در دیدار نمایندگان کارگران هفت تپه با رییس قوه قضاییه چه گذشت؟
یک نفر از نماینده کارگران هفت تپه درباره جزئیات نشست اخیر رئیس قوه قضائیه با تولید کنندگان و فعالان کارگری، توضیحاتی را ارائه کرد.
9 اردیبهشت سال جاری نشست هم اندیشی رئیس قوه قضائیه با تولیدکنندگان و فعالان کارگری برگزار شد. به دعوت قوه قضاییه، «یوسف بهمنی» و «محمد امین آلکثیر» از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و «محمد خنیفر» از کارگران اخراجی این شرکت، حضور داشتند.
یوسف بهمنی درباره جزئیات این ملاقات گفت: «لازم است که بگویم، ما چند نفر به عنوان فعال کارگری دعوت شدیم و فعال کارگری هستیم، اما عضو شورای اسلامی کار هفت تپه نیستیم؛ چراکه پیش از تشکیل این شورا ما مجمع نمایندگان کارگران هفتتپه را داشتیم و از هر بخش از بخشهای وسیع و بزرگ این شرکت نمایندهای در این مجمع به رأی کارگران حضور داشت.»
وی افزود: «اما پس از اعتصابات سال ۹۷ که بازداشتها و سروصدای زیادی نیز اتفاق افتاد، مسئولان شهری فشار آوردند که شورای اسلامی کار را تشکیل بدهیم و ما نیز به رغم مخالفتهای فراوان همکاری کردیم. چون آنها میگفتند این شورا به مصونیت داشتن فعالان کارگری و رسمی شدن فعالیتها کمک میکند اما متأسفانه بعد از مدتی دیدیم که برای همان شورای اسلامی کار موانع بسیاری از طرف مسئولین ایجاد شد بع عنوان نمونه محمد خنیفر را بکلی از شورا اخراج کردن و برای برخی دیگر از اعضای فعال شورا پرونده درست شد. در نهایت چند نفر از نمایندگان کارگری از این شورا یا اخراج شدند و یا خودشان به دلیل ناکارآمدی شورا استعفا دادند. در نهایت شورا با ورود اعضای علیالبدل و با پنج نفر تشکیل شد. خروج نمایندگان فعال کارگری مثل محمد خنیفر، امید آزادی و چند تن دیگر از شورا و جایگزین شدن اعضای علیالبدل باعث شد که این شورا اعتبار خود را در بین کارگران از دست بدهد.»
بهمنی بازرگانی ادامه داد: «در دیدار با آقای رئیسی درباره بازگشت به کار تعدادی از کارگران هفتتپه مانند اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، ایمان اخضری و … صحبت کردیم، زیرا به ناحق اخراج شدند. آنها تنها سعی میکردند صدای رسای کارگران هفتتپه باشند و مشکلات را به گوش مسئولان برسانند. اما حالا با وجود اینکه حکم کیفری آنها نیز مشمول عفو رهبری شده است، مسئولان شهری سعی ندارند نسبت به بازگشت به کار آنان کاری انجام دهند و عزم و ارادهای در مسئولان شهر و استان برای حل این مشکل مشاهده نمیشود.»
این فعال کارگری، گفت: «یکی دیگر از مواردی که در دیدار با آقای رئیسی مطرح کردیم درباره اقدامات بخش خصوصی بود. همچنین کاتالوگ حدودا ۴۰ صفحهای به ایشان تقدیم کردیم که تمام آمار و اسناد وضعیت تولید هفتتپه را قبل و بعد از واگذاری آن به بخش خصوصی، در آن درج کردهایم. ما از ایشان عاجزانه درخواست داریم که این کاتالوگ را مطالعه کنند. برخی مسئولان شهری نمیخواهند کاری برای وضعیت هفتتپه انجام دهند. تمام حرف ما این است که هفتتپه را کوچک جلوه دادند و آن را به دست کسانی که نه فن بلد هستند و نه اینکه اهلیت و مقبولیت دارند، سپردهاند.»
به گفته وی، رئیس قوه قضاییه نیز قول دادند که موضوع واگذاری هفتتپه به بخش دولتی را پیگیری کنند. نماینده کارگران شرکت هفت تپه، افزود: «اما اگر بنا باشد بار دیگر، پرونده هفتتپه به استان برگردد تا اطلاعات از استان جمعآوری شود و به تهران برگردد، فایدهای ندارد؛ چراکه دوباره به نقطه اول بازخواهیم گشت. ما از آقای رئیسی درخواست داریم کارگروه ویژهای را در این خصوص ترتیب دهند تا بهطور ویژه این موضوع پیگیری شود. هفتتپه بهطور مستقیم و غیرمستقیم برای حدود چهارصد هزار نفر شغل ایجاد کرده است. اگر تنها چند روز دستمزدهای کارگران دیر پرداخت شود، دیگر بازار شوش نمیچرخد. اینها مسائلی است که با توجه به ابعاد فعالیتهای اقتصادی هفتتپه باید دیده شود.»
او همچنین توضیح میدهد: «آقای رئیسی نیز گفتند که واگذاری چند شرکت به بخش خصوصی غلط است و حتی این شرکتها ارز دولتی بهره بردند تا بعداً این دلارها در بازار آزاد فروخته شد. ما همچنین از آقای رئیسی قول گرفتیم که بعد از کرونا به هفتتپه بیایند و وضعیت هفتتپه را از نزدیک ببینند.»
این فعال کارگری هفتتپه در ادامه بیان میکند: «یکی دیگر از مشکلات ما این است که وقتی تجمع و اعتصابی صورت بگیرد، تازه مسئولان استانی از ما میپرسند که چه شده و میگویند که ما همیشه در کنار شما هستیم. اما هیچوقت ندیدیم کسی در کنار ما باشد. همچنین ما هرجا که میرویم تا درباره مشکلاتمان صحبت کنیم نوعی شانتاژ خبری انجام میشود؛ از یک طرف میگویند رسانههای بیگانه از شما استفاده میکنند از طرف دیگر وقتی با شخصیتی دیدار میکنیم تا مشکلاتمان را پیگیری کنیم رسانههای داخلی خبر میزنند دیدار صمیمانه کارگران هفتتپه با فلان شخصیت. این وسط ما که به دنبال مشکلاتمان هستیم گرفتار شدهایم. این درحالی است که ما میخواهیم مشکلاتمان حل شود، اما هیچ عملی را شاهد نیستیم.»