رییس سازمان حج و زیارت : سالمندان ، بانوان و کودکان سفر خود را به بعد اربعین موکول کنند
رییس سازمان حج و زیارت گفت : متاسفانه شمار جانباختگان اربعین تاکنون به 65 نفر رسیده است که به علل مختلف از جمله حوادث رانندگی جان باخته اند .
علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت افزود : از این تعداد 32 نفر بر اثر حوادث مختلف از جمله سوانح رانندگی و 33 نفر هم به دلیل ایست قلبی و سکته مغزی و مانند آن فوت کرده اند. وی تصریح کرد : با توجه به شرایط خاص این سفر و راهپیمایی و گرمای هوا و مانند آن سالمندان و بیماران به ویژه بیماران قلبی و عروقی و تنفسی باید حتما قبل از سفر نسبت به بررسی وضع سلامت جسمی خود اقدام کنند و با مراجعه به پزشک مجوز حضور در این پیاده روی که کار راحتی نیست و سختی هایی را دارد اخذ کنند .
خدمت رسانی بیش از 2 هزار موکب ایرانی در عراق
رییس سازمان حج و زیارت گفت : 2 هزار موکب ایرانی در عراق در کنار 3 هزار موکب عراقی به زائران خدمت می کنند اما با این وجود هنوز مشکلات بسیار زیاد است و این خدمات پاسخگوی خیل زائران نیست . وی توضیح داد : پارسال حداکثر2 میلیون و 200 هزار زائر ایرانی وارد عراق شدند اما امسال فقط تا امروز 2 میلیون و 900 هزار نفر وارد عراق شده اند . علیرضا رشیدیان اظهار کرد : حدود 5 هزار کامیون و تریلر ملزومات موکبهای ایرانی را به عراق منتقل کردند و 50 درصد آنها مقصدسان کربلا بود و خدمات خوبی هم به زائران ارائه می دهند با این وجود با توجه به حجم جمعیت ورودی به عراق این امکانات جوابگو نیست.
وی ادامه داد : به طور متوسط روزانه 750 هزار وعده غذا در سه قالب صبحانه، ناهار و شام در موکب های ایرانی میان زائران در کربلا توزیع می شود و در همین چند روز گذشته موکب های ایرانی 14 میلیون وعده غذا در وعده های غذایی مختلف در کربلا توزیع کرده اند .رشیدیان به اقامت 4 میلیون نفر شب اقامت در این مدت هم اشاره کردو گفت : در کنار فعالیت موکب ها، برخی از مردم عراق نیز خانه هایشان را در اختیار زائران قرار می دهند و حدود 70 هزار اسکان هم دراین بخش فراهم شده است .
وی گفت : ازدحام جمعیت در کربلا بسیار زیاد است وتوصیه می کنیم زائران از همراه آوردن کودکان، افراد بیمار و کهنسال خودداری کنند و پس از زیارت حرم امام حسین (ع) سریع تر سفر خود را پایان دهند و به ایران برگردند. رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به حضور چشمگیر بانوان در پیاده روی اربعین امسال توضیح داد : متاسفانه در چند شب گذشته شاهد حضور و استراحت بانوان ایرانی در خیابان های منتهی به حرم بودیم که در شان زائران ایرانی به ویژه بانوان ما نیست ؛ توجه به شرایط و کمبود ظرفیت ها و امکانات ، در جلسه ای به مدیران موکب ها تاکید کردیم که برای اسکان زائران اولویت را به بانوان ، کودکان و افراد مسن بدهند چرا که آقایان امکان استراحت در خارج موکب ها را دارند این اسکان از نظر بهداشتی هم صحیح نیست .
ضرورت بیمه برای زائران
رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت گفت : در ایام قبل از اربعین جو سازی هایی شد که چه اصراری بر بیمه کردن است و این مبالغ برای چه از زائران گرفت می شود .وی ادامه داد : بیمه برای افرادی که در حوادث فوت کردند نفری 240 میلیون تومان و کسانی که به علل دیگر جان باختند 40 میلیون تومان پرداخت می کند و حتی برای انتقال پیکر آنها به ایران مبلغ زیادی می پردازد .رشیدیان اظهار کرد : در همین ایام حجم بسیار بالای معاینات پزشکی نشان دهنده حجم بالای مراجعه زائران است و اگر هلال احمر تجهیزا ت و امکانات لازم را همراه نداشت چطور به این زائران خدمات رسانی می کرد .
ضرورت ساماندهی زائران از نظر زمان، مسیر تردد و مدت اقامت
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هدف از این حرکت احیا و گسترش فرهنگ حسینی (ع) است ، اظهارک : همه می دانیم این حرکت ،بزرگترین راهپیمایی انسانی جهان و متکی بر اسلام راستین، عقلانیت و محبت است و باید به عنوان نماد نهضت آزادطلبی، انسان سازی و عدالت خواهی اباعبدالله حفظ شود باید اما مردم خود را از قبل برای این حضور آماده کنند و بدانند که در یک راهپیمایی و حرکت اردوگاهی شرکت می کنند و باید خود را برای مواجه شدن با سختی هایی مثل راه پیمایی ،کمبود جا و مکان برای استراحت و خواب، کمبود وسایل نقلیه ومانند آن آماده کنند.
وی تصریح کرد : رسانه ها باید علاوه بر ترویج این فرهنگ به زائران اطلاع رسانی کنند که بعد از عبور از مرز باید از وسایل نقلیه عراقی برای انتقال استفاده کنند و برای استفاده باید هزینه پرداخت کنند و متاسفانه در روزهای اخیر با افزایش جمعیت ورودی به این کشور ، خودروهای عراقیهم قیمت های حمل و نقل را چند برابر کرده اند. رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد : از رسانه ها می خواهیم که برای زائران وضع زیر ساخت ها و حملو نقل در عراق را اطلاع رسانی کنند تا زائران بدانند که حمل ونقل در عراق رایگان نیست .
رشیدیان با تاکید براینکه بنای ما بر آن نیست که این راهپیمایی را دولتی کنیم ، افزود : باید این حرکت عظیم شکل و هویت مردمی خود را داشته باشد اما ما برای آنکه عزت و کرامت زائران ایرانی رعایت شود به ناچار بخشی از خدمات را به داخل عراق برده ایم .
رشیدیان ادامه داد : اما موضوع مهم در این زمینه ساماندهی زائران برای حضور دراین حرکت از نظر زمانی، مسیر تردد و مدت زمان اقامت درعراق است به گونه ای که زمان حرکت زائران از مبدا و مرز تردد آنها در ایام اربعین مشخص و نیز مدت اقامت شان باید محدود شود تا به نوعی مشکل ازدحام و معطلی زائران درمرز هنگام خروج و شلوغی موکب ها و کمبود فضای اقامت درعراق و نیز مشکلات بازگشت کاهش یابد.
وی ادامه داد : هرچند دولت وملت عراق برای پذیرایی اززائران تلاش بسیاری دارند اما باید بپذیریم که زیرساخت های عراق توان پذیرش این حجم از جمعیت را در یک زمان ندارد .رشیدیان گفت: زائران باید سفر خود را زمان بندی کنند تا زیارت بهتری رابرای خود و دیگران ایجاد کنند.