نویسنده نباید خود را از جامعه جدا بداند
ایسنا/ایلام عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت: نویسنده باید خود را از جامعه جدا نداند و موضوع داستان هایش را از میان اجتماع و مردم پیدا کند و دغدغه ها و مشکلات و آرزوها و امیدهای مردم را در داستان منعکس کند.
عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با اشاره به اهمیت رعایت عناصر داستانی در نوشتن گفت: عناصر داستانی ابزارهایی مهم و ضروری در نگارش هستند که بهره گیری حساب شده و دقیق و کاربردی از آنها باعث ماندگاری و اثربخشی مطلوب داستان بر خواننده می شود.
حاتمی با گریز به نگارش داستان های مدرن تاکید کرد: خیال پردازی،کوتاه بودن متن،تاکید بر روایت و گفتگو، جدال و چالش شخصیت اصلی داستان با نویسنده،واکاوی درونی و پردازش به روحیات و فضای ذهنی مخاطب و شخصیت های اصلی و فرعی مولفه های داستان مدرن است که با مطالعه ی آثار قوی و جدی در این ژانر به ظهور می پیوندد.
وی با اشاره به اهمیت پرداختن به مباحث اجتماعی در داستان تصریح کرد: نویسنده باید خود را از جامعه جدا نداند و موضوع داستان هایش را از میان اجتماع و مردم پیدا کند و دغدغه ها و مشکلات و آرزوها و امیدهای مردم را در داستان منعکس کند.
این نویسنده با آسیب شناسی موضوعات مناسبتی و تکراری گفت: یکی از آسیبهای جدی ادبیات معاصر، پردازش موضوعات مناسبتی و تکراری است که موجب دوری مخاطب از محتوا و متن می شود.
وی برای برون رفت از این مساله گفت: نویسنده میتواند از زوایایی تازه و متفاوت و به دور از شعارزدگی و اغراق بی پایه به موضوعات مناسبتی بپردازد و از دریچه ای دیگر، اثر را روایت و پرداخت کند؛ البته باید مواظب بود تا مباحث تاریخی، مذهبی و اجتماعی را تحریف نکند و با بهره گیری از تکنیک مدرن و خلاقیت، به این موضوعات بپردازد.