قیمت کدام کالاها در دولت رئیسی نجومی شد؟
در اشعار شعرای شیرین سخن پارسی در بسیاری از موارد «حواله دادن به دولت» کاربرد دارد و از آن بهره گرفته میشود. حافظ در یکی از غزلهای دلنشینش میگوید: «دیدم به خواب خوش که به دستم پیاله بود/تعبیر رفت و کار به دولت حواله بود...» اما جدا از ادبیات پارسی و شعر، یکی از سنتهای ناپسندی که طی سالهای اخیر در صحنه سیاسی کشور مرسوم شده، «حواله» دادن مشکلات به «دولت»های قبلی است.
یکی از مهمترین دلایل چنین چرخهای، فقدان الگوی رشد و توسعه پایدار در ایران است. بررسی مسیر توسعه در جوامع گوناگون بیانگر آن است که این جوامع در مرحله پیشاتوسعه، تدوین الگویی از توسعه را تدارک دیدهاند که همه گروههای سیاسی و احزاب روی آن توافق داشته باشند. مبتنی بر این الگو که از تیررس صفکشیهای جناحی و حزبی دور است، آیند و روند دولتها تاثیری در این برنامه کلان به جای نمیگذارد و همه بر اجرای آن توافق دارند. این در حالی است که در ایران با ظهور هر دولت تازهای، نوع خاصی از برنامهریزیهای کاربردی و راهبردی در پیش گرفته میشود که با دولت قبلی ۱۸۰ درجه تفاوت دارد.
تنها دولت اصلاحات بود که تلاش کرد دستاوردهای قبل خود را ارج نهد و در مسیر معقول تنشزدایی، شایستهسالاری، تخصصگرایی و مدارا گام بردارد. بعد از دولت اصلاحات ناگهان دولتی روی کار آمد که همه دستاوردهای ارزشمند دولت اصلاحات را همراه با ۷۰۰میلیارد دلار درآمدهای نفتی یکجا به باد داد.