رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد
پزشکان میگویند که رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان با ابتلا به سرطان کبد رابطه دارد و میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.
یکی از باکتری ها، Fusobacterium nucleatum، از حفره دهان منشا می گیرد، اما نقش آن در سرطان کبد نامشخص است. بنابراین مطالعات بیشتر برای بررسی میکروبیوم و سرطان کبد ضروری است.
مورد دیگر این است که کسانی که با شرایط نامناسب بهداشت دهان و دندان زندگی می کنند، مانند از دست دادن دندان ها، احتمال بیشتری دارد که غذاهای نرم تر و کمتر مغذی بخورند، که می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.
کارسینوم هپاتوسلولار نوعی سرطان کبد است که از سلول های اصلی کبد به نام سلول های کبدی ایجاد می شود. مرکز تحقیقات سرطان انگلیس می گوید: این نوع سرطان در افراد مبتلا به سیروز شایع تر است. سیروز به معنی زخم در کبد است. این بیماری اغلب به دلیل آسیب ناشی از نوشیدن طولانی مدت الکل یا ویروس هپاتیت B یا C است. مردان معمولاً بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند و با افزایش سن شیوع آن بیشتر می شود.
علائم سرطان کبد عبارتند از: کاهش وزن، زردی پوست و سفیدی چشم (یرقان)، خارش، احساس بیماری، شکم متورم، از دست دادن اشتها یا احساس سیری پس از خوردن مقادیر کم غذا، درد شکمی، احساس درد در شانه راست.