تشکیل کارگروههای آسیبشناسی ضرورتی برای پویایی و ارتقای خدمات حج است
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به دیدار اخیر دست اندرکاران حج ۹۷ با رهبر معظم انقلاب گفت: همه برنامهریزیها را باید در جهت تحقق منویات معظمله به پیش ببریم.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ نشست هماهنگی کارگروههای آسیب شناسی حج تمتع ۹۷ و برنامه ریزی حج ۹۸ با حضور اعضای کارگروه، جمعی از مدیران ستادی و رئیس سازمان حج و زیارت برگزار شد.
حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت در ابتدای این نشست ضمن تشکر از همه دست اندرکاران برگزاری حج امسال، موفقیت حج ۹۷ را مرهون الطاف الهی، تلاش و برنامه ریزیها و آسیبشناسی حج سال گذشته دانست و تأکید کرد: تشکیل کارگروههای آسیبشناسی ضرورتی برای پویایی و ارتقای خدمات حج است.
وی افزود: آسیب شناسی حج ۹۶ موجب شد تا با رفع نقاط ضعف به برنامه ریزی مناسبی برای حج تمتع ۹۷ بپردازیم و به همین ترتیب برای حج تمتع ۹۸ نیز برنامه ریزی خواهیم کرد و این نشست آسیب شناسی نیز به همین منظور تشکیل شده است.
محمدی در ادامه به دیدار اخیر دست اندرکاران حج ۹۷ با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم به منویات رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم، باید موضوع آسیب شناسی و برنامه ریزی را بسیار جدی بگیریم.
وی به اعضای کارگروهها و مدیران ستادی توصیه کرد که در بررسیها و آسیب شناسیهای حج ۹۷، نگاه منصفانه و بدون تعصب داشته باشند و تاکید کرد: در آسیب شناسیها از نقطه نظرات مدیران مجموعهها، کاروانها، زائران فعال استفاده شود و ضمنا شرایطی فراهم آید تا مشارکت در تصمیم گیریها نیز وجود داشته باشد.
به گفته محمدی، جمع بندیهای نهایی کارگروههای آسیب شناسی باید تبدیل به برنامه شود تا در راستای اجرا مورد توجه قرار گیرد.
وی به برخی اقدامات آموزشی نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه اقدامات مناسبی در تهیه محتوای آموزشی انجام گرفت اما هر بخش نیز با توجه به نیازهای موجود، محتوای آموزشی تهیه کند تا در فرایند آموزشهای حج سال آینده مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حوزه منابع انسانی نیز باید برنامه ریزی مناسبی صورت پذیرد، گفت: در حوزه انتخاب منابع انسانی نیز سعی شود که بهترین گزینهها انتخاب شوند و شاخصهای برتر برای نیروی انسانی مورد توجه قرار گیرد.
محمدی به موضوع ارزشیابی نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه ارزشیابی هم استفاده از سیستم بروز آنلاین در دستور کار باشد تا جلوی ارزیابی سلیقهای گرفته شود و برنامهها بر اساس سیستم صورت گیرد. توصیه نرم افزارهای موبایلی برای مدیریت جامع عملیات نیز باید در دستور کار باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه واحد راهنمایان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه نرمافزار زائریار امسال مورد استفاده قرار گرفت و اقدام مناسبی در راستای راهنمایی حجاج بود اما باید همچنان در این حوزه اقدامات اساسی صورت گیرد. در ادامه نشست، مسئولان کارگروهها توضیحات و نقاط قوت و ضعفها را ارائه کردند.
یادآوری میشود، این نشست با حضور مسئولین ۲۴ کارگروه برگزار شد.