X
مقالات فیش حج

حذف کیسه پلاستیکی در نانوایی ها بدون جایگزین

حذف کیسه های پلاستیکی بدون درنظر گرفتن جایگزین مناسب از نانوایی های دزفول مشکلات بیشتری از نظر بهداشتی برای حمل نان ایجاد کرده است.

خردادماه امسال در نشست شورای آرد و نان دزفول موضوع حذف کیسه های پلاستیکی در نانوایی های این شهرستان مطرح و با نظر اعضای این شورا تصویب شد که با نانوایی های عرضه کننده کیسه پلاستیکی، برخورد شود.
اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول متولی اجرای این طرح شدند و اداره حفاظت محیط زیست و مرکز بهداشت به عنوان ناظر در این زمینه همکاری داشتند.
نانوایان دزفول به طور معمول در ازای هر کیسه پلاستیکی یک قرص نان از مشتری کم می کردند که این اجبار اقدامی خلاف قانون بود ضمن اینکه موجب نارضایتی شهروندان نیز شده بود.
رضا مرادی یکی از شهروندان دزفولی درخصوص حذف کیسه های پلاستیکی از نانوایی ها به خبرنگار ایرنا گفت: هنگام خرید نان از نانوایی درخواست پلاستیک کردم که اعلام شد عرضه کیسه پلاستیکی به دلیل مشکلات بهداشتی ممنوع شده است لذا مجبور به حمل نان در شرایطی غیربهداشتی و در معرض هوا و خاک شدم.
وی افزود: پس از انجام کارهای غیرمنتظره دیگری که برایم پیش آمد در حالی به منزل رفتم که برخی از نانها خشک و برخی دیگر به دلیل تماس با هوا خرد شده بودند.
وی اجرای این طرح بدون ارائه جایگزین را پاک کردن صورت مسئله دانست و اظهار داشت: مسئولان مربوطه باید قبل از اجرای هر طرح بویژه طرحی این چنینی که با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد جایگزینی مطمئن ارائه و نسبت به پاسخگو بودن آن، اطمینان حاصل کنند.

** مضرات قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی
رئیس مرکز بهداشت دزفول درخصوص مضرات قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی به خبرنگار ایرنا گفت: قرار دادن نان تازه در این نوع کیسه ها از نظر بهداشتی درست نیست چراکه بر اثر قرار گرفتن پلاستیک در معرض گرما مواد شیمیایی تولید می شود که برای سلامتی بدن مضر است.
رضا پورآئین افزود: باید از کیسه های پارچه ای مخصوص برای جابجایی و نگهداری نان تازه استفاده شود تا سلامت شهروندان به خطر نیفتد.
این درحالی است که شهروندان با مراجعه به نانوایی ها و خرید نان تازه با حذف کیسه های پلاستیکی و نبود هیچ جایگزینی برای آن، نان ها را به روش های غیربهداشتی، بر روی صندلی خودرو و موتورسیکلت حمل می کنند که مشکلات بهداشتی بیشتری نیز به همراه دارد.
شکی نیست با توجه به اخطار کارشناسان و پزشکان، جمع آوری کیسه های پلاستیکی از نانوایی ها ضرورت داشت ولی مساله مهم لزوم ارائه جایگزین برای شهروندان بود.
البته برخی از تشکل های مردم نهاد نظیر انجمن محیط زیستی آوان سبز دزفول اقداماتی برای حل این مشکل داشته اند برای مثلا اقدام به تهیه و توزیع کیسه پارچه ای برای حمل نان کرده اند.

** ارائه کیسه پارچه ای راه حلی برای حمل بهداشتی نان
مدیر این انجمن در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: انجمن آوان سبز دزفول با هدف حمایت از محیط زیست و مصرف کمتر کیسه های پلاستیکی برای نخستین بار با همکاری شرکت روغن ساعی اقدام به دوخت و فروش کیسه های پارچه ای برای خرید نان کرده است تا از این طریق علاوه بر حفظ محیط زیست مشکل حمل نان های خریداری شده نیز برطرف شود.
امین محراب افزود: تهیه و توزیع 600 پاکت پارچه ای بین شهروندان در مرحله نخست آغاز شده و طبق هماهنگی با اتحادیه نانوایان دزفول قرار است تعدادی از این کیسه ها به نانوایی های پایلوت برای ارائه به شهروندان عرضه شود.
وی اظهار امیدواری کرد با همکاری مردم دزفول این کار ادامه یافته و مصرف پلاستیک در تمام نانوایی ها به صفر برسد.
مدیر انجمن آوان سبز قیمت این کیسه های پارچه ای را 80 هزار ریال اعلام کرد و گفت: برای تشویق نانوایی ها این پاکت ها با قیمت مناسب تری در اختیار واحدهای پایلوت قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در صورت استقبال شهروندان نسبت به تولید حجم بیشتری از این پاکت ها اقدام خواهد شد.
به گزارش ایرنا 222 واحد نانوایی از جمله هشت واحد پخت نان بربری در سطح شهرستان دزفول فعالیت دارد و با وجود اقدامات خودجوشی نظیر کاری که انجمن آوان سبز انجام داده نیاز است اقدامات بیشتری و به نوعی الزام در ارائه کیسه های پارچه ای یا موارد مشابه در نانوایی ها انجام شود تا شاهد حمل غیربهداشتی نان در سطح شهر نباشیم.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید