۱۱ روایت تکاندهنده از فاجعه حج ۹۴ به قلم ابراهیم اکبری دیزگاه
کتاب «بکه»، که به تازگی توسط دفتر نشر معارف به چاپ رسیده، روایت ابراهیم اکبری دیزگاه از فاجعه خونین حج ۱۳۹۴ و شهادت جمعی از زائران است.
نویسنده با قلم شیوای خود تلخی این فاجعه را با معجزه کلمات به تصویر کشیده است که مخاطب را تحت تأثیر قرار میدهد. پس از واقعه منا که در حج سال 1394 رخ داد و در آن بیش از 400 تن از زائران ایرانی به شهادت رسیدند، آثار متعددی در قالب هنر تلاش کردهاند تا بخشی از این واقعه و مظلومیت شهدای این فاجعه را به تصویر بکشند. کتاب اکبری دیزگاه دومین اثری است که با مراجعه به شاهدان عینی، سعی در بازخوانی این ماجرا از زاویه دید آنها دارد.
نویسنده در بخشی از این کتاب درباره دشواریهایی که در راه نوشتن این اثر متحمل شده است، مینویسد: در آن 40 روز که روایت شاهدان را ضبط میکردم، من روزها گوش میشدم: روایتهای متعدد آلوده به قیامت را میشنیدم و حالم خوش بود؛ باری قیامت به وجودِ آدم انبساط و نشاط میبخشد. اما شبها کابوس میدیدم؛ کابوس ازدحام، کابوس گوشت و خون، کابوس انبوهی آدمها، کابوس بدنهای عریان و متورم پشته شده روی هم و کابوس شیطان را که دشمنی میکند با انسان. فقط تقلا میکردم که خاطرات، زودتر تمام شود.
بعد گفت: «نگذاریم فراموش بشود. من امروز به سختی از بستر بلند شدم، چون میدانم اگر ما این حرفها را نزنیم، فراموش میشود؛ مثل حادثه حجِ سالِ 66 که 300 حاجی، مظلومانه شهید شدند.»