رفیعی: استخدام دختران جوان با حقوق ناچیز و بهره کشی از آنان حرام است
بعضی از انسانها روزی حلال را با عجله و حرص و طمع بر خود حرام میکنند و دست به اقداماتی میزنند که مال حلالشان تبدیل به مال حرام میشود؛ طبق روایت در روزی حرام برکت وجود ندارد، یعنی اگر چه مال حرام زیاد باشد، اما برکتی نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: بعضی از انسانها روزی حلال را با عجله و حرص و طمع بر خود حرام میکنند و دست به اقداماتی میزنند که مال حلالشان تبدیل به مال حرام میشود؛ طبق روایت در روزی حرام برکت وجود ندارد، یعنی اگر چه مال حرام زیاد باشد، اما برکتی نخواهد داشت.
وی یادآور شد: مال حرام باعث بی توفیقی انسان از عبادت میشود و زمینه ترک عبادات را فراهم میسازد چرا که برکت، عاقبت به خیری، نسل صالح و… تماماً در لقمه حلال است.
سخنران حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: عدهای از مغازه داران با استخدام دختران جوان در مغازههای خود به عنوان فروشندگان کالا و پرداخت حقوق ناچیز دست به استثمار این افراد میزنند در حالی که این اقدام کار حرام است و باعث میشود درآمد مغازهدار حرام شود.
وی با گلایه از گرانفروشی و بیثباتی قیمتها گفت: بازار بیثبات است و دولت باید فکر جدی کند چرا که گرانی و بیثباتی بازار، مردم را خسته کرده است.
رفیعی با اشاره به مشکلات مستاجرین تأکید کرد: دولت باید برای جبران اجارهها وام بدون بهره را در اختیار مستاجرین قرار بدهد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه عدهای ابر بدهکار بانکی هستند و عدهای نیز عدهای گرانفروشی خود را توجیه میکنند و با گرانفروشی دارو … مال حرام کسب میکنند، افزود: شبکه توزیع دارو مشکل دارد و دارویی که بار ارز دولتی وارد شده است در بازار ناصر خسرو یافت میشود، اما در داروخانهها کمیاب است.
رفیعی بابیان اینکه اولین راهکاری که رسول گرامی اسلام که برای اجابت دعا فرمودهاند، پاکیزه نمودن لقمه و کسب لقمه حلال است، یادآور شد: طبق روایت مالی که از راه فریب و خدعه، خیانت، سرقت و ربا کسب شود، جزو مالهای حرام است و آثار بسیار منفی در زندگی دنیوی و اخروی انسان دارد.
وی تأکید کرد: مخلوط نمودن کالای ایرانی با خارجی (برنج)، کلاهبرداری از طریق هک حسابهای بانکی، شرکتهای جعلی، فروش منازل مشکلدار به چندین نفر همزمان، افزایش قیمت کالا روی فاکتورهای خرید توسط مسئولان خرید ادارات و… همگی جزو کسب مال حرام است.
وی گفت: طبق روایات، دائم الوضو بودن، تقوا، استغفار، صله رحم، خوش اخلاقی، قناعت، ترک حرص و طمع، انفاق و تدبیر در معیشت از اموری است که مایه افزایش رزق حلال است.