X
مقالات فیش حج

رسانه شیعی خوب تا قرن‌ها بعد از پیامبر(ص) وجود نداشت

نماینده ولی فقیه دراستان اصفهان گفت: یکی از مشکلات ما در عرصه دینی عدم وجود خبرنگار و رسانه خوب شیعه در چند صد سال بعد از فوت پیامبر اسلام (ص) بود، در آن زمان با خط و خط بازی مطالب پیرامون اهل بیت (ع) بیان می‌شد که عمدتاً با تحریف همراه بود.

رسانه شیعی خوب تا قرن‌ها بعد از پیامبر(ص) وجود نداشت

به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد در جمع برخی از نمایندگان تشکل‌های رسانه‌ای و خبرنگاران و عکاسان خبری استان اصفهان  اظهار کرد: رسانه و انتشار خبر از منظر اسلام و روایات دارای شاخصه‌ها و شروطی است.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه اولین شرط یک رسانه از منظر قرآن طبق این آیه شریفه «لَّایَسْمَعُونَ فیها لَغْوًا وَلَا کِذَّابًا» این است که باید از بیان و نگارش حرف لغو و دروغ پرهیز کند تصریح کرد: یک رسانه اسلامی باید حرف صحیح، درست و با کیفیت بنویسد و نگاهی به کمیت و مقدار مطلب نداشته باشد.

وی افزود: رسانه‌ها و مسؤولان رسانه‌ها باید توجه داشته باشند که از بیان، نگارش و نقل مطالب لغو و بی‌خاصیت پرهیز کنند، رسانه‌ها باید فکر و اندیشه  مردم را ارتقا بخشند، متاسفانه بسیاری از رسانه‌های امروز  باعث ارتقای اندیشه آحاد جامعه خاصه نوجوان و جوان ما نمی‌شوند.

طباطبایی‌نژاد ادامه داد: ارائه تحلیل‌های سیاسی قوی، بیان مطالب علمی صحیح و پرکاربرد چون پزشکی باید در رسانه‌ها بیان شود، رسانه‌ها باید به نحوی رفتار کنند که اعتماد مردم و مسئولین را جلب کنند.

امام جمعه اصفهان با بیان اینکه این مهم محقق نخواهد شد جز با صحیح نوشتن و نقل بدون تحریف مطالب توسط رسانه‌ها و خبرنگاران گفت: رسانه‌ها بدانند که حتی هر حرف راستی را نباید منتشر کنند و نیم‌نگاهی به مصلحت عمومی و نظام و انقلاب داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه منطبق بر آیات قرآن کریم یکی از خصلت‌های اهل بهشت پرهیز از حرف لغو و بیهوده است، اهل بهشت اهل دروغ  و حرف لغو نیستند، برای بهشتی شدن در آخرت باید در دنیا بهشتی رفتاری کنیم.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: پیامبر مکرم اسلام (ص) می‌فرمایند اگر کسی حرفی را بشنود و بدون تحقیق بیان کند جزو کذابون است، انتقاد با تهمت زدن و غیبت کردن متفاوت است، انتقاد با اعلام عمومی محقق نمی‌شود چرا که باعث بردن آبروی فرد خطاکار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شرط غیبت کردن منحصر به زبان و حرف زدن نیست و چه بسا برخی از نگارش‌ها و مطالب‌، مصداق غیبت کردن است، خاطرنشان کرد: اگر مسؤولی کار غلطی کرد ابتدا باید به صورت حضوری به فرد تذکر داده شود نه آنکه آن خطا و غلط فرد را رسانه‌ای و اعلام عمومی کرد.

طباطبایی‌نژاد اذعان کرد: یک مسلمان نباید هر حرفی را بزند و انتشار دهد، باید در وجود افراد تمدن اسلامی شکل گیرد که نشأت گرفته از فهم درست و صحیح است.

وی با تاکید مجدد براینکه نخستین شاخصه رسانه اسلامی انتشار اخبار صحیح و بدون لغو است، یادآور شد: دومین شاخصه این بوده که رسانه نباید دچار خط و خط بازی شود چرا که در انجام صحیح رسالتش دچار خدشه می‌شود.

نماینده ولی فقیه دراستان اصفهان عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در عرصه دینی عدم وجود خبرنگار و رسانه خوب شیعه در چند صد سال بعد از فوت رسول خداوند بود، در آن زمان با خط و خط بازی مطالب پیرامون اهل بیت (ع) بیان می‌شد که عمدتاً با تحریف همراه بود.

وی متذکر شد: اگر خبر بد بگویید آیندگان کج می‌روند، نفهمی و بد فهمی ثمره خبر است، در روایت  آمده است اگر کسی خبری بدهد با این هدف که بخواهد آبروی کسی را ببرد، خداوند آن فرد را از حاکمیت الهی خود بیرون می راند.

طباطبایی‌نژاد در ادامه اشاره‌ای به توسعه و گسترش بدون هدف رسانه‌های مکتوب در استان و کشور کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه در کشور با محدودیت کاغذ روبرو هستیم و کاغذ را با ارز خارجی وارد می‌کنیمف شایسته و بایسته نیست بدون وسواس در زمینه چاپ رسانه‌های مکتوب اقدام کنیم.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید