X
مقالات فیش حج

نهضت عاشورا چگونه جاودانه ماند؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین رجایی خراسانی گفت: بعد از پایان روز عاشورا و شهادت حسین بن علی(ع) استقامت و ثبات قدم اُسرا بود که باعث شد پیام نهضت عاشورا جاودانه شود. اگر استقامت آن‌ها نبود خون سیدالشهدا(ع) پایمال شده بود و اثری از نهضت عاشورا در تاریخ وجود نداشت.

ر

 

همان‌طور که استقامت و ثبات قدم در هر کاری لازم است در امر دین هم همین‌طور است کسی که می‌خواهد در امر یاری دین موفق شود، باید ثبات قدم داشته باشد. مانند اصحاب سیدالشهدا(ع) که ثبات قدم رمز موفقیت و پیروزی آن‌ها بود.


این کارشناس دینی اظهار کرد: در بررسی تاریخ عاشورا چیزی که همه را متحیر کرده، استقامت یک سپاه با تعداد بسیار اندک در برابر یک سپاه ۳۰ هزار نفری است. امام حسین(ع) در شب عاشورا به اصحاب خود متذکر شدند که سپاه دشمن با من کار دارد و من بیعت خود را از شما برمی‌دارم شما می‌توانید از تاریکی شب استفاده کنید و بروید. یکی از یاران آن حضرت در پاسخ گفت «من حاضرم هزار بار در راه شما کشته شوم ولی دست از یاری شما برنمی‌دارم.»؛ این است معنای ثبات قدم و استقامت. یاران سیدالشهدا(ع) با اینکه تعدادشان کم بود ولی در مسیری که انتخاب کرده بودند، ثبات قدم داشتند.


وی بیان کرد: وقتی مسلم بن عقیل از طرف امام حسین(ع) به کوفه آمد، ۱۸ هزار نفر از کوفیان با او بیعت کردند ولی از آنجا که این افراد دارای ثبات قدم نبودند با تهدید ابن زیاد بیعت خود را شکستند و امام را در برابر سپاه دشمن تنها و بی‌یاور گذاشتند.


حجت‌الاسلام‌ رجایی خراسانی با بیان اینکه تاریخ عاشورا درس عبرتی برای همه تاریخ است، اظهار کرد: کسی که ادعای دین‌داری و دوستی اهل ‌بیت(ع) را دارد باید در این راه استقامت داشته باشد تا بتواند در زمره یاران امام معصوم(ع) قرار بگیرد.


وی بیان کرد: برای یاری امام معصوم(ع) تنها دوست داشتن کافی نیست. مردم کوفه هم در ظاهر امام حسین(ع) را دوست داشتند ولی حاضر نشدند جان خود را در راه او فدا کنند. کسی که ادعای دوستی امام معصوم(ع) را دارد باید جان و مال و همه هستی خود را در راه او فدا کند.


این کارشناس دینی با اشاره به داستان زندگی حجر بن عُدی که یکی از یاران امیرالمؤمنین(ع) بود، اظهار کرد: دشمن سر پسر ۱۸ ساله این یار با وفای امیرالمؤمنین(ع) را از بدنش جدا کرد ولی او حاضر نشد کوچک‌ترین اهانتی به امامش کند و این است معنا و مفهوم ثبات قدم.


وی گفت: بعد از پایان روز عاشورا و شهادت حسین بن علی(ع) استقامت و ثبات قدم اُسرا بود که باعث شد پیام نهضت عاشورا جاودانه شود. اگر استقامت آن‌ها نبود خون سیدالشهدا(ع) پایمال شده بود و اثری از نهضت عاشورا در تاریخ وجود نداشت.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید