X
مقالات فیش حج

عرضه آثار افغانستانی‌ها در ایران به همت دکتر حداد عادل؛ شعر و داستان پرچم هر کشور است

دکتر سرور مولایی در مراسم آغاز به کار انتشارات آمو اعلام کرد که با تلاش‌های دکتر غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، قرار شد تا در تمامی فروشگاه‌های شعر و ادب فارسی، آثار افغانستان نیز در دسترس خوانندگان قرار گیرد.

عرضه آثار افغانستانی‌ها در ایران به همت دکتر حداد عادل؛ شعر و داستان پرچم هر کشور است

مراسم روز ادبیات افغانستان امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت/ثور ۱۳۹۸ با حضور چهره‌های برجسته فرهنگی ایران و افغانستان در محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران واقع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این مراسم که مصادف بود با جشن آغاز به کار انتشارات «آمو»، ناشر تخصصی ادبیات داستانی و شعر افغانستان در ایران،  از ۱۵ عنوان کتاب برگزیده داستان معاصر افغانستان و ۱۶ عنوان کتاب برگزیده شعر معاصر افغانستان رونمایی شد.

شخصیت‌های مطرح ایرانی و افغانستانی همچون دکتر سرور مولایی، ابوطالب مظفری، جواد خاوری، دکتر مجتبی نوروزی، دکتر حسین سوختانلو، محمد ابراهیم شریعتی، محمد سرور رجایی و نادر موسوی حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم شاعران مطرح افغانستان به شعرخوانی پرداختند و پس از آن، «نادر موسوی» مدیر انتشاراتی تاک گفت: من بیشتر سال‌های زندگی‌ام را به تدریس و آموزش کودکان مهاجر افغانستانی اختصاص دادم و الان باید بگویم سخن گفتن از نشر و انتشارات بسیار سخت است  تلاش بیشتری می‌طلبد.

وی افزود: در سال‌هایی که مدیر تاک بودم به سختی کار نشر پی بردم و فهمیدم که در این عرصه باید بسیار بردبار بود چراکه این عرصه بسیار سخت است و هیچگونه میانبری هم برای رسیدن به هدف در آن نیست.

موسوی با اشاره به اینکه پس از چندین سال تلاش مجوز گشایش انتشارات آمو در ایران صادر شد، خاطرنشان کرد: آمو به‌عنوان ناشر تخصصی افغانستان با 43 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال تهران شرکت کرد و جزو پربازدیدترین‌ها و پر مخاطب‌ترین‌ها قرار گرفت.

مدیر انتشاراتی تاک ادامه داد: شعر و داستان پرچم هر کشوری محسوب می‌شود و افغانستان نیز نیاز به دیده شدن و شناخته شدن توسط ادبیاتش دارد.

وی تصریح کرد: بیشتر مخاطبان ادبیات افغانستان را تنها با «بادبادک‌باز» می‌شناسند، در صورتیکه ادبیات این کشور بسیار غنی و پربار بوده و این وظیفه ناشران است که آن را به جهان بشناسانند.

مدیر انتشاراتی تاک تاکید کرد: در عصری که دولت و دولتمردان افغانستان اهتمامی به شناساندن ادبیات این کشور ندارند، این وظیفه ناشران و مولفان و نویسندگان افغانستانی است که این رسالت را انجام دهند.

وی در پایان گفت: انتشارات آمو با همین هدف پا به عرصه نشر گذاشت و اهتمام دارد تا ادبیات افغانستان را به جهان معرفی کند.

همچنین دکتر محمدسرور مولایی، استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان فارسی نیز در این مراسم گفت: مهم‌ترین دلیل ناآشنایی مردم ایران با مردم و ادبیات افغانستان، کم‌کاری خودماست و اگر تا حدودی کار شده و فرهنگ و ادبیات افغانستان مورد توجه قرار گرفته‌است، کار بی سر و صدای پدر و مادر‌های مهاجر و کارگری بوده و است که با خون جگر فرزندانشان را به مدرسه و دانشگاه فرستاده‌اند و لشکر بزرگ تحصیل‌کرده که سرمایه‌ای برای کشور و مردم ماست.

وی در رابطه با فعالیت انتشارات تاک و آغاز به کار نشر آمو گفت: چه زیباست، زیر تاک نشستن و موج آمو را به نظاره نشستن، زیر سایه سارتاک نشستن و امواج آمو را که از کشورمان می‌آید، ادبیات و فرهنگ کشور ما را به مردم ایران معرفی کند.

مولایی همچنین برای اولین بار اعلام کرد که با تلاش‌های دکتر غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، قرار شد تا در تمامی فروشگاه‌های شعر و ادب فارسی، آثار افغانستان نیز در دسترس خوانندگان قرار گیرد.

سخنران دیگر این مراسم، دکتر مجتبی نوروزی، معاون رایزن سابق فرهنگی ایران در افغانستان و مدیرعامل موسسه انار سرخ، بود. وی گفت: بخش عمده‌ای از مشکلات بسیاری که در نوع روابط میان انسان‌ها وجود دارد، به ضعف شناخت از یکدیگر برمی‌گردد و این است که ما تاکنون نتوانسته‌ایم افغانستان را به‌عنوان یک کشور همسایه به درستی بشناسیم.

وی افزود: ادبیات در ایجاد شناخت کارکرد عمق گسترده‌‌ای دارد و تنها آشنایی با ادبیات و داستان است که به این شناخت دست پیدا کنیم.

نوروزی در ادامه با اشاره به آغاز به کار انتشارات آمو نیز گفت: ناشران افغانستانی باید بیش از گذشته در پی شناساندن ادبیات افغانستان به ایران باشند و انتشار کتب تخصصی کمک ویژه‌ای به امر می‌کند.

در ادامه این مراسم از لوگوی انتشارات آمو رونمایی شد.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید