محمود کثیری در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد؛ اگر روی صنایعدستی تمرکز میکردیم نیازی به صادرات نفت نبود/ سازمان صنایع دستی بهجای حمایت به جان هنرمندان افتاده است
یک سفالگر با انتقاد از وضعیت هنر سفالگری در کشور و ضمن انتقاد از بیتوجهی نهادهای مرتبط به این رشته هنری گفت: سازمان صنایع دستی که حال بخشی از وزارت میراث فرهنگی است تا سه چهار دهه قبل نسبت به تولیدکنندگان نقش حمایتی داشت و حال چند سالی است که اینطور نیست و حتی رویه برعکس شده است. صنایع دستی نه تنها نقشی در حمایتها ندارد، بلکه به جای کمک به جان هنرمندان افتاده است.
در نهایت اینکه لزوم پرداختن به هنر سفالگری و عمومیت دادن به آن حمایتهایی را از سوی دستگاههای دولتی میطلبد که میتوان گفت حمایت چندانی وجود ندارد. ارائه وامهای کم بهره نیز به تاسیس آموزشگاهها و کارگاههای سفالگری کمک خواهد کرد که در این زمینه هم گفته میشود حمایت جدی در کار نیست!
درنهایت باتوجه به جمیع مشکلات سفالگری در کشور به این نتیجه میرسیم که تنها محل ارائه آثار هنرمندان سفالگر رویدادهای سالانه و جشنوارههاست اما در این بخش هم گالریدارها به آثار سفال و هنرمندان این عرصه روی خوشی نشان نمیدهند. پس مهجوریت و عدم پیشرفت سفالگری در ایران همچنان ادامه دارد.
محمود کثیری (سفالگر و مدرس سفالگری) که اولین آموزشگاه این هنر را تاسیس کرده، درباره مشکلات و چالشهای موجود با ایلنا گفتگو کرد. او دانشآموخته رشته هنر در مقطع کارشناسی ارشد است که هنر سفالگری را از سال۱۳۷۴ نزد علیرضا سهیل (از اساتید بهنام شهرضا) فرا گرفته است. در کارنامه فعالیتهای او، چندین سال تدریس در هنرستان کاردانش (در دو رشته آموزش سفالگری و آموزش حجم سازی) به چشم میخورد. همچنین برپایی نمایشگاههای متعدد در داخل و خارج از کشور از عمده فعالیتهای محمود کثیری است. در ادامه گفتگوی او را با ایلنا بخوانید.
از فعالیتهای اخیرتان بگویید. آیا قرار نیست نمایشگاهی گروهی یا انفرادی برگزار کنید؟
من چندسالی است روی آموزش شاگردان و هنرجویانم متمرکز هستم و به صورت تماموقت در این عرصه مشغولم؛ البته برای هنرجویان نمایشگاه برگزار میکنم ولی خودم در این زمینه فعالیت ندارم و نمایشگاهی اختصاصی از آثارم برگزار نکردهام چون نرسیدهام و زمانش را نداشتهام. کارهایی انجام دادهام و مواردی را ذهن دارم، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیدهاند.