X
مقالات فیش حج
پنج جمله‌ای که عالم برزخ در شبانه‌روز آن را بیان می‌کند

پنج جمله‌ای که عالم برزخ در شبانه‌روز آن را بیان می‌کند

علوی تهرانی بیان داشت: انسان اگر خود را در محضر خداوند ببیند نه تنها تلاش می‌کند گناه نکند بلکه از افکار گناه آلود نیز اجتناب می‌کند و همواره مراقب است شیطان او را مورد وسوسه قرار ندهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی به مناسبت دهه اول ماه محرم در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: عبادت باید ذکرالله باشد؛ هر فکر و عملی که انسان را به یاد خدا بیاندازد، از گناه و ابلیس دور سازد این همان حقیقت یاد خداوند است.

این خطیب مشهور ادامه داد: عبادتی که در شخص عبادت کننده حالتی ایجاد کند که خود را در محضر حضرت حق ببیند این عبادت ذکر الله است.

وی با استناد به آیات قرآن کریم عنوان کرد: قرآن کریم می‌فرماید: مگر آنان نمی‌دانند خداوند شاهد اعمالشان است، حضور قلب پیدا کردن در نماز به معنای تمرکز نیست بلکه مقصود از حضور قلب آن است که انسان درک کند در محضر پروردگار است.

حجت الاسلام علوی تهرانی بیان داشت: انسان اگر خود را در محضر خداوند ببیند نه تنها تلاش می‌کند گناه نکند بلکه از افکار گناه آلود نیز اجتناب می‌کند و همواره مراقب است شیطان او را مورد وسوسه قرار ندهد.

این کارشناس مذهبی یکی از عوامل تقرب به خداوند متعال را بهره بردن از ظرفیت شب بیان کرد و گفت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند عالم برزخ در شبانه روز پنج جمله را بیان می‌کند و می‌گوید مردم عالم من خانه ظلمت هستم با خود چراغ بیاورید؛ عالم برزخ بسیار تنگ و تاریک است و کسی در آنجا حضور ندارد همچنین فشار قبر یکی از ویژگی‌های این عالم به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) چراغ عالم برزخ را نماز شب معرفی می‌کنند و می‌فرمایند نماز شب مایه خشنودی خداوند و سیره همه انبیای الهی به شمار می‌رود. نماز شب راحتی بدن و مورد نفرت ابلیس است، خداوند این نماز را برای اجابت دعا و برکت در رزق و روزی قرار داده است؛ انسان نماز شب خوان به راحتی جان می‌دهد.

حجت الاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه نماز شب انسان را از تنهایی عالم برزخ خارج می‌کند، تصریح کرد: خداوند متعال می‌فرماید من سه گروه را در قیامت دوست دارم و به آنان مباهات می‌کنم که یکی از آنان کسانی هستند که در خوشی و ناخوشی هنگام سحر به عبادت بر می‌خیزند. حضرت زینب (س) بعد از واقعه عاشورا نماز شب ایشان ترک نشد.

وی با استناد به کلام پیامبر اکرم (ص) بیان داشت: حضرت فرمودند از نظر من پیامبر، دو رکعت نماز در دل شب نزد من محبوب تر از همه چیز است؛ نماز شب نشانه شیعه امام علی (ع) است. روایت شده کسی که نماز شب را سبک بشمارد از طایفه ما نیست. امام صادق (ع) فرمودند نزدیک شدن به خداوند را در تحمل گرسنگی، قرائت قرآن، اقامه نماز شب، تضرع صبحگاهی در پیشگاه الهی و گریه کردن شبانه بیان می‌کنند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مقام خلت به کسی عطا می‌شود که محرم راز پروردگار باشد، عنوان کرد: حضرت ابراهیم خلیل خداوند بودند و پروردگار حقیقت آسمان و زمین را به ایشان نشان داد. چطور می‌شود انسان محرم راز پروردگار شود؟ حضرت ابراهیم با داشتن دو صفت اطعام دادن به دیگران و اقامه نماز شب بود که توانست به مقام خلت نائل شود.

کد خبر 5280698

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید