X
مقالات فیش حج
رویه شیعیان با طالبان تاکنون عاری از تقابل بوده/ناامنی‌های اخیر نتیجه ضعف طالبان است / استراتژی امریکا در افغانستان خلق بحران است؛ عصمت اللهی در گفت و گو با شفقنا

رویه شیعیان با طالبان تاکنون عاری از تقابل بوده/ناامنی‌های اخیر نتیجه ضعف طالبان است / استراتژی امریکا در افغانستان خلق بحران است؛ عصمت اللهی در گفت و گو با شفقنا

شفقنا افغانستان- طی هفته‌های اخیر سطح حملات تروریستی در برخی از ولایت‌های افغانستان به‌ویژه در مناطق عمدتاً شیعه‌نشین افزایش یافته است. در این حملات، ده‌ها تن کشته و یا زخمی شده‌اند. بخشی از این حملات را گروهی تروریستی داعش به عهده گرفته است.

 

طالبان یک‌دست نیستند 

این استاد دانشگاه در بخش دیگر صحبت‌هایش به ساختار سازمانی و گروهی طالبان نیز اشاره کرده و گفت: طالبان لایه‌های مختلف سیاسی، استخباراتی و همچنین مردمان بومی دارند. این گروه همه یک‌دست نیستند که ما بگوییم یک سازمان یکسان است که از راس تا قاعده خود یکنواخت باشد و هیچگونه اختلافی در آن وجود نداشته باشد. نخیر، طالبان هم چندین لایه دارد.

استراتژی امریکا در افغانستان خلق بحران است

عصمت اللهی می‌گوید که  امریکا در افغانستان استراتژی خلق بحران را دنبال می‌کند.

او اضافه کرد: «امریکا شرایط فعلی افغانستان را بسیار پیچیده ساخته است، به همین خاطر فعلا نمی‌توان تمام قضایای افغانستان را در وجود طالبان خلاصه کرد. تحولات افغانستان بیشتر از طریق امریکا، انگلیس، پاکستان، قطر، ترکیه، سمت و سو می‌گیرد. طالبان یک بخشی مهم از قضایای افغانستان هستند اما همه‌ی‌ قضایا مربوط به طالبان نمی‌شوند».

شیعیان برای نظام طالبان تهدید نیستند

وی با بیان این که «شیعیان برای نظام طالبان تهدید نیستند»، اظهار داشت: «شیعیان و هزاره‌ها برای طالبان تهدید نظامی و یا اجتماعی نیستند. روش شیعیان هم با طالبان تاکنون روش نرم و عاری از تقابل بوده است و این می‌تواند در چنین شرایطی به نفع هر دو طرف باشد».

وی از آنچه که «اختلاف افکنی میان شیعه و سنی در افغانستان» می‌گوید نیز انتقاد می‌کند و می‌گوید: «کسانی که کوشش می‌کنند شیعیان را برای طالبان یک تهدید قلمداد کنند در پی راه‌اندازی نفاق و جنگ مذهبی میان شیعه و سنی در افغانستان‌اند و مطمئنا دست‌های استخباراتی به آن دامن می‌زنند».

وی راه حل موجود معضل فعلی افغانستان را در تشکیل یک حکومت فراگیر و در پیش گرفتن یک دیپلماسی فعال می‌داند که بتواند صلح، ثبات و توسعه را در کشور حکم‌فرما سازد.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید