X
مقالات فیش حج

بادامچی: جامعه و مسئولان شرمنده معلولان هستند

نایب‌رییس کمیسیون اجتماعی مجلس از نبود اعتبار برای رفع موانع تولید در بودجه سال آینده انتقاد و اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل مشکلات متنوع، تعطیل یا بسیار محدود شده‌اند، لذا باید در این شرایط بسیار سخت ضمن حمایت از کارآفرینان موانع تولید رفع شود. متاسفانه دولت در بودجه سال آینده به بنگاه‌های تولیدی بی‌توجهی کرده است.

 

محمدرضا بادامچی در بازدید از کانون معلولین توانا و مجموعه تولیدی فیروز در قزوین گفت: ارتقای وضعیت اشتغال بیش از کارآفرینی به فرهنگ‌سازی نیاز دارد. ما نمی‌توانیم بدون تغییر نگرش، تاثیر چندانی در وضعیت فعلی ایجاد کنیم. نگرش جامعه و مسئولان ما به معلولان نادرست است.‌ آن‌ها به کمک و ترحم نیاز ندارند. آنها را باید به حقوق برابرشان به رسمیت شناخت. باید با توانمندسازی معلولان و رفع موانع حقوقی و اجتماعی، آنان را به جامعه بازگرداند. 

رییس فراکسیون کار اظهار کرد: خوشبختانه نمونه‌های خارجی و داخلی موفقی در مواجهه موثر و مثبت با معلولان وجود دارد. در این‌ میان، مجموعه کانون توانا توانسته است، با فرهنگسازی، نگاهی انسانی به معلولان ایجاد کند و با توانمندسازی و کارآفرینی آن‌ها را مستقل و بی‌نیاز از ترحم دیگران کند.

بادامچی با بیان اینکه جامعه و مسئولان ما، شرمنده معلولان هستند، ادامه داد: باید قدم‌های محکمی در حمایت از معلولان برداشته شود. تحقق این امر بیش از هر چیز نیازمند ارتقای سمن‌ها هست. باید بدانیم ان جی او همیشه باعث برکت هستند و به ارتقای حقوق اجتماعی و سیاسی کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه نبود سازمان‌های مردم‌نهاد باعث شده جامعه در خیلی از بخش‌ها ناتوان باشد، گفت: معلول‌ها ناتوان نیستند، ما ناتوان هستیم‌ که جامعه متکی به سازمان‌های مردم‌نهاد نداریم. جامعه‌ای که تشکل‌های مردمی قوی نداشته باشد، در رکود و رخوت و سستی می‌ماند و رشد نمی‌کنند. ما در کشوری هستیم‌ که‌ همه چیز داریم اما نبود سازمان‌های مردم نهاد قدرتمند باعث شده، بسیاری از بخش‌های ضعیف جامعه، آسیب جدی ببینند. در نگاه اجتماعی مرکز معلولان توانا یک الگوی موفق برای سمن‌های مردمی است که باید به مورد توجه مردم و مسئولان قرار بگیرد و به‌خصوص بر تصمیم‌های مسئولان تاثیر بگذارد تا قدم های حمایتی بزرگی بردارند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از بی‌اعتنایی برخی مسئولان به عقب‌ماندگی کشور گفت: برخی مسئولان پوست کلفت شده‌اند. کشورهایی که تا چند سال پیش شوره‌زار بودند پیشرفت کردند، اما ما نه تنها رشد نکردیم بلکه منابع خود را از جمله آب را از بین بردیم.

بادامچی در ادامه بر ضرورت توجه کمیته امداد، سازمان بهزیستی و دیگر سازمان‌های مرتبط با جامعه معلولان به مرکز توانا و مجموعه تولیدی فیروز  تاکید و اظهار کرد:  وضعیت آسیب‌های اجتماعی در کشور ایجاب می‌کند که  سازمان بهزیستی، کمیته امداد و سازمان‌هلی مرتبط، قبل از اقدامی به یک تغییر نگرش جدی در برنامه‌های خود بپردازند. در این نهادها بعد حمایتی، توانمندسازی و اشتغال‌زایی می‌لنگد. آن‌ها منابع خوبی در اختیار دارند اما الگوی مناسب و موجهی برای راه‌اندازی شیوه‌های کارآفرینی ندارند. مرکز معلولین توانا می‌تواند این الگو و تغییر بینش را به آن‌ها ارائه کند.

وی تصریح کرد: قرار بود کمیته امداد یک کانون زایشی بشود. نه اینکه چهل سال میان پول پخش کند. تقسیم پول میان فقرا، جامعه را فقیرتر می‌کند باید آن‌ها را همچون مرکز توانا، توانمند کنیم تا بتوانند روی کار خود بیاستند.

نایب‌رییس کمیسیون اجتماعی همچنین با انتقاد از وجود مشکلات قانونی دربرابر سمن‌های حوزه کارآفرینی و حمایتی گفت: ما در کشورمان با باتلاق قوانین مواجه هستیم.‌ کسی به قانون توجه نمی‌کند. متاسفانه قوانین حمایتی از تولید ملی و کارآفرینی کارساز نبوده است. کارآفرین‌ها تنها مانده‌اند.سیستم اداری برای برای راه اندازی امور مردم ایجاد شده اما متاسفانه آنقدر ضعیف است که مانع حرکت چرخ های توسعه و کارآفرینی شده و بزرگترین آسیب را به مردم‌ می‌زند.

بادامچی در پایان بر عزم نمایندگان برای حل مشکلات کارآفرینان به‌خصوص کارآفرینان حوزه معلولان تاکید کرد و گفