آغاز جلسات مقدماتی انجام عمره مفرده/ طولانی بودن سفر برخی حجاج از نقاط ضعف حج تمتع بود
حجتالاسلام والمسلمین آزادیخواه درباره احتمال از سرگیری عمره مفرده، با بیان اینکه شرایط برای انجام این سفر مهیاست، تصریح کرد: نظر بعثه، سازمان حج و زیارت و مجلس در این ارتباط مثبت است و بحثها و جلسات مقدماتی در این باره نیز آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری تقریب، حجتالاسلام والمسلمین احد آزادیخواه، رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، درباره مشاهدات خود از روند برگزاری حج تمتع امسال، با بیان اینکه تحول زیادی در حج صورت گرفته، یادآور شد: با تلاش مسئولان در حج امسال امنیت، کرامت و رفاه حجاج به عنوان سه اصل مهم و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب مد نظر قرار گرفت.
وی افزود: مسئولان سعودی نیز نسبت به این سه اصل به ویژه امنیت حجاج ایرانی توجه بسیاری داشتند و همه اینها به مدد تلاش فراگیر مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت حاصل شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه برنامهربزی و مدیریت بیش از ۸۶ هزار نفر در حج، کار سادهای نیست، درباره نقاط ضعف نیز اظهار کرد: شاید مهمترین نقطه ضعفی که بنده از نزدیک مشاهده کردم، بحث طولانی بودن سفر بود؛ به نحوی که سفر برخی از حجاج ۴۲ روز به طول میانجامید و از طرفی با توجه به نوسانات بازار ارز، بازارگردی حجاج و خرید سوغاتی از عربستان به حداقل رسیده بود که همین مسئله باعث میشد از نظر زمانی فرصت زیادی در اختیار حجاج باشد و طولانی بودن سفر و خستگی ناشی از آن نگرانکننده بود.
آزادیخواه مشکل زیرساختها در عربستان سعودی به ویژه در مورد پروازها را دلیل اصلی این مسئله عنوان و تأکید کرد: باید مسئولان در این مورد چارهاندیشی کنند.
رئیس فراکسیون حج در ادامه احتمال افزایش سهمیه ایران در حج تمتع سال آینده را بعید دانست و گفت: با توجه به ظرفیتهای عربستان، ظرفیت ایران در سال آینده نیز تغییر نخواهد کرد؛ چراکه برای مثال در سال جاری تلاش کردیم ۵ هزار نفر به سهمیه کشورمان اضافه کنیم، ولی میسر نشد.
وی همچنین درباره احتمال از سرگیری عمره مفرده نیز با بیان اینکه شرایط برای انجام این سفر نیز مهیاست، تصریح کرد: نظر بعثه و سازمان حج و زیارت و مجلس در این مورد مثبت است و بحثها و جلسات مقدماتی در این باره نیز آغاز شده است.