مدیرعامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی: پیاده روی اربعین نماد بارز تمدنی در جهان کنونی است
مدیرعامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی گفت: پیاده روی اربعبن نماد بارز تمدنی در جهان کنونی است و اختصاص به شیعیان ندارد.
حجت الاسلام محمود مرویان حسینی ظهر امروز در همایش ملی "اربعین؛ که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد؛ بیان کرد: کلمه اربعین در فرهنگ اسلامی کلمه ویژه ای است، حضرت موسی چهل شبانه روز مناحات کرد تا الواح الهی را به دست آورد و پیامبر گرامی (ص) در چهل سالگی به مقام نبوت دست یافت و در آموزه های اخلاقی و اسلامی نیز آمده هر کس چهل شبانه روز عمل مخلصانه برای خدا انجام دهد خدا حکمت را از قلبش بر زبانش جاری می کند.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی افزود: در روایت مشهوری از امام حسن عسکری (ع) آمده است که یکی از نشانه های مومن این است که به زیارت اربعین پایبند باشد، اربعین کامل شدن رسالت حضرت زینب (س) در رسوا ساختن یزیدیان زمانه است.
وی اظهار داشت: نخستین زائر پیاده امام حسین (ع) جابربن انصاری است که روز اربعین به کربلا رسید و از سال ۶۱ هجری تاکنون که ۳۸۰ سال از واقعه کربلا می گذرد زیارت پیاده امام حسین (ع) سنت و سیره مومنان و آزادگان بوده است.
وی با بیان اینکه اهل بیت (ع) خود بنیانگذار و مروج زیارت امام حسین (ع) بودند؛ گفت: امام صادق فرموند: هر کس با پای پیاده به زیارت جدمان امام حسین (ع)
برود برای هر قدمی که برمی دارد خداوند سیئه ای از گناهانش پاکمی کند.
حجت الاسلام مرویان حسینی در ادامه بیان کرد: در طور تاریخ عالمان، دانشمندان و مردجع بزرگ مقید به زیارت امام حسین (ع) به صورت پیاده بودند، در سالهای جنگ تحمیلی مومنان با جان دادن نگذاشتند پرچم زیارت اربعبن بر زمین بماند و در سالهای اخیر مسلمانان و تمام ادیان الهی نیز اربعبن را به یک نماد بی نظیر و جلوه ارادت به سید الشهدا (ع) تبدیل کردند.
وی اظهار داشت: آنچه در این سالها از زیارت اربعین می بینیم یک زیارت کاملا انسانی و اسلامی و پیوند با آرمان های امام آزادگان امام حسین (ع) است؛ همچنین ظرفیت ساختن زندگی اسلامی و انسانی برای انسانهای مومن انقلابی در زیارت اربعبن نمایان است.
وی با بیان اینکه سختی پیاده روی صدها کیلومتر با تن خسته و در مقابل میزبانی و سنگ تمام عراقی ها که پس انداز و دخیره یک ساله خود را برای زایران اربعبن خرج می کنند نشانه عشق به امام حسین (ع) است؛ افزود: همه در این راهپیمایی نگاهشان به یکپرچم حق طلبانه و آزادی خواهانه است.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی عنوان کرد: پیاده روی اربعبن نماد بارز تمدنی در جهان کنونی است و اختصاص
به شیعیان ندارد گرچه بدنه ان حرکت شیعی است امام جریان اهل بیتی است، انبوه شیفتگان حسینی از مذاهب دیگر از جمله مسیحیان، کلیمیان، هند و یهودیان در پیاده روی اربعبن مشاهده می شوند و این نشان می دهد امام حسین (ع) متعلق به همه بشریت و نماد آزادی خواهی، حق طلبی و بازگشت به فطرت های معنویت طلبی در دنیای طلم و ستم و فساد کنونی است.
وی بیان کرد: سفره اربعبن امروز برای همگان و هر کسی که عشق به ظلم ستیری و عدالت داشته باشد گشوده است برای همین پیاده روی اربعین یک جلوه ارزشمند تمدنی قوی است.
وی اظهار داشت: در پیاده روی اربعین ملیت های گوناگون با زبان های متفاوت و مذاهب گوناگون گرد هم آمده اند لذا بسیاری از دشمنان می خواهند راه اربعین را ببندند.
حجت الاسلام مرویان حسینی ببان کرد: اربعین راهی به سوی آخر الزمان و منجی است چرا که حضرت مهدی (عج) وقتی ظهور می کند خودشان را منتسب به امام حسین (ع) معرفی می کنند و ما نباید از این حرکت گسترده فرا مذهبی و فرا ادیانی بگذریم.
وی با بیان اینکه این حرکت نشان جریان قوی ضد استکباری است؛ گفت: امروز در اربعبن جلوه های زیبایی از ارزشهای انسانی و از حضور مذاهب و ادیان را مشاهده می کتیم.