X
مقالات فیش حج
معرفی بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور

معرفی بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور

صفایی بوشهری افزود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در آیین رسمی معرفی بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور بیان کرد: تاریخ استان بوشهر بسیار ویژه و باشکوه است و به اذعان تمامی تاریخ نگاران و تاریخ پژوهان این استان جغرافیای تمام فضائل در عرصه‌های شخصی و اجتماعی است.
 
آیت الله صفایی بوشهری افزود: این استان همچنین در حوزه‌های علم و فناوری و تاریخی پر از شکوه در عرصه‌های مقاومت، بیداری و بصیرت و  دفاع از ایران و اسلام است.
 
وی عنوان کرد: استان بوشهر به عنوان پایتخت مبارزات ضداستعماری، چهار بار توسط انگلستان و کشورهای اروپایی، مراکز مهم اقتصادیش مورد تجاوز سلطه جویانه قرار گرفت.
 
امام جمعه بوشهر اظهار کرد: در عرصه جنگ تحمیلی و مبارزه مستقیم با آمریکا نیز بوشهر به عنوان پایتخت مبارزات ضد استعمای نقش بی بدیلی از خود برجای گذاشته است.
 
بوشهر پایتخت مبارزات ضد استعماری
 
وی با اشاره به برخورداری این استان از لقب پایتخت انرژی کشور تصریح کرد: این پایتخت ضداستعماری که منبعث از دین و قرآن بود در کنار خود پایتخت قرآنی می‌بیند که افتخاری بزرگ و سترگ برای استان بوشهر است.
 
آیت‌الله صفایی بوشهری گفت: استان بوشهر همچنین پایتخت نهادینه سازی قرآن در گستره جامعه است که در این عرصه بسیار خوب ظاهر شده و این استان همچنین دارای فهم بالای مفاهیم قرآن و عمل به آن است.
 
وی بیان کرد: بوشهر استانی قرآنی است که نخستین پایتخت قرآن شدن آن شایسته تمامی مردمی این استان و جای شکرگذاری و تبریک دارد.
 
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: نامگذاری پایتخت قرآنی باید آغازی برای کارهای بزرگ در حوزه های قرآن و توسعه و پیشرفت براساس برنامه‌های علوم دینی در این استان باشد.
 
وی اظهار کرد: در دهه اخیر فعالیت‌های شاخصی در استان انجام و به عنوان الگو معرفی شده است که آن هم نوشتن افق ۱۴۰۴ و بعد ۱۴۲۰ کار بزرگی بود که تدوین شد.
 
آیت‌الله صفایی بوشهری گفت: در تاریخ باشکوه استان بوشهر میرزا معتقد اهرمی قرآن متقارن را به جهان اسلامی عرضه داشت و در عرصه علوم قرآنی نیز علامه بلادی در کتاب خود تلفیق علم قرآن با نجوم را به رشته تحریر درآورده است.
 
وی افزود: بوشهر استانی قرانی خواهد ماند چرا  که قرآن کتابی است که تمام ابعاد بشر را در خود جای داده است.
 
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به معرفی بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور گفت: این استان باید به مدلی برای الهام گیری سایراستان‌ها تبدیل شود.
 
عبدالهادی فقیهی زاده  افزود: قرآن موعظه الهی و برهان حق وحقیقت است که حیطه‌های اعتقادی را دربرمی‌گیرد و شفای دردهای درونی و معنوی است.
 
وی عنوان کرد: موانع بزرگی در جلو ما قرار گرفته و غفلت‌هایی که حاصل شده و سنگ‌هایی که در پیش پای ما نهاده شده بیشتر خودساخته و برداشتن آنها منوط به چنگ زدن به ریسمان الهی است.
 
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه معاونت قرآن و عترت سال ۹۹، سه گانه پایتخت‌های دینی را در کشور طراحی کرد ادامه داد: براین اساس کاشان به‌عنوان پایتخت نهج البلاغه، یزد پایتخت صحیفه سجادیه و بوشهر به‌عنوان نخستین پایتخت قرآن معرفی شده است.
 
فقیهی زاده گفت: حوزه‌های گوناگونی از جمله علوم ظاهر، قرائت، حفظ، فهم، تفسیر و تدبر و به ویژه سطوح عمل و رفتار در طرح بوشهر نخستین پایتخت قرآنی کشور تعریف شده است.
 
وی بیان کرد: همچنین در کنار همه این‌ها پرداختن به هنرهای قرآنی و ابزارهای روزآمد از دیگر اولویت‌هایی است که امید می‌رود این انقطاع نسلی ترمیم شود.
 
الزامات موفق طرح بوشهر نخستین پایتخت قرانی کشور چیست؟
 
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه اجرای موفق طرح بوشهر نخستین پایتخت قرآنی کشور می‌تواند بسیار موثر باشد گفت: همدلی و همکاری برادرانه و مشفقانه از جمله الزام‌های اجرای موفق این طرح است.
 
وی تاکید کرد: بسنده نکردن به حداقل‌ها و نگرش به دوردست‌ها دومین الزامی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در این مسیر داشتن همت عالی و گذشتن از نام‌ها و نشان‌ها که همگی موقت و زودگذر هستند و چشم دوختن به آرمان‌های متعالی باید مورد توجه قرار گیرد.
 
به گفته فقیهی زاده استفاده از ظرفیت‌ها، شخصیت‌ها و موسسه‌های مردمی در این راستا به‌عنوان سومین الزام در بوشهر نخستین پایتخت قرآنی کشور مطرح است.
 
استاندار بوشهر نیز گفت: تعیین بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی ایران مدال افتخاری برای دولت تدبیر و امید بود.
 
عبدالکریم گراوند با قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این انتخاب افزود: باید همه توان خود را در خدمت قرآن بگذاریم و برای تغییر در زندگی و رفتارمان از آموزه‌‌های آن بهره ببریم.
 
وی  با تبریک انتخاب بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی ایران به مردم استان بیان کرد: امیدواریم این انتخاب آغازی بر حرکت عمیق قرآنی و تغییر در زندگی فردی و خانوادگی ما باشد.
 
بوشهر به مرجع فعالیت‌های قرآنی کشور  تبدیل می‌‎شود
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هم گفت: این استان به عنوان نخستین پایتخت قرآنی ایران به مرجع فعالیت‌های قرآنی کشور  تبدیل می‌‎شود.
 
فاطمه کرمپور افزود: بوشهر از دیرباز استانی پیشگام در عرصه فعالیت‌های قرآنی بوده و چنین ظرفیتی منجر به این شد تا بوشهر برای سال ۱۴۰۰ موفق به کسب عنوان پایتخت قرآنی ایران شود.
 
وی با اشاره به نقش بی بدیل امام جمعه بوشهر در انتخاب این شهر به عنوان پایتخت قرآنی کشور، بیان کرد: با این انتخاب بدون شک رسالت فعالان قرآنی استان به مراتب سنگین‌تر از گذشته خواهد بود زیرا فعالیت قرآنی بوشهر باید برای سایر استان‌ها نیز به عنوان الگو استفاده شود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عنوان کرد: فعالیت قرآنی در استان بوشهر معطوف به مقطع سنی خاص نیست و همه قشر‌ها و همه‌ سنین با قرآن انس و الفتی دیرینه دارند.
 
کرمپور گفت: در این بین روستای قرآنی چارَک نگین درخشان فعالیت‌های قرآنی در استان بوشهر است زیرا در این روستا همه افراد فعالیت قرآنی دارند و آن را با صوت و لحنی زیبا تلاوت می‎کنند. این ظرفیت منجر شده تا روستای قرآنی چارک به عنوان یکی از نامزدهای اصلی برای انتخاب روستای قرآنی ایران لقب گیرد.
 
وی افزود: اوج فعالیت‌های قرآنی استان بوشهر در طول سال در هفته منتهی به ۱۶ اسفند سالروز درگذشت آیت الله میرزا حسین معتقد اهرمی صاحب کتاب قرآنی رمز دار است که در این هفته برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بیان کرد: برای امسال نیز از همین ابتدا برای بزرگداشت هفته قرآنی استان بوشهر برنامه ریزی صورت گرفته تا در سالی که بوشهر پایتخت قرآنی کشور معرفی می‏‌شود برنامه‌ها با شکوه بیشتری نسبت به سال‌های گذشته برگزار شود.
 
کرمپور عنوان کرد: در استان بوشهر بیش از ۳۴۰ موسسه و خانه قرآنی شهری و روستایی فعالیت دارند که امسال در اجرای برنامه‌های پایتخت قرآن باید برای جامعه مخاطب خود برنامه‌های متنوعی به منظور ترویج برنامه‏‌های قرآنی ایفا کنند.
 
وی تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر برای ترویج فعالیت‌های قرآنی از فعالیت‌های مختلف در این بخش و به ویژه برنامه‌های مبتکرانه  استقبال می‌کند.
  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید