X
مقالات فیش حج
نکته های مفید درباره خواب کودک از زبان فوق تخصص روانپزشکی کودکان

نکته های مفید درباره خواب کودک از زبان فوق تخصص روانپزشکی کودکان

دکتر نسرین امیری؛ فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان با حضور در برنامه مادر، کودک، تندرستی از شبکه سلامت در مورد بی خوابی کودکان توضیحاتی ارائه داد.

♦خوابی که خستگی زدایی داشته باشد را خواب عمیق می گویند.

♦اختلال در خواب کودکان در رشد آن ها نیز تاثیر گذار است؛ نوزادان در هنگام به دنیا آمدن بین 16 تا 20 ساعت می خوابند نباید خواب آن ها را خراب کرد زیرا کودکان شیر خوار به راحتی به خواب می روند؛ تکان دادن  کودک، در آغوش گذاشتن کودک تا عمیق شدن خواب، به پهلو خواباندن و… ممکن است در بزرگسالی باعث اختلال خواب شود.

♦بهترین روش برای خواب آرام کودک، از همان ابتدا محل خواب کودک؛ مادران باید بدانند به جای عمیق شدن خواب کودک در آغوش خود او را از همان ابتدا در تخت خواب قرار دهند تا آرامش خواب برای کودک به وجود آید.

♦کودک را هنگام خوابیدن در اتاق تاریک با نور چراغ خواب قرار دهید، وجود کامپیوتر، تبلت روشن، نور شارژر ومودم در اتاق باعث اختلال در خواب کودک می شود.

♦حدود یک ساعت قبل از خواب باید محیط خانه تغییر کند، نور و صدا کم شود و تغذیه کافی داشته باشند. خوردن نوشابه نیز یکی از علت های اختلال خواب در کودکان است.

♦تغییر نور،  لباس، لالایی، قصه و.. که کودک بداند این قانون ها نشانه خوابیدن است می تواند در آرامش و بهتر خوابیدن کودک تاثیر گذار باشد.

♦سطح اضطراب مادران تاثیر بسزایی بر خواب کودکان دارد؛ در نتیجه مادرانی که استرس دارند باید اول آرامش خود را کنترل کنند تا بتوانند در آرام خوابیدن کودک موثر باشند.

♦خواب روز باید کوتاه باشد و بیشتر از 30 دقیقه توصیه نمی شود؛ کودکان بعد از سن 3 سالگی نیاز به خواب ظهر ندارند.

♦هیچ خوابی جای خواب شب را نمی گیرد و مفید ترین خواب نیز خواب عمیق در هنگام شب است.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید