آمادهسازی ارتش چین برای نابودی بی سر و صدای بنادر دشمن
کی از افسران نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین به دنبال آزمایش اخیر یک بمب که ظاهراً برای شبیهسازی حمله به یک بندر انجام شد، گفت ارتش چین به این فکر میکند چگونه بندر مورد استفاده نیروی دریایی دشمن را مخفیانه منهدم کند تا تواناییهای دشمن را برای جنگیدن مختل سازد.
ژائو پنگدو که رسانههای چینی از او به عنوان یک کاپیتان و معاون مدیر برنامه آزمایش تخریب بندر نیروی دریایی توصیف کردند، در مصاحبه خود با شبکه سیسیتیوی، تفکری را که ارتش در پشت این آزمایش داشت، برجسته ساخت.
ژائو گفت که پایگاهها و بنادر نیروی دریایی اهداف ارزشمندی هستند زیرا از آنها برای پشتیبانی از کشتیهای لجستیکی مامور نقل و انتقال مهمات، سوخت و سایر تجهیزات ضروری به خطوط مقدم نبرد استفاده میشود.
طبق گزارش رسانه گلوبال تایمز، او به رسانههای چینی گفت: اگر بتوانیم از راههای پنهانی مانند انفجارهای زیر آب برای نابود کردن بنادر استفاده کنیم، میتوانیم پتانسیل جنگی دشمن را از بین ببریم.
همچنین یک تحلیلگر نظامی ناشناس در پکن هم به این رسانه وابسته به دولت چین گفت که حمله به بنادر کلیدی میتواند استراتژی آمریکا در راستای پراکنده ساختن نیروهایش در سراسر منطقه هند-اقیانوسیه را از طریق تهدید خطوط تدارکاتی حیاتی مورد نیاز نیروهای آمریکایی برای عملیات موثر تضعیف کند.
رسانهها در گزارشهایشان در مورد آزمایش انهدام بندر نیروی دریایی توسط ارتش چین توضیح ندادند که چین چگونه بمبهای زیر آبی را احتمالاً در زیر آتش شدید به بندر مورد استفاده نیروهای دشمن میرساند. مشخص نیست که آیا چین برای این منظور به دنبال نفوذ با تجهیزات سرنشیندار، سیستمهای خودکار، زیردریاییها، مینها یا رویکردهای دیگر است.
برایان کلارک، افسر سابق نیروی دریایی آمریکا و کارشناس امور دفاعی در مؤسسه هادسون گفت که حمله به یک بندر نیروی دریایی آمریکا "در حرف آسانتر است تا در عمل". او به بیزینس اینسایدر گفت که مهاجمان باید برای این منظور از موانع امنیتی، شبکههای مخصوص متوقف کردن شناورها و حسگرهای صوتی مخصوص شناسایی غواصان، گشتها و سایر اقدامات متقابل رد شوند. با این حال خطر در بنادر غیرنظامی بیشتر است، با توجه به اینکه آنها به خوبی بنادر نظامی دفاع نمیشوند.
از آنجایی که آزمایش اخیر اولین آزمایش در نوع خود بود که چین انجام داده، ارتش چین ممکن است هنوز در حال بررسی پاسخ به این سؤالات باشد، اما این آزمایش به وضوح نشاندهنده میزان علاقه آنها به توسعه این قابلیت رزمی است./