X
مقالات فیش حج
سرزمین یادها و نشانه ها

سرزمین یادها و نشانه ها

قسمت ها ی مختلف کعبه و مسجدالحرام/احرام

پیامبر(ص)فرمودند:«چون احرام بستی و لبیک گفتی؛خداوند در مقابل هر تلبیه ده حسنه برای تو می نویسد و ده گناه تورا پاک می کند.»

پیامبر(ص) همچنین می فرماید:«کسی که در حال احرام از روی ایمان و برای خدا هفتاد مرتبه تلبیه بگوید؛خداوند نسبت به آزادی وی از آتش جهنم و دوری او از انفاق؛یک میلیون فرشته را گواه می گیرد.»

سفیان بن عُیَینه می گوید:«در سفر حج خدمت امام سجاد(ع) بودم؛آن حضرت در حالی که احرام بسته و سوار مرکب بود؛رنگ چهره اش زرد شد و بدنش به لرزه افتاد و نتوانست تلبیه بگوید. سوال شد:آیا تلبیه نمی گوید؟ فرمود:می ترسم خداوند در جوابم بگوید:«لا لَبَّیکَ وَلا سَعْدَیک» و چون تلبیه گفت از خوف خدا غش کرد و از مرکب به زمین افتاد.

همچنین مالک بن اَنَس نسبت به امام صادق(ع) نظیر این مطلب را نقل کرده است.

امام رضا(ع) فرمو:«هنگامی که مردم محرم می شوند از سوی خداوند ندا میرسد: ای بندگان من:همان گونه که برای من محرم شدید من نیز شما را بر آتش جهنم حرام می کنم.»

غسل احرام؛یعنی:تطهیر باطن و پاک شدن از آلودگی های اخلاقی.

بیرون آوردن لباس دوخته؛یعنی دوری از تشخیصات وتعینّات دنیوی و زینت ها و مدال ها و مقام و منصب دنیایی و پرهیز از لباس معصیت.

لباس احرام؛یعنی پوشش ساده ای که می خواهی با آن خدارا ملاقات کنی.پوشیدن لباس طاعت  وبندگی و تقوا.

محرمات احرام؛یعنی کنترل نسبت به رفتارر و کردار خویش در راه ملاقات با پروردگار در این موقعیت؛میهمان خدا ممنوع از خطا و گناه است.

دروغ؛تکبر؛نگاه به شهوت؛بریدن از دنیا و چشم پوشی حتی از امور مباح؛زمینه تسلط بر نفس امّاره و هوی و هوس است. با انجام احرام؛تساوی میان ارباب و رعیت؛سفید و سیاه؛عرب و عجم و وحدت و انسجام بین اقشار مختلف مسلمانان شکوفا می شود.

(سایت اختصاصی فیش حج محمد/برگرفته از کتاب سرزمین یادها و نشانه هامحمد فرقانی)

  • گالری
  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید