خبرآنلاین نوشت: «سال ۹۹ سال سختی خواهد بود» این توصیفی بود که خیلی سیاسیون وقتی هنوز پای کرونا به کشور باز نشده بود مطرح میشد؛ اما حالا دیگر اوضاع از آنچه تصور میشد پیچیدهتر است حالا در کنار تحریم ها و فشارهایی که هم سیاست خارجیمان را درگیر کرده و هم سیاست داخلی را نشانه میرود با بحرانی به نام افت اقتصادی بعد از رفع کرونا مواجهیم.
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا درباره دوران بعد از کرونا میگوید: نه تنها ایران بلکه کل کشورهای درگیر با این مسئله با یک تنش سیاسی و اقتصادی مواجه خواهند شد که البته این تنشها در ایران شدیدتر خواهد بود.
او معتقد است وقتی مجلس یازدهم روی کار بیاید تنشهای سیاسی میان دولت و مجلس افزایش پیدا خواهد کرد اما قطعا کار به جایی نخواهد رسید که دولت از ادامه کار باز بماند یا فلج شود. ایمانی معتقد است رهبری مانع کسانی خواهد شد که بخواهند دولت را با مشکل مواجه کنند.
او میگوید حمایتی که رهبری از دولت روحانی کرده به مراتب بیشتر از حمایت از دولت احمدینژاد بوده است چون تحریم ها و مسایلی چون کرونا شرایط ویژه ای را برای کشور رقم زده است. آنچه در ادامه میخوانید مشروح این گفتوگو است:
*********
قبل از آنکه بحرانی مانند کرونا در کشور پدید بیاید همه پیشبینیها به این نقطه ختم میشد که سال ۹۹ سال سختی خواهد بود و این موضوع بر اساس اختلافات سیاسی و احتمال درگیری مجلس یازدهم با دولت دوازدهم از یک سو و فشارهای تحریمی از سوی دیگر بود اما الان با این وضعیت به نظر میرسد شرایط تغییر خواهد کرد با توجه به این مسائل تحلیل شما از آینده چیست یعنی بحران کرونا چقدر می تواند در سیاست داخلی و خارجی ما تاثیر بگذارد؟
وقتی یک کشور (نه تنها ایران) درگیر یک مشکل ملی میشود انسجام در درون آن کشور بیشتر میشود. شرایط امروز هم مستثنی از این قاعده نیست و در حال حاضر میبینیم کشور ما نیز با یک بیماری و ویروسی به نام کرونا مانند کل کشورهای دنیا دست به گریبان است و شاهد نوعی انسجام در سیاست داخلی هستیم اما به طور طبیعی وقتی این بیماری فروکش کند دوباره شاهد بازگشت اختلافات به عرصه سیاست داخلی خواهیم بود و دلایل آن هم مشخص است.اولین دلیل این است که برخی مخالفین و منتقدین دولت که فعلا سکوت کردهاند احتمالا بعد از پایان این ماجرا باب انتقاد به دولت را درباره عملکرد او بگشایند یعنی هرچند امروز سکوت کردهاند اما بعد از آن سکوت ادامه پیدا نخواهد کرد.
تنش بعد از کرونا شدیدتر خواهد شد
از سوی دیگر این مسئله کرونا موجب پدید آمدن کاستیهایی در کشور خواهد شد که عمدتا در زمینه های اقتصادی ظاهر خواهد شد که موضوع بیکاری و اشتغال و … را در بر میگیرد و همه اینها فاکتوری خواهد شد برای آنکه منتقدان از عملکرد دولت انتقادهایی را مطرح کنند و همه اینها احتمالا مصادف خواهد شد با تشکیل مجلس جدید؛ قاعدتا هر مجلسی که تازه سر کار میآید نه فقط مختص مجلس یازدهم باشد بلکه در همه ادوار اینگونه است که نمایندگانی تازه نفس وارد مجلس میشوند و میخواهند از این تریبون اظهار نظر کنند بنابراین هم از این جهت که تازه سکان را به دست گرفتهاند و هم از این جهت که بتوانند جایگاههای خود را تثبیت کنند برخوردهایی را از سوی مجلس شاهد خواهیم بود.
پسا کرونا دوران سخت اقتصادی و سیاسی خواهد بود
بنابراین دوران پس از کرونا یک دوران سختی هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاست داخلی خواهد بود. البته این را هم بگویم که تمام این موضوعاتی که گفتم مختص ایران نیست و همه این مسائل میتواند در کشورهای دیگری از آمریکا و ایتالیا و … رخ خواهد داد و انتقاداتی در محافل سیاسی و رسانهای آنها مطرح خواهد شد البته در ایران شدیدتر خواهد بود چراکه در زمینه اقتصادی با مشکلات بیشتری دست به گریبان هستند.
تنش میان مجلس و دولت فراتر از انتقاد از تریبون و اصلاح قوانین نمیرود
پس با این تفسیر شما ما باید بعد از پایان کرونا منتظر یک افزایش تنش در سیاست داخلی باشیم؟
بله؛ البته همانطور که گفتم این مسئله تنها مختص ایران نخواهد بود و تمام کشورهای جهان را شامل خواهد شد و همه تحولاتی را در عرصه سیاست داخلی و خارجی خود خواهند داشت.اما از این نظر که ما مشکلات اقتصادی داریم و از سوی دیگر مجلس نو کار را به دست میگیرد با مشکلاتی بیشتر رو برو خواهیم بود. به عبارت دیگر حتی اگر با مشکل کرونا هم مواجه نبودیم مجلس یازدهم که روی کار میآمد به همان دلایلی که پیشتر گفتم باید منتظر افزایش تنشها باشیم حال به این وضعیت مشکلات ناشی از کرونا هم اضافه میشود