X
مقالات فیش حج

قابل توجه زائرین اربعین/هر آنچه که قبل از سفر باید بدانید

همراه با نزدیک شدن به اربعین حسینی تمامی امکانات و تجهیزات برای پیاده روی باشکوه اربعین آماده شده است.

به گزارش افکارنیوز،

یکی از ملزومات سفر پیاده‌روی اربعین حسینی اخذ ویزای عراق است که با توجه به کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر، قیمت نهایی ویزای اربعین به همراه پوشش خدمات درمانی و بیمه‌‌ای هم‌اکنون ۳۷۱ هزار و ۸۸۰ تومان پیش‌بینی شده است.

لزوم نام‌نویسی زائران اربعین در سامانه سماح

بر همین اساس، تمامی متقاضیان سفر به عتبات در ایام اربعین حسینی باید در سامانه سماح نام‌نویسی کرده و هزینه نهایی ویزا را به ریال پرداخت کنند که امسال دیگر نیازی به پرداخت هزینه ویزا به دلار نیست بلکه زائران این هزینه را به ریال پرداخت کرده و بر اساس توافق ستاد مرکزی با بانک مرکزی، این هزینه طی حواله‌ای پس از اربعین با ارز توافقی به جز دلار به حساب سفارت عراق واریز می‌شود.

همچنین ۲۴ دفتر ثابت و موقت در نقاط مختلف کشور آماده دریافت گذرنامه متقاضیان و صدور ویزای اربعین برای آن‌ها هستند.

زائران نباید برای اخذ ویزای اربعین بیش از 372 هزار تومان بپردازند

این امر در حالی است که سال گذشته صدور ویزای اربیعن تنها در ۱۶ دفتر انجام می‌شد، اما امسال با توجه به لزوم ایجاد سهولت برای زائران، ویزای اربعین در ۲۴ نقطه صادر خواهد شد که به گفته حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت به عنوان متولی نام‌نویسی متقاضیان اربعین هیچ‌کدام از دفاتر خدمات زیارتی حق ندارند مبلغی بیش از ۳۷۲ هزار تومان از زائران اربعین اخذ کنند.

سفر زائران اربعین حسینی هر ساله به صورت زمینی، هوایی و دریایی صورت می‌گیرد که بیشتر زائران با توجه به اینکه بدون کاروان و دسته جمعی و گروهی به این سفر معنوی مشرف می‌شوند، ترجیح می‌دهند که به صورت زمینی به پیاده‌روی اربعین مشرف شوند.

آمادگی مرزها برای پذیرایی از زائران حسینی

به همین دلیل در سال‌های اخیر زیرساخت‌هایی در مرزهای خسروی، مهران، شلمچه و جذابه به منظور تردد و ایجاد رفاه بیشتر برای زائران اربعین فراهم شده است که البته سال گذشته با وجود آمادگی ایران برای بازگشایی مرز خسروی، طرف عراقی مرز خسروی را به دلایل امنیتی باز نکرد و برخی از زائران مجبور شدند ساعت‌ها پشت مرزها معطل بوده و برخی دیگر نیز به سمت مرز مهران حرکت کردند که این اقدام موجب ازدحام جمعیت در مرز مهران شد.

امسال نیز طبق توافقی که ستاد اربعین با مسؤولان عراقی داشته است، مرز خسروی در صورت موافقت عراق بازگشایی می‌شود. البته ایران آمادگی لازم برای بازگشایی این مرز را دارد و پارکینگی برای قراردادن ماشین‌های زائرانی که با وسیله نقلیه شخصی به این مرز سفر می‌کنند، تدارک دیده است و همچنین موکب‌هایی نیز قرار است در این مرز فعالیت کنند. این اقدامات در تمامی مرزها پیش‌بینی شده تا زائران به راحتی به این سفر معنوی مشرف شوند.

استقرار نیروهای امنیتی در مرزها

علاوه بر این‌ها، نیروهای امنیتی و انتظامی برای تأمین امنیت زائران اربعین حسینی در مرزهای ایران و عراق مستقر می‌شوند و تا پایان این حماسه عظیم در مرزها حضور خواهند داشت.

همچنین امسال بر اساس توافق ستاد اربعین، مرز سومار به عنوان مرز کمکی پیش‌بینی شده است تا در صورت ازدحام جمعیت در مرزها، بازگشایی شده و تردد زائران به راحتی صورت گیرد.

اما آنچه مهم‌تر از هر چیزی است، اخذ ویزای اربعین و داشتن اعتبار گذرنامه به مدت ۶ ماه است که زائران باید قبل از سفر به این امر توجه داشته باشند تا در مرزها دچار مشکل نشوند، چرا که طبق تدابیر مسؤولان مرزی کشور، قبل از ورود به نقطه صفر مرزی، مدارک زائران مورد بازبینی قرار می‌گیرد و در صورت نداشتن ویزا یا گذرنامه معتبر، از سفر افراد جلوگیری می‌شود.

زائران بدون داشتن ویزا و گذرنامه از مرزها خارج نمی‌شوند

به گفته شهریار حیدری دبیر ستاد اربعین هیچ زائری بدون داشتن گذرنامه و ویزای اربعین نمی‌تواند از مرزها خارج شود و در صورت مشاهده تخلف نه تنها ایران، بلکه دولت عراق نیز مجازات سنگینی برای متخلفان پیش‌‌بینی کرده است.

در مرزها نیز اتوبوس‌هایی به صورت رایگان زائران را تا نقطه صفر مرزی منتقل می‌کند که با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این اتوبوس‌ها صلواتی و رایگان در این منطقه فعالیت خواهند کرد و زائران را تا نزدیک‌ترین نقطه تا گیت‌های عبوری هدایت می‌کنند.

هزینه‌های سفر هوایی به عتبات در اربعین

همچنین برخی از زائران نیز سفر هوایی به بغداد یا نجف را در ایام اربعین ترجیح می‌دهند، به طوری که ابتدا به نجف تشرف یافته و همراه با سایر زائران به سمت کربلا پیاده می‌روند. این افراد نیز باید پس از اخذ ویزا اقدام به خرید بلیت هواپیما کنند که بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی، قیمت بلیت هواپیما در اربعین بین ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده که این مبلغ به جز هزینه ویزا، خروج از کشور و ورودی فرودگاه نجف (۱۰ دلار) است.

آمادگی مرز دریایی خرمشهر برای انتقال زائران اربعین

سفر دریایی به عراق نیز در چند سال اخیر با استقبال مردم جنوب کشورمان مواجه شده است که امسال مرز دریایی خرمشهر برای تردد زائران اربعین آماده شده و زائران از این مرز به وسیله ۴ فروند کشتی به بندر بصره منتقل می‌شوند.

در شهرهای مرزی نیز آمادگی‌های لازم برای برپایی موکب‌های اربعین و پذیرایی از زائران کسب شده به طوری که در شهرهای مختلف موکب‌هایی برپا می‌شود که علاوه بر پذیرایی، اسکان زائران را نیز عهده‌دار است.

انتقال تجهیزات موکب‌ها بدون پرداخت عوارض گمرکی

به گفته جمشید گودرزی قائم مقام ستاد بازسازی عتبات در امور اربعین انتقال تجهیزات و وسایل موکب‌ها از اول هفته جاری آغاز شده است و خادمان موکب‌ها می‌توانند بدون پرداخت عوارض گمرکی تجهیزات موکب‌ها را به عراق منتقل کنند.

موکب‌های اربعین حسینی از ۲۸ مهرماه در عراق برپا می‌شود و تا ۱۳ روز فعالیت دارد به طوری که حتی ۳ روز پس از اربعین حسینی این موکب‌ها به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند. امسال بر اساس توافق ایران و عراق، بیش از یک هزار موکب ایرانی در عراق برپا خواهد شد.

با توجه به اینکه هشتم آبان‌ماه روز اربعین است، بسیاری از زائران از اول آبان‌ماه به سفر اربعین مشرف می‌شوند که با توجه به ازدحام جمعیت در این به نظر می‌رسد مسؤولان باید در مرزها و خارج از مرزها تدابیر امنیتی و رفاهی بیشتری تدارک ببینند.

امتناع رسانه‌های اروپایی و امریکایی برای انعکاس حماسه اربعین

علاوه بر این در خاک عراق نیز اتوبوس‌هایی برای انتقال زائران به شهرهای مقدس وجود دارد تا زائران را به راحتی به نجف و کربلا منتقل کند.

سال گذشته بیش از دو میلیون ایرانی در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی حضور می‌یابند که این راهپیمایی میلیونی توسط رسانه‌های داخلی و خارجی عراق منعکس می‌شود. البته بسیاری از رسانه‌های غربی و بیگانه این راهپیمایی عظیم را سانسور می‌کنند، به طوری که به گفته رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی عراق امسال رسانه‌های اروپا و امریکا دعوت آن‌ها برای انعکاس حماسه اربعین را رد کردند.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید