طبابت از «حرم» تا «حرم»/ یک روز «سوریه» حالا «کربلا»
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، پیادهروی اربعین؛ میلیونها عاشق ایرانی را به سمت خود میکشاند، عاشقانی که هر سال بر تعداد آنها افزوده میشود، عشقی که پیر و جوان و فقیر و غنی نمیشناسد؛ همه به عشق امام حسین(ع) و یارانش راهی کربلا میشوند. در میان این جمعیت […]
پیادهروی اربعین؛ میلیونها عاشق ایرانی را به سمت خود میکشاند، عاشقانی که هر سال بر تعداد آنها افزوده میشود، عشقی که پیر و جوان و فقیر و غنی نمیشناسد؛ همه به عشق امام حسین(ع) و یارانش راهی کربلا میشوند.
در میان این جمعیت عاشق برخی درجه عشقشان بیشتر است و علاوه بر شرکت در این مراسم برای خدمترسانی به مردم میآیند. پزشکان و پرستارانی که تلاش میکنند ثمره علم و دانش خود را برای خدمت به حسینیان به کار گیرند.
عبادالله فداییاطهر؛ رئیس بیمارستان آتیه همدان یکی از این پزشکانی است که برای پنجمین سال راهی کربلا میشود تا آنچه از دستش برمیآید برای خدمت به زائران انجام دهد، فردی که پیش از این پزشک مدافع حرم بود و خدمت در هر جا و موقعیتی را وظیفه خود میداند.
این ایام فرصتی شد تا به گفتوگو با این پزشک متعهد و انقلابی بپردازیم.
فارس: از نحوه حضور در کربلا و ارائه خدمات برایمان بگویید
قبل از سال ۹۲ نیز به عنوان پزشک مدافع حرم در سوریه حضور داشتم و از سال ۹۲ در مراسم اربعین شرکت کردم یک سال اول به عنوان زائر حضور داشتم اما از سال بعد با تیم درمانی موکب «شهدای منا» زیرنظر سازمان حج و زیارت راهی سرزمین عشق شدم.
فارس: تنها به این سفر میروید یا خانواده هم همراهیتان میکنند؟
دوست دارم خانواده هم همراه باشند، چون اربعین «مدرسه تعلیم و تربیت» است؛ مدرسهای بزرگ که تعلیم و تربیتش خاص است و از نوع ویژه. باید فرزندان خود را به این وادی برد تا آنها هم شاهد این جریان عظیم باشند و درسهای خود را یاد بگیرند.
سال گذشته با دخترم رفتم، سه دختر دارم که اولی ۱۴ سال است و دومی ۱۰ ساله است، وسطی را با خود بردم و سومی هم نوزاد است که مادرش به خاطر اینکه او اذیت نشود، در آن سال با ما همراه نشد اما امسال اگر خدا بخواهد همه با هم میرویم.
فارس: چه موضوعی از اربعین توجه شم را به خود جلب کرده است؟
در آنجا جدای از زیارت و جلای روح و لبیک به امام حسین(ع) و همنوایی با حضرت زینب(س)، شاهد مهماننوازی عاشقان اباعبدالله(ع) هستیم، مردم عراق با برپایی موکبهایی وقت خود را صرف خدمترسانی به زائران حضرت میکنند و با حداقل هزینه و در حد توان حتی در منازل خود مشغول پذیرایی از این زوار هستند و هرآنچه دارند در این راه خرج میکنند.
این مردم شریف به زائران التماس میکنند اجازه خدمت به آنها را دهند، نه تنها خانههایشان را در اختیار میگذارند و هرآنچه در منزل دارند برای پذیرایی میآورند بلکه التماس میکنند لباسهایشان را هم بشویند.
فارس: از نظر شما این رفتار چیزی به زائران میآموزد؟
معتقدم آنها کار فرهنگی انجام میدهند و به شدت این کار روی زائران تاثیر دارند، باید برای کار فرهنگی هزینه کرد، در این سالها مردم ایران نیز به شدت از آنها تاثیر پذیرفتهاند و اقدامات جالبی را در خدمترسانی به زائران انجام دادهاند.
