X
مقالات فیش حج
احتمال تشرف ۱۵ درصد سهمیه کشورها به حج ۱۴۰۰+جدول

احتمال تشرف ۱۵ درصد سهمیه کشورها به حج ۱۴۰۰+جدول

حج تمتع

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، حدود یک ماه و نیم دیگر ماه ذی الحجه است و اعمال حج تمتع نیز از هشتم ذی‌الحجه آغاز می‌شود.امسال متولیان خانه خدا اعلام کردند که برخلاف سال گذشته که هیچ زائر خارجی نپذیرفتند و فقط برای حدود ۱۰ هزار نفر از افراد ساکن عربستان حج تمتع برگزار شد، قصد دارند که این مراسم را برای زوار خارجی نیز با اعمال محدودیت‌هایی برگزار کنند.

البته با وجود اینکه زمان زیادی تا برپایی حج تمتع ۱۴۰۰ باقی نمانده، هنوز سعودی‌ها به طور روشن درباره وضعیت حج امسال اطلاع‌رسانی نکرده‌اند و حتی تفاهم‌نامه حج با هیچ کشوری امضا نشده است تا مسؤولان حج کشورهای اسلامی بتوانند با توجه به سهمیه خود، زائران را برای حضور در مناسک حج تمتع آماده کنند.

یک منبع آگاه با اشاره به برخی شروط سعودی‌ها برای پذیرش زائر خارجی، از احتمال حضور ۱۵ درصد سهمیه کشورها در حج امسال خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت کرونا در عربستان با وجود واکسینه شدن تعداد زیادی از مردم، کنترل بیماری در صورت پذیرش زائر خارجی سخت خواهد بود و امکانات پزشکی در عربستان شاید چندان برای درمان مناسب نباشد. بر همین اساس، متولیان مسجدالحرام در نظر دارند که زائران خارجی حج تمتع از بین کشورهایی باشد که کمتر با کرونا درگیر هستند و حتی سهمیه ۱۵ تا ۲۰ درصدی را اعمال کنند. البته هنوز این تصمیم قطعی نشده است و بررسی‌ها برای نحوه پذیرش زائران خارجی ادامه دارد و ممکن است تا ۲۵ شوال (۱۶ خرداد) به طول انجامد.

البته مسؤولان کشورمان پس از تعطیلی حج سال گذشته برای زائران خارجی، با وجود آمادگی به منظور اعزام زائران با رعایت نکات بهداشتی، برای تشرف زائران به حج ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی را ادامه دادند و‌ جلساتی را برگزار کردند؛ چرا که اغلب این زوار بیش از ۱۴ سال در انتظار سفر معنوی حج بودند و رسیدن اولویت بودند.

با این‌ وجود امسال هم با توجه به اینکه عربستان هنوز برای حج تمتع تعیین تکلیف نکرده است، اعمال محدودیت‌های خاص دور از انتظار نیست. البته به طور حتم یکی از شروط عربستان، تزریق واکسن کرونا و‌ قرنطینه زوار است، به طوری که حتی اکنون هم فقط افرادی که‌ واکسینه شدند امکان تشرف به مسجدالنبی و ‌مسجدالحرام را دارند.

علاوه بر این در هفته‌های گذشته وزارت داخلی عربستان هم درباره سفر به کشورهای درگیر با کرونا هشدار داده بود و حتی سفر خارجی به برخی کشورها را ممنوع کرد. بر همین اساس، به نظر می‌رسد اعمال محدودیت‌ها و حتی پذیرش زائر هم در حج امسال محدودیت‌هایی را خواهد داشت و ممکن است عربستان برای جلوگیری از حواشی و حتی اعتراض کشورهای اسلامی، از برخی کشورها به صورت محدود زائر پذیرش کند.

در صورتی که عربستان بر اساس شرایط، ۱۵ درصد از سهمیه کشورهای اسلامی را به حج فراخوانَد، با توجه به اینکه کشورهای اندونزی (۲۲۱ هزار نفر)، پاکستان (۱۸۰ هزار نفر)، هند (۱۴۰ هزار نفر)، بنگلادش (۱۳۷ هزار نفر)، مصر (۱۲۰ هزار نفر) و ایران (۸۷.۵ هزار نفر) به ترتیب با توجه به جمعیت، بیشترین سهمیه را در حج دارند، به طور حتم تعداد زائران حج هم که هر ساله بیش از ۲ میلیون نفر است، به حدود ۳۰۰ هزار نفر تقلیل خواهد یافت که البته با توجه به اهمیت سلامت زائران و لزوم حفظ فاصله اجتماعی در اماکن مقدس و حتی هتل‌ها این امر دور از انتظار نیست.

البته سال گذشته نیز زمزمه‌هایی مبنی بر اعمال محدودیت و پذیرش ۲۰ درصدی سهمیه کشورها مطرح شده بود که در نهایت عربستان از هیچ کشوری زائر خارجی پذیرش نکرد.

به گزارش فارس، سهمیه ایران در حج سال گذشته ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر بود که در صورت اعمال کاهش این سهمیه به ۱۵ درصد، حدود ۱۳ هزار نفر از زائران به حج تمتع امسال مشرف خواهند شد.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید