۱۰ پیشنهاد پژوهشمحور به رئیس جدید رسانه ملی
حوزه/ بیشک یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب، تعامل سازنده رسانه ملی با حوزه علمیه، مراجع عظام تقلید و نخبگان دینی است که معظم له در این باره فرمودند: «حوزه علمیه به عنوان قلب روحانیت شیعه، میتواند ظرفیتهای گستردهای برای نظام اسلامی در خصوص مسائل رسانهای فراهم کند»؛ زیرا حوزه علمیه در عصر جدید از ظرفیتهایی برخوردار است که میتواند به تحقق مأموریتهای رسانه ملّی کمک نماید.
حوزه علمیه شیعه در تاریخ پرافتخارخود، تحولات عمیق و پویایی مستمری را دیده و همواره یکی از مؤثرترین نهادها در تحولات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی بوده است.
بیشک یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب، تعامل سازنده رسانه ملی با حوزه علمیه، مراجع عظام تقلید و نخبگان دینی است که معظم له در این باره فرمودند: «حوزه علمیه به عنوان قلب روحانیت شیعه، میتواند ظرفیتهای گستردهای برای نظام اسلامی در خصوص مسائل رسانهای فراهم کند»؛ زیرا حوزه علمیه در عصر جدید از ظرفیتهایی برخوردار است که میتواند به تحقق مأموریتهای رسانه ملّی کمک نماید.
بنابر این انتظار میرود با تعاملات سازنده با حوزههای علمیه بر ارتقای مباحث معرفتی، دینی و اخلاقی در رسانه ملی افزوده شود و مدیر پرتلاش رسانه ملی بتواند با مدیریت هوشمند خود در این سازمان بزرگ و تأثیرگذار، برنامههای تحولی خود را با یاری و همفکری دیگر نخبگان و مراکز پژوهشی_رسانهای در شهر مقدس قم دنبال کرده و آنها را برای رسیدن به نقطه مطلوب آماده سازد؛ از این رو جا دارد که برای این هم افزایی، از تمام ذخیرهی فرهنگیِ معنویِ دینی حوزه علمیه بهره مند شود.
امروزه جامعه بشری در بهرهگیری از منابع دینی و یا استفاده از دستاوردهای علمی و تجربی، ناگزیر به پژوهش های خرد و کلان و تداوم در تتبع و کاوش است. آنچه در عهدنامه امیر مؤمنان(ع) به مالک اشتر، به صورت فرمان علوی آمد که «وَ اکْثِرْ مُدَارَسَةَ الْعُلَمَاء»، بدون تأسیس حوزه، تحقیق و پژوهش دینی مقدور نیست؛ زیرا اسلام دانشپژوهی را ارج نهاده و باور بی تحقیق را سرابِ بی اثر دانسته است. اگر امام علی(ع) فرموده است: «هیچ عملی چون تحقیق نیست و اجتهاد بدون تحقیق سودی نمیبخشد»؛ بیگمان هیچ نهاد یا سازمان رسانهای نیز بدون پژوهش و حل مسائل پیش رو راه به جایی نخواهد برد.