خداوند منت بر ما گذاشته و شیعه به دنیا آمدهایم تا با تعقل در راه ائمه اطهار(ع) گام برداریم، چه انسانهایی که در اربعین راه خود را میشناسند و در مسیر درست حرکت میکنند. رفتار افراد زیادی در این مسیر تغییر میکند و به آرامش میرسند و حتی شاید در طول سالهای عمر خود خطایی کرده باشند اما در اربعین با امام حسین(ع) پیمان بسته و راه درست را انتخاب میکنند تا بقیه عمر را با توبه نصوح زندگی کنند.
فارس: چه شد تصمیم گرفتید خدمتگزار زائران اربعین باشید؟
هر فردیدر این مسیر هزینه میکند و پشیمان هم نیست بلکه سعی دارد سال بعد هم بیشتر پسانداز کند و بیشتر درآمدش را خرج زائران کند، من هم کاری که از دستم برمیآید درمان بیماران است.
وقتی سال اول در کربلا حضور یافتم احساس کردم ارائه خدمات درمانی به شدت نیاز است و به همین دلیل تصمیم گرفتم با این کار من هم خادم باشم.
فارس: امسال حضور زائران در اربعین را چطور ارزیابی میکنید.
به طور حتم پرشور، هر سال این شور حسینی پررنگتر میشود، فردی که ریالی هزینه میکند یک سال پسانداز دارد تا بیشتر خرج کند، به جرأت میگویم مردم عراق با وجود مشکلات اقتصادی در اربعین امسال نیز پررنگتر از سالهای دیگر پای کار خواهند بود و هرچه دارند در راه امام حسین(ع) خرج میکنند.
زائران اباعبداللهالحسین (ع) هم وقتی یکبار در مراسم باشکوه اربعین شرکت میکنند بعید است که سال بعد نباشند و این شور همواره جاری است.
فارس: به دلیل مسوولیتی که در همدان دارید چطور هماهنگ میکنید در عراق هم خدمات درمانی ارائه دهید؟
چند روزی بیشتر در عراق نیستم، آن روزهایی هم که میروم جانشین انتخاب میکنم، با امام حسین(ع) عهد بستهام، اگر مسوولیتی هم نداشتم مایل بودم بیشتر در خدمت زائران باشم.
فارس: از خاطرات خود در اربعین برایمان بگویید
رفتارهای مردم عراق غرورانگیز است که چطور بدون منت در خدمت اهل بیت(ع) هستند، آرزو دارم فرزندانم هم مانند بچههای این کشور تربیت شوند.
سال اولی که اربعین به کربلا رفتم، یکی از خادمان عراق ما را به خانه خود دعوت کرد تا استراحت کنیم، وارد که شدیم جوابهایم را شستم تا در قسمتی از حیاط خانه آنها را آویزان کنم چون عادت دارم همیشه خودم لباسهایم را بشویم، دیدم از این کارم اهل منزل ناراحت شدند و خواستند آنها را بدهم دوباره بشوید، به من گفت «اجر زحمات ما را بردید و اجازه نمیدهیم مهمان لباس بشوید و باید خود این کار را انجام دهیم»، از رفتار آنها تعجب کردم، راستش آنها اخلاص را به حد کامل رساندهاند.
وقتی داعش در عراق شکست خورد با خودم گفتم به برکت اربعین و ایثارگری مردم این کشور بود که از دست این گروه خبیث نجات پیدا کردند.
فارس: درمان بیماران در کشور عراق چطور انجام میشود؟
تعداد مراجعات به ایستگاه درمانی بیشتر از امکانات موجود است و ما مشکل بیماران را مقطعی حل میکنیم تا رضایتمندی نسبی به دست آید و فرد بتواند مسیر را پیادهروی کند.
امروز دوستی و الفت بین ما و مردم عراق شکل گرفته که دیگر آنها را جدا از خود نمیدانیم این ارتباطی بوده که بین شیعیان شکل گرفته است.
مردم عراق به پزشکان ایرانی اعتماد زیادی دارند و به همین دلیل مراجعات آنها بالاست، با تعدادی از افراد آنقدر صمیمی شدهایم که حتی وقتی به ایران برمیگردم در فضای مجازی نیز با هم ارتباط داریم و گاهی آنها سوالاتی را در مورد بیماریها میپرسند و پاسخ میدهم.
فارس: نحوه ارتباط با زائرانی که به زبانهای مختلف صحبت میکنند چگونه است؟
گاهی مترجم مشکل را حل میکند و گاهی با ایما و اشاره، هرچند زبان آنها را کامل نمیدانیم اما میدانیم که چه مشکلی دارند و چگونه باید ارتباط برقرار کرد.
فارس: از حضور افرادی از کشورهای مختلف در اربعین برایمان بگویید
این حضور یعنی زندگی مسالمتآمیز بین اقوام و فرهنگهای مختلف، بین افراد از طیفهای مختلف الفت و دوستی برقرار است، اربعین نشان میدهد که اگر ظهور امام زمان(عج) اتفاق افتد چه خواهد شد و حتماً هزاران مرتبه بهتر و دوستی و الفتها بیشتر میشود.
فارس: به نظر شما اربعین چه درسی به ما میدهد؟
سادگی، بیآلایشی، انجام کار درست و بدون اشتباه، به دنبال جایگاه نبودن، برای هم کار کردن، خداوند را در صدر دیدن و اخلاص.
وقتی افراد در اربعین کاری انجام میدهند به دنبال به دست آوردن جایگاه، شان و مقام و خواهان نتیجه خدماتی که ارائه میدهند، نیستند. آنجا هر فردی تقاضای کمک داشته باشد دیگری به یاریش میرود و این شعر تداعی میشود که «بنیآدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند».
کسی در این راه دنبال اجر و مزد کارهایش نیست البته میداند که خداوند نیز او را بی اجر نخواهد گذاشت و برکات زیادی را شاملش خواهد کرد.
فارس: این روزها طرح «هر زائر نائبالزیاره یک شهید» در حال برگزاری است در این مورد هم بفرمایید.
کار بسیار ارزشمندی است، شهیدان در راه خدا قدم گذاشتند، بسیاری از آنها نتوانستند خاک کربلا را ببینند اگر چه معتقدم همه آنها اکنون با امام حسین(ع) همنشین هستند و این طرح هم برای ماست تا از لحاظ روحی تقویت شویم، اما یادمان باشد شهدا در این مسیر قدم گذاشتند و به هدف خود رسیدند و این تلنگری برای ماست تا به تبعیت از آنها کاری انجام دهیم و ادای دینی کرده باشیم.
فارس: از دورانی که مدافع حرم بودید برایمان بگویید
به عنوان یک پزشک و کسی که میتواند کار درمانی انجام دهد تصمیم گرفتم از فاصلهای نزدیک در اختیار مدافعان حرم باشم و به آنها خدمترسانی کنم. هر چه زمان خدمترسانی به مصدومان کوتاهتر باشد بدون شک تاثیر بیشتری در حفظ سلامتی آنها دارد.
از مرخصی خود برای رفتن به سوریه استفاده کردم و یکی از همکاران را به عنوان نیروی جایگزین خود در بیمارستان قرار دادم، این کمترین کاری بود که میتوانستم انجام دهم، خاطرات زیادی از آن دوران دارم اما به همین میزان که فقط وظیفهام را انجام دادم بسنده میکنم.
فارس: از لطف شما سپاسگزارم، اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید.
من هم از شما تشکر میکنم، صحبتی ندارم فقط از خدای بزرگ میخواهم همه در راه حسین قدم برداریم و رفتارمان حسینگونه باشد، اربعین بهترین فرصت برای تمرین این خصلت است.