خیز ترکیه برای جذب ۴۰۰ میلیون گردشگر مسلمان
عضو انجمن بینالمللی گردشگری حلال با بیان اینکه ۴۰۰ میلیون مسلمان در مناطق جغرافیایی که حدود ۵ ساعت از ترکیه فاصله دارند، زندگی میکنند، تأکید کرد: این موقعیت ژئواستراتژیک، ضرورت تهیه برنامه راهبردی گردشگری حلال را برای ترکیه دوچندان میکند.
تکین در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی توضیح داد که بین مفاهیم گردشگری حلال و گردشگری دینی خلط وجود دارد، زیرا به تعبیر او، مفهوم گردشگری دینی شامل همه ادیان و برای اهداف دینی انجام میشود.
وی افزود: در حالی که گردشگری حلال مختص مسلمانان است، به این معناست که در چارچوب دستورات و احکام شریعت اسلام در مورد اسکان، غذا، نوشیدنی و ... از تفریحگاههای ساحلی یا تورهای زمستانی استفاده میکنند.
تکین تصریح کرد: گردشگری حلال را میتوان برای گردشگری زمستانی و همچنین گردشگری درمانی به کار برد، به این معنا که میتوان هر نوع گردشگری را که مغایر با شرع اسلام نباشد و مسلمانپسند باشد، انجام داد.
وی با اشاره به اینکه مسلمانان در سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۶,۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند که به ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر میرسد، افزود: این رقم عظیم نشان میدهد که مسلمانان در همه بخشها از جمله گردشگری جزو مهمترین گروههای مصرفکننده خواهند بود.
وی ادامه داد: کشورهای دارای آب و هوای سرد مانند اتحادیه اروپا، روسیه و آسیای مرکزی، دریای گرم ندارند و میتوان خدمات گردشگری ساحلی حلال را در اختیار آنها قرار داد و در چارچوب گردشگری حلال میتوان گردشگری سالمندان را هم ارائه کرد.
تکین در خصوص اقداماتی که ترکیه باید برای توسعه زیرساختهای گردشگری حلال و کسب سهم از این بازار به فوریت روی آن تمرکز کند، گفت: مفهوم گردشگری حلال باید توسط وزارت گردشگری و فرهنگ تشریح و تعریف شود و پیشنهادات نمایندگان این حوزه نیز مورد توجه قرار گیرد.
ترکیه باید تدابیر قانونی ویژه گردشگری حلال را وضع کرده و استاندادهای لازم برای مؤسساتی که در بخش گردشگری حلال فعالیت خواهند کرد، مشخص کند. او همچنین بر لزوم تهیه برنامه راهبردی گردشگری حلال و تهیه استراتژی شناسایی منطبق با این طرح در ترکیه تاکید کرد.