اخبار استانهای ایرنا در ۲۴ ساعت گذشته از سهمیه مازاد حج تمتع تا تهدید نابودی کالاها در اموال تملیکی تهران
عدم پاسخ عربستان به افزایش سهمیه اعزام زائران حج تمتع، رتبه دوم صیادی ایران در اقیانوس هند، ۴۰۹ هزار کودک کار در کشور، تهدید نابودی هزار میلیارد تومان کالا در اموال تملیکی تهران و بی پناهی میانکاله در میان آتش و دود، گزیده ای از عناوین اخبار، گزارش ها و میزگردهایی است که در ۲۴ ساعت گذشته بر روی خروجی اخباراستان های ایرنا انتشار یافته است.
خروجی سراسری استانها، ویترین اخبار مهم و ملی ۳۱ سایت استانی خبرگزاری جمهوری اسلامی است که به صورت روزانه بیش از ۱۰۰ فرآورده شامل خبر، گزارش و میزگرد در آن انتشار مییابد و چکیده مهمترین آنها هر روز برای آگاهی و بهره برداری مخاطبان ارائه میشود.
*عدم پاسخ عربستان به درخواست افزایش سهمیه حج ایران
به روال هر ساله برنامه ریزی برای حضور زائران ایرانی در کنگره حج در حال انجام و در این رابطه علی رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت درجریان سفر به تبریز با بیان اینکه از عربستان سهمیه مازاد برای اعزام زائران به حج تمتع درخواست کردهایم، گفت: تاکنون پاسخی به این درخواست داده نشده، اما به محض وصول پاسخ مثبت آنان، نام نویسی زائران انجام میشود.
وی با بیان اینکه اعزام زائران از ۱۷ تیرماه آغاز میشود، افزود: ایران و عربستان در مورد اجرای هر چه بهتر کنگره حج تمتع توافق دارند و در این راستا توافقات خوبی انجام شده و بر اساس آن، طرف عربستانی خدمات مناسبی را برای زائران ایرانی ارائه خواهد داد.
*ایران دارای رتبه دوم صید در اقیانوس هند
ناوگان ایران در صید فراساحلی در غرب اقیانوس هند رتبه نخست و در کل اقیانوس رتبه دوم صید را در اختیار دارد؛ این مطلبی است که مرکز خراسان جنوبی به نقل از معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران منتشر کرده است. به گفته نبی الله خون میرزایی، در چهل سالگی انقلاب اسلامی میزان تولیدات شیلاتی کشور نسبت به سال ۱۳۵۷، ۴۰ برابر شده است.
*قطعات مترو شامل تحریم نیست
«قطعات مترو شامل تحریم نیست» هم عنوان خبری از قول رئیس شورای اسلامی شهر تهران است که طی آن محسن هاشمی گفته است: هیچ مشکلی در این خصوص نداریم و میتوانیم دو خط مترو در ایستگاه ۶ و ۷ را راه اندازی کنیم اما چون تجهیزات متحرک مترو را نداریم و تعداد سفرها زیاد است با مشکل روبرو میشویم ضمن آنکه واگنها فرسوده نیست و تا ۳۰ سال دیگر قابل استفاده است.
*آغاز پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مناطق سیل زده
بعد از گذشت حدود سه ماه از حوادث تلخ سیل فروردین ماه، نصرالله دهقانی رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان گفت: بانکها پس از چند هفته تعلیق پرداخت تسهیلات ساخت و بازسازی مسکن مناطق سیل زده، پرداخت این تسهیلات را از روز شنبه هفته جاری آغاز کردهاند و سیل زدگان نیز در تکمیل پرونده خود تسریع کنند.
*افزایش ۲.۵ میلیارد مترمکعبی آب دریاچه ارومیه در بهار
اما این سیلابها خود عامل احیای بسیاری از مناطق زیست بوم و دریاچهها و تالابها شده است، چنانکه کیومرث دانشجو، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: در بهار امسال حجم آب دریاچه ارومیه بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش داشت که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود.
در همین رابطه فرهاد سرخوش، رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی هم گفته است که گستره این دریاچه با افزایش ۸۵۲ کیلومتری در همسنجی با زمان مشابه سال گذشته به سه هزار و ۱۸۶ کیلومتر مربع رسید.
*کمبود اکسیژن علت قرمز شدن آرتمیاهای دریاچه ارومیه
خبری دیگر از این دریاچه حاکی از آن است که کمبود اکسیژن علت قرمز شدن آرتمیاها و به تبع آن بخشی از آب دریاچه ارومیه در سواحل آن است. در این رابطه علی نکویی فر، رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور درباره انتشار تصاویری از تلف شدن آرتمیاها و قرمز شدن آنها گفت: با افزایش شوری آب میزان اکسیژن کاهش مییابد و آرتمیا مجبور میشود تا خون خود را برای جذب اکسیژن بیشتر غلیظتر کندکه این موضوع موجب قرمز شدن آب دریاچه میشود.
* وجود ۴۰۹ هزار کودک کار در کشور
پیروز حناچی، شهردار تهران گفته است که براساس دادههای مرکز مطالعات راهبردی وزارت کار از حدود ۹ میلیون کودک ۱۰ تا ۱۷ سال، ۴۰۹ هزار کودک فعال در عرصه کار یا در جستجوی کار در کشور شناسایی شدهاند که ارتباط مستقیمی با فقر در خانواده دارد، عمده کودکان کار در ایران دستفروشی، گلفروشی، فالگیری و زباله گردی است که محصول شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده هاست.
*هزار میلیارد تومان کالا در انبار اموال تملیکی تهران در حال نابودی است
دبیر کمیسیون هماهنگی، برنامه ریزی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است: هزار میلیارد تومان کالای قاچاق و کشفیاتی که در جاهای دیگر وجود داشته و قاچاق محسوب میشود در انبار املاک تملیکی در حال از بین رفتن است. به گفته سید مهدی محمدی، برخی از پروندههای کالاهای اموال تملیکی از سال ۹۵ و برخی بعد از گذشت پنج تا شش سال هنوز بدون نتیجه باقی مانده است.
*از ناهنجاریهای اقلیمی تا بی پناهی میانکاله در میان آتش و دود
آتشی که میافروزیم و خود میسوزیم، ناهنجاریهای اقلیمی؛ پایان خشکسالی یا آغاز ترسالی؟، میانکاله در بی پناهی می سوزد، نقش راهبردی بندر شهید رجایی در توسعه ایران، گذر از تابستان داغ با مدیریت مصرف انرژی، راه نرفته آبزی پروری، تابستان و قصه تکراری نبود سرگرمی کافی برای جوانان هم عناوینی از گزارشها و میزگردهایی است که روی خروجی اخبار استانهای ایرنا انتشار یافته است.
- گزارش سمنان با عنوان «آتشی که میافروزیم و خود میسوزیم» به موضوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع و خسارتی که از این ناحیه به زیست انسانی و طبیعی وارد میشود، میپردازد. آتشی که عامل ۹۵ درصد شعله ور شدنش، انسانها و بی توجهیهای آنهاست.
- در همین رابطه گزارش «میانکاله در بی پناهی می سوزد» از مرکز ساری هم به وضعیت نامناسب تالاب میانکاله اشاره دارد که عوامل انسانی، خشکسالی و کمبود امکانات و تجهیزات دست به دست هم دادهاند تا هر سال بخشهایی از این تالاب مهم در آتش بسوزد قسمتی از گونههای گیاهی و جانوری این زیستگاه ارزشمند از بین بروند.
- «ناهنجاریهای اقلیمی؛ پایان خشکسالی یا آغاز ترسالی؟» عنوان گزارشی از مرکز خراسان رضوی است که بررسی میکند شروع سال ۹۸ با بارشهای سیل آسا تا چه حد میتواند دلیلی بر پایان یک دوره ۲۰ ساله خشکسالی باشد؛ شرایطی که بیشتر بر اثر ناهنجاریهای اقلیمی ناشی از تغییر بلندمدت اقلیم در جهان ارزیابی میشود.
- «گذر از تابستان داغ با مدیریت مصرف انرژی» عنوان گزارش دیگری است که به نحوه عمل و نقش هر یک از ما در مدیریت مصرف انرژی و شرایط کنونی میپردازد؛ آن هم در این روزهای گرم که به داغی میزند و به اصطلاح عامیانه چله تموز و خرماپزان است.
- «تابستان و قصه تکراری نبود سرگرمی کافی برای جوانان» هم گزارشی است که مرکز خرم آباد با اشاره به کمبود امکانات و مسائل خانوادهها برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان و نوجوانان تهیه و منتشر کرده است.
- «همبستگی و انسجام ملی کلید رفع مشکلات و توسعه پایدار» و «راه نرفته آبزی پروری» دو میزگردی است که به ترتیب توسط مراکز اصفهان و تبریز تولید و بر روی خروجی استانهای ایرنا انتشار یافت.