پاسخهای علامه طباطبایی به ۴ پرسش درباره مهدویت
پاسخهای علامه طباطبایی به چهار پرسش درباره مهدویت را میخوانیم.
به گزارش ایکنا، به مناسبت نیمه شعبان المعظم و میلاد امام زمان(عج) به چهار پرسش کلیدی و در ادامه پاسخ علامه طباطبایی، صاحب کتاب تفسیر المیزان میپردازیم.
۱ - صدقه دادن از طرف امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف چگونه است؟
عمومات ادله اهداء و نیابت در عبادات مستحبه از قبیل نماز، صدقات، تلاوت قرآن و غیر ذلک، اهداء به امام علیهالسلام بلکه پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و نیابت از آنان را نیز ممکن است، شامل گردد.
۲ - راه رسیدن به امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف چیست؟
امام زمان علیهالسلام خود فرموده است: شما خوب باشید، ما خودمان شما را پیدا میکنیم.
درباره ظهور حضرت ولی عصر عجلاللهفرجهالشریف در روایت آمده است: لایضهر الا و یظهر الفساد؛ ظهور نمیکند مگر اینکه فساد آشکار گردد.
همچنین در احادیث متعدد آمده است: یملا الارض قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جورا؛ بعد از اینکه زمین از ظلم پر میگردد، آن را با قسط و داد پر میکند.
۳- آیا از اینگونه روایات استفاده نمیشود که نباید با فساد و ظلم و جور مبارزه نمود، تا زمینه ظهور حضرتش فراهم گردد؟
لازمه این سخن، حلال شمردن حرام و جواز ترک واجبات است و مسلماً حضرت نمیخواهد که فساد کنیم تا بیاید و ما را گردن بزند.
۴ - آیا روایتی که میگوید: همه در زمان حضرت مهدی علیهالسلام مسلمان میشوند، درست است؟
خداوند متعال میفرماید: إِذْ قَالَ اللَّهُ یَا عِیسَیٰ إِنِّی مُتَوَفِّیکَ وَرَافِعُکَ إِلَیَّ وَمُطَهِّرُکَ مِنَ الَّذِینَ کَفَرُوا وَجَاعِلُ الَّذِینَ اتَّبَعُوکَ فَوْقَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِلَیٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ ثُمَّ إِلَیَّ مَرْجِعُکُمْ فَأَحْکُمُ بَیْنَکُمْ فِیمَا کُنتُمْ فِیهِ تَخْتَلِفُونَ(آلعمران/٥٥) (به یاد آورید) هنگامی را که خدا به عیسی فرمود: من تو را برمیگیرم و به سوی خود، بالا میبرم و تو را از کسانی که کافر شدند، پاک میسازم؛ و کسانی را که از تو پیروی کردند، تا روز رستاخیز، برتر از کسانی که کافر شدند، قرار میدهم؛ سپس بازگشت شما به سوی من است و در میان شما، در آنچه اختلاف داشتید، داوری میکنم.
ظاهراً روایت فوق مخالف با این قسمت از آیه است که میفرماید: وَجَاعِلُ الَّذِینَ اتَّبَعُوکَ فَوْقَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِلَیٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ، زیرا این جمله میرساند که کفار تو روز قیامت وجود دارند. در روایتی نیز آمده است که: حضرت از آنها جزیه میگیرد.
منبع: از کتاب در محضر علامه طباطبایی، نوشته محمد حسین رخشاد