پژوهشگر تاریخ اسلام درباره کارکردهای مسجد مطرح کرد؛ مسجد در صدر اسلام فقط محل عبادت نبود
مسجد در صدر اسلام تنها محل عبادت نبود بلکه مرکز رسیدگی به مسائل اجتماعی، سیاسی فرهنگی و علمی محسوب میشد؛ حتی مرکز دادخواهی مظلوم از ظالم نیز به شمار میرفت که به صورت مصداقی میتوان به ایراد خطبه فدکیه توسط حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجدالنبی اشاره کرد.
مسجد به عنوان جایگاه عبادت مسلمانان، از مهمترین نهادهای جامعه اسلامی با کارکردی چند منظوره به شمار میآید و همواره در طول تاریخ اسلام نقشی بنیادین و اصلی ایفا نموده است. در پیروزی انقلاب اسلامی، مسـجد به عنوان پایگاه اصلی انقلاب نقش آفرینی کرد و امروز هم مسـجد میتواند در کانون تحولات اسلامی قرار بگیرد و در کنار مساجد، سایر اماکن مذهبی نظیر بقاع متبرکه و امامزادگان هم چنین وضعیتی داشته باشند. بر آن شدیم با نگاهی به تاریخچه و وضعیت این نهادهای مهم فرهنگی در گذشته و حال، بازتعریف کارکردهای نهادهای دینی و مذهبی را با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ضمن گزارشها و گفتگوهایی بررسی نماییم. میتوانید مجموعه گزارشها را در اینجا مشاهده کنید. آنچه در ادامه میخوانید بخش دوم این سلسله مطلب است:
چندی پیش اخباری تلخ مربوط به اتوبوس خوابی برخی از هموطنان عزیزمان در تهران مورد توجه رسانهها و مردم قرار گرفت. یکی از طرحها و پیشنهاداتی که در شبکههای اجتماعی و پایگاههای خبری ارائه شد و مورد توجه صاحب نظران قرار گرفت، استفاده از ظرفیت مساجد، اماکن مذهبی و… برای ارائه این گونه خدمات اجتماعی بود.