X
مقالات فیش حج
۶ محفل ادبی در کتابخانه‌های تهران افتتاح شد

۶ محفل ادبی در کتابخانه‌های تهران افتتاح شد

۶ محفل ادبی تخصصی در کتابخانه‌های عمومی استان تهران با رویکردهای آموزشی و کشف استعدادهای تازه افتتاح شد.

«غزل سپید»؛ نخستین انجمن ادبی ویژه نابینایان 

بهروز افروز، مدیر محفل ادبی «غزل سپید» در کتابخانه مرکزی پارک شهر گفت: فعالیت‌ها و رویکرد محفل ادبی غزل سپید به دلیل اینکه جامعه هدف آن با دیگر محافل متفاوت است، قدری فرق خواهد داشت. شاید از لحاظ کمیت، تعداد اعضای این محفل ادبی به پای سایر محافل ادبی در سطح استان نرسد و علت آن نیز به دلیل جامعه محدود عزیزان نابینا و کم‌بیناست، اما به لحاظ کیفیت تلاش خواهیم کرد تا هم استعداد‌ها را شناسایی و هم از استعداد‌های جوان حمایت کنیم.

 

وی تصریح کرد: ما نخستین انجمن ادبی ویژه نابینایان در سطح استان و کشور هستیم و تاکنون انجمن ادبی برای نابینایان به صورت تخصصی راه‌اندازی نشده است و این فرصت با عنایت مدیران نهاد کتابخانه‌های استان تهران فراهم شده است. ما تلاش می‌کنیم که بچه‌های نابینا را با شاعران و نویسندگان آشنا و پای جامعه نابینا را به جامعه بینا باز کنیم تا بچه‌ها علاوه بر اینکه همدیگر را می‌شناسند از تجربه زیسته همدیگر مطلع شده و رنگ و بوی تازه‌تری در شعرهایشان ایجاد شود.

 

دبیر محفل ادبی «غزل سپید» در پایان اظهار کرد: باید از نگاه اغراق آمیز و ترحم آمیز نسبت به جامعه نابینایان پرهیز شود تا شاهد فضای واقع‌بینانه در این محفل باشیم.

معرفی آثار کودک و نوجوان مغفول مانده است

بابک نیک‌طلب دبیر محفل ادبی «علامه دهخدا» گفت: با توجه به مخاطب متنوعی که کتابخانه‌های عمومی در اختیار دارند ما می‌توانید کار‌های بزرگی انجام دهیم و با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از نویسندگان و شاعران در حوزه کودکان و نوجوانان فعال هستند، تاکنون برای معرفی این آثار کار عمده‌ای انجام نشده است؛ بنابراین ما برای قدم اول، بحث نقد و بررسی آثار شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان را ایجاد خواهیم کرد و امیدواریم دوستان ما در شرق تهران و کتابخانه علامه دهخدا از این نشست‌های ادبی استقبال کنند تا بتوانیم دیگر رشته‌های ادبی را هم راه‌اندازی کنیم.

 

نصیبا مرادی که دبیر محفل ادبی «آهوانه» در کتابخانه شهدای نیروی زمینی است، در این مراسم گفت: امیدوارم قدم‌های بزرگی برای این محفل ادبی در جذب استعداد‌های جوان برداریم به گونه‌ای که هر لحظه شاهد اتفاقات بزرگی در زمینه شعر رضوی و سایر موضوعات ادبی باشیم.

 

وی سپس شعری با موضوع امام رضا (ع) قرائت کرد.

 

«فردوسی» بر «چکاد» شعر ایران 

معصومه سادات میرجعفری دبیرمحفل ادبی «چکاد» نیز گفت: این محفل ادبی با هدف گسترش فرهنگ و زبان فارسی مخصوصا توجه جدی به اشعار حکیم فردوسی راه‌اندازی خواهد شد. این درحالی است که چکاد به معنای نوک قله است و علت اینکه این محفل را به این اسم نامگذاری کردیم این است که هم فردوسی و هم دیگر شاعران بزرگ کشور ما در قله شعر ایران درخشان هستند.

 

وی ادامه داد: بسیار خرسندیم که کشور ما شاعری همچون فردوسی دارد که با زبان زیبا داستان‌های بسیار هنرمندانه‌ای را خلق کرده است و چه خوب است که نوجوانان ما از این داستان‌ها بهره‌مند شده و با تاریخ کشور آشنا شوند تا به راز فرهنگ غنی کشور پی ببرند.

 

میرجعفری ادامه داد: رویکرد ما در این محفل ادبی، آموزشی است و آموزش ما به شیوه کلاسیک خواهد بود و تک تک ابیات فردوسی در این محفل خوانده خواهد شد و تکیه ما در این زمینه نیز بر صحیح‌خوانی و روایت صحیح شاهنامه است.

 

سمیه رسولی دبیر محفل ادبی «توحید» در کتابخانه شهرک توحید، هم در سخنان کوتاهی از شناسایی استعداد‌های شعرخوانی در این محفل خبر داد و ابراز امیدواری کرد؛ با تمام شدن کرونا، بار دیگر، برنامه‌های این محفل ادبی به صورت تخصصی در حوزه کودک و نوجوانان از سر گرفته شود تا آثار خوب بچه‌های این انجمن به دیگر علاقه‌مندان ارائه شود.  

 

فرهنگ غنی ایران؛ میراث قرن‌ها زیست شاعران 

مصطفی محدثی خراسانی دیگر سخنران این مراسم بود که اظهار کرد: میراث قرن‌ها زیست شاعران و خردمندان با مردم ایران، تبدیل شدن این سرزمین به فرهنگ غنی کشور است و این شاعران برجسته، ارمغانی در قالب این فرهنگ فاخر در طول تاریخ برای ما ایرانی‌ها داشته‌اند.

 

وی با بیان اینکه این قلم است که فرهنگ‌سازی می‌کند، گفت: من از تلاش‌های دلسوزانه‌ای که در سال‌های اخیر در حوزه کتاب و کتابخانه از سوی مسئولان کتابخانه‌های عمومی انجام شده است تشکر می‌کنم.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید