مجوز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران "موقت" و وابسته به شرایط کرونا است/ افزایش استقبال مردم و ناشران از "نمایشگاه مجازی"
رئیس سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ثبتنام بیش از ۲۰۰۰ ناشر در دومین نمایشگاه مجازی خبر داد و گفت: در سامانه بن کتاب نیز تاکنون ۸۰ هزار نفر ثبتنام قطعی کردهاند و باید به فکر افزایش ظرفیت ۱۱۰ هزار نفری پیشبینی شده باشیم.
وی در رابطه با محل برگزاری نمایشگاه حضوری سال آینده با اشاره به اینکه تقویم اجرایی این نمایشگاه از سه روز گذشته آغاز شده، از مصلی و شهر آفتاب بازدید به عمل آمده و با تشکلهای نشر و صاحبنظران گفتوگو شده است، افزود: با توجه به وضعیتی که شهر آفتاب دارد نمایشگاه در مصلای تهران برگزار خواهد شد.
رئیس دومین نمایشگاه مجازی کتاب در رابطه با برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: این نمایشگاه جایگزین نمایشگاه حضوری نیست بلکه "راهکار جبرانی" آن در شرایط کرونا است تا مردم کتاب مورد نیازشان را بخرند و ناشران هم تولیدات خود را عرضه کنند.
رمضانی با اشاره به اینکه اگر نمایشگاه حضوری هم برگزار شود مجبوریم مزایای نمایشگاه مجازی را نیز حفظ کنیم، از جمله این مزایا را تحقق "عدالت فرهنگی در توزیع و دسترسی به کتاب" دانست و افزود: تجربه نمایشگاه مجازی ثابت کرد که برخلاف نمایشگاه فیزیکی هرکسی در هر نقطهای از کشور اراده تهیه کتاب داشته باشد، میتواند آن را تهیه کند.
وی قرار گرفتن ناشران بزرگ و کوچک در موقعیت یکسان و برابر و نپرداختن هزینه برای حضور در نمایشگاه را از دیگر مزایای نمایشگاه مجازی عنوان کرد و افزود: کتابفروشیهای بزرگ نیز اظهار داشتهاند که با قرار گرفتن در موج برگزاری نمایشگاه مجازی و افزایش تقاضای کتاب در کشور فروش آنها هم افزایش مییابد.