمد رسول ا... صد هزار بسته بین افراد شناسایی شده توزیع میشود. در دیگر استانها نیز رزمایش کمک مومنانه با مشارکت گروههای مختلف ادامه دارد.
کرونا در جهان حالا بیش از سه میلیون و ۷۳۰ هزار مبتلا دارد. از این تعداد، بیش از ۲۵۸ هزار نفر جان باخته اند. البته یک میلیون و ۲۴۵ هزار نفر از کل مبتلایان هم، بهبود یافتهی کرونا هستند. مهمترین خبر کرونا در ساعات گذشته، مشاهدهی نمونههای ابتلا در فرانسه، حتی زودتر از ابتلاها در چین است.
شبکه فرانس ۲۴ در گزارشی اعلام کرد: محققان میگویند، نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه، احتمالا یک ماه زودتر از آنچه که تصور میشد، اتفاق افتاده. برابر این گزارش، نخستین مورد ابتلا، در ۲۷ ماه دسامبر یعنی ۷ دی، رخ داده است. یعنی حتی زودتر از نخستین ابتلا به کرونا در ووهان چین.
*در اروپا، شمار مبتلایان کرونا، به یک و نیم میلیون نفر رسیده، یعنی ۴۰ درصد کل مبتلایان جهان. از این میزان مبتلا، بیش از ۱۴۴ هزار نفر، جان خود را از دست داده اند.
در میان کشورهای قاره سبز، حالا اوضاع انگلیس، کامل قرمز شده و با پیشی گرفتن از ایتالیا، بالاترین آمار رسمی مرگ و میر کرونایی را در اروپا دارد. با این ۲۹ هزار و ۴۲۷ فوتی، حالا انگلیس بعد از آمریکا، دومین کشور، با بیشترین جان باختهی کرونا در جهان هم محسوب میشود.
البته، این به جز آمار فوتیهای کرونا در خانههای سالمندان است که با احتساب آن، شمار فوتیها در انگلیس از ۳۲ هزار نفر هم بیشتر است؛ عددی که مرکز ملی آمار انگلیس هم آن را تایید کرده.
دولت انگلیس تاکید کرده باز شدن همه مدارس در حال حاضر از ترس افزایش ابتلا به ویروس کرونا غیر ممکن است.
*ترکیب جمعیتی پزشکان در انگلیس نیز، در این روزهای کرونایی، مشخصتر شده. ویروس کرونا روشن کرد، نظام بهداشت عمومی در انگلیس هنوئز مستقل نیست و از ۱۰۰ کارمند بخش بهداشت و مراقبت اجتماعی، دو سوم از مهاجران هستند.
*ناتوانی در مدیریت مقابله با کرونا، موجی از انتقادها را متوجه دولت انگلیس کرده. تازهترین اطلاعات نشان میدهد، دولت انگلیس از قبل میدانسته است که دچار کمبود امکانات پزشکی است و در صورت وقوع همه گیری به مشکل برخواهد خود.
مشکلات اقتصادی متاثر از کرونا هم در انگلیس فراوان است. نمونهی آن، اخراج ۳۱۵۰ تن از کارکنان خطوط هوایی ویرجین آتلانتیک انگلیس.
*اما در فرانسه، دیروز ۳۳۰ جان باخته جدید در فرانسه به ثبت رسید که در مدت شش روز گذشته بالاترین میزان بوده است. فرانسه بیش از ۱۷۰ هزار و ۵۰۰ مبتلا به کرونا هم دارد.
*وزارت بهداشت ایتالیا، از جان باختن ۲۳۶ نفر بر اثر ویروس کرونا و ابتلای ۱۰۷۵ به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته خبر داده. با این حساب، شمار کل قربانیان کرونا در ایتالیا به ۲۹۳۱۵ و مبتلایان به ۲۱۳۰۱۳ نفر رسیده است.
*در آمریکا با جان باختن ۲۳۳۳ بیمار کرونایی فقط در ۲۴ ساعت گذشته، شمار فوتیهای کرونا، از ۷۲ هزار تن فراتر رفت. شتاب افزایش شمار مبتلایان هم در آمریکا کم نشده و از دیروز ظهر تاحالا، بیش از ۲۵ هزار تن به جمع مبتلایان به کرونا در آمریکا افزوده شده؛ این یعنی، آمریکا حالا بیش از یک میلیون و ۲۳۷ هزار مبتلا دارد.
*فرماندار نیورک در واکنش به ترامپ که، بی مهابا، خواستار از سرگیری همه فعالیتهای اقتصادی شده بود، گفته: نباید جان افراد را به خاطر پول به خطر انداخت.
*در برزیل، آمارهای همچنان با شتابی زیاد، افزایش مییابد. فقط در ۲۴ ساعت گذشته، میزان مبتلایان بیش از ۷ هزار نفر و شمار جان باختگان ۶۰۰ تن افزایش یافته.
*در کلمبیا، هر چند ۸ هزار ۶۱۳ مبتلای کرونایی ثبت شده وجود دارد، اما رئیس جمهور قرنطینهی کرونایی را، تا ۲۵ ماه می، یعنی تا ۵ خرداد تمدید کرد
*همه گیری کرونا ویروس، و محدودیت رفت و آمدها در جهان موجب شده، بخش گردشگری در بسیاری از کشورها با زیانهای هنگفتی رو به رو شود.
شرکت نوپای فناوری «ایر بی ان بی» که با راه اندازی تارنمایی، به گردشگران خدمات اقامتی و تفریحی ارائه میدهد به علت کاهش شدید سفرها از کاهش دادن ۱۹۰۰ کارمند خود در سراسر جهان خبر داد، یعنی معادل ۲۵ درصد از کل کارکنانش.
*در نیجریه؛ مسئولان محلی، برای رسیدگی به تخلف ناقضان محدودیتها و تعطیلیهای کرونایی، دادگاه سیار راه انداخته اند تا فوری حکم متخلفان را صادر کنند.
*وزارت جهاد کشاوزی اعلام کرد: از آغاز فصل برداشت تا امروز، ۸۲۵ هزار و ۱۸۲ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تضمینی خریداری شده است. ارزش گندم خریداری شده دو هزار و ۷۵ میلیارد تومان بوده که تاکنون بیش از هزار و ۵۹۷ میلیارد تومان پرداخت شده است.
خرید تضمینی گندم در ۱۶ استان آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان و هرمزگان در حال انجام است.
استانهای خوزستان، بوشهر، کرمان و ایلام بیشترین میزان خرید گندم را به خود اختصاص داده اند.
*با توان و تلاش مهندسان جوان کشورمان بسیاری از قطعات صنایع مختلف که پیش از این وارد کشور میشد حالا بومی سازی شده و با ساخت این قطعات در داخل سالانه از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود. تولید میل لنگ تراکتور یکی از این قطعات است که پیش از این المان و ترکیه وارد میشد.
*رئیس مجلس عراق، زمان برگزاری جلسه رأی اعتماد به کابینه «مصطفی الکاظمی» را عصر امروز اعلام کرد
برخی منابع خبری اسامی نهایی کابینه «مصطفی الکاظمی» را منتشر، ولی اعلام کردند: هنوز نامزدهای وزارت خارجه و وزارت دارایی مشخص نشدند.
مصطفی الکاظمی سومین نخست وزیر مکلف از زمان استعفای «عادل عبدالمهدی» است که پس از کناره گیری «محمد توفیق علاوی» و «عدنان الزرفی»، ۲۱ فروردین با حکم «برهم صالح» رییس جمهور عراق مامور تشکیل دولت جدید شد.
*در عرصه تحولات نظامی هم نیروهای بسیج مردمی عراق پایگاه متعلق به باقی مانده تروریستهای داعش را در شرق صلاح الدین در هم کوبیدند.
حشدالشعبی ضمن ممانعت از ورود عناصر تروریستی داعش به سامرا، منطقه «مکشیفه» را در این شهر به طور کامل از تروریستهای داعش پاکسازی و تعدادی از پناهگاههای آنها را تخریب کردند.
تعدادی از عناصر داعش چهار روز پیش به جنوب استان صلاحالدین حمله کردند و با هدف قرار دادن نیروهای بسیج مردمی عراق، یازده نفر را شهید کردند.
در واکنش به این جنایت، حشد اشعبی و ارتش عراق عملیات نظامی بزرگ در غرب استان صلاح الدین را با نام رمضان دوم کلید زدند.
*خبر دیگر از عراق اینکه ارتش عراق از اصابت سه فروند موشک به نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد خبر دادند. این حمله تلفات جانی نداشته است.
*وزارت خارجه لبنان سفیر آلمان در این کشور را احضار کرد.
وزیر خارجه لبنان ، با احضار جورج برگلین سفیر آلمان در این کشور، از وی خواست درباره اقدام برلین مبنی بر تروریستی اعلام کردن حزبالله توضیح دهد.
ناصیف حتی تأکید کرد: حزبالله از طیفهای سیاسی اصلی، نماینده بخش گستردهای از ملت لبنان و مجلس این کشور است.
*احزاب تونس با محکوم کردن اقدام دولت آلمان به تروریستی خواندن حزبالله، این اقدام را حاصل فشار رژیم صهیونیستی دانستند
*
وزارت کشور آلمان هفته گذشته حزبالله لبنان را یک «سازمان تروریستی» معرفی کرد. این اقدام با واکنشهای گسترده داخل لبنان و منطقه روبرو شد.
دبیرکل حزبالله دو روز پیش اعلام کرد: این اقدام با فشارهای آمریکا و برای راضی کردن رژیم صهیونیستی انجام شده است.
معاون رئیسجمهور ونزوئلا از حمله ناکام به سیستم برقرسانی این کشور با هدف اختلال در این سیستم خبر داد. "دلسی رودریگز" حمله به سیستم برقرسانی و همچنین توطئه مزدوران خارجی را برای بی ثباتی ونزوئلا محکوم کرد و گفت: به رغم توطئه ها، دولت کاراکاس همچنان برای آرام کردن شرایط کشور گام برمی دارد.
*نیروهای امنیتی ونزوئلا دو روز پیش هم دو شهروند آمریکایی را باز داشت کرد که با یک نظامی کهنهکار آمریکایی به دست داشتن در توطئه مسلحانه ناکام اخیر، علیه کاراکاس متهم هستند.
چند روز پیش تعدادی از افراد تحت حمایت آمریکا تلاش داشتند با قایقهای تندرو از طریق کلمبیا وارد خاک ونزوئلا شوند که در درگیری به نیروهای امنیتی ونزوئلا هشت نفر آنها کشته شدند.