خرید آثار هنری، مهمترین عامل حیات تولید آثار هنرمندان
خانواده سه نفره هنرمند، جمعی کوچک که آثاری بزرگ خلق میکنند، با هنر عجین شدهاند و از مشتی خاک اعجازهای هنری میآفرینند، خلاصه اینکه آنها خاک را با هنر کیمیا میکنند. اما این همت، نیاز به حمایت برای ایجاد زمینه فروش بیشتر به منظور تداوم حیات این هنر دیرینه دارد.
شعبانی علاوه بر آثار منحصر به فرد و زیبایی که خلق میکند، یک کارآفرین نمونه نیز هست و توانسته برای 85 نفر از طریق انجام کار هنری شامل نقاشی روی سفال اشتغالزایی کند.
او حین مصاحبه، از نحوه نقاشی روی سفالها که به طور کامل دستی و بدون به کارگیری قالب است، گفت و دیدیم که چقدر سخت است، اگر بخواهی تمام این کارها، قرینه سازیها، چشم نواز ساختن نقش ها و ... را تنها با یک چشم انجام دهی.
موضوع داشتن بینایی تنها از یک چشم، برای شعبانی محدودیت ایجاد نکرده و روز به روز بر غنا و زیبایی کارهایش افزوده میشود.
نکته جالب در مورد این هنرمند این است که به تنهایی حاضر به مصاحبه با ما نمیشد، زمان را طوری تنظیم کرد که حتما همسرش به عنوان اصلیترین همکار و حامی اش در مصاحبه حضور داشته باشد.
گفت و گویی که در ادامه میخوانید گپ و گفتی است صمیمانه در فضای کارگاه این زوج هنرمند استان سمنان.
***آقای شعبانی، تا جایی که من اطلاع دارم مرحوم پدر شما شادروان فضل الله شعبانی یکی از مطرحترین اساتید سفال و سرامیک در کشور و استان سمنان بودند، میخواستم یادی از مرحوم پدرتان کنیم و کمی از ایشان نیز بگویید.
پدر من در سال 1352 از تهران به سمنان آمدند، البته پدر و مادرم سمنانی هستند، اما مدتی در تهران سکونت داشتند و جالب است بدانید اولین کارگاه سرامیک را پدرم افتتاح کردند.
***در استان، یا شهر سمنان؟
در استان. 26 سال پیش کسی در استان سرامیک کار نمیکرد و مرحوم پدرم اولین کارگاه سرامیک را به عنوان سرامیک ریختهگری افتتاح کردند. به خاطر دارم ابتدا از ساخت قطعات لوستر شروع کردند و کارشان به حدی مطرح شد که به عنوان پدر سرامیک ایران و واحد تولیدی نمونه سال معرفی شدند. به جرات می توانم بگویم تمام افرادی که در سمنان در زمینه سرامیک کار میکنند، نزد پدرم آموزش دیده اند. یکی از ویژگی های بارز پدرم نیز این بود که در کارگاهش به روی همه و همیشه باز بود. خلاصه اینکه مرحوم پدرم، پدر سفال و سرامیک ایران و استاد بنده و همه افرادی بودند که حالا برای خود اساتیدی هستند و توانستند شاگردانی را تعلیم دهند و ثمرات آن را در حال حاضر با توجه به کارگاه های به وجود آمده میتوانیم به وضوح ببینیم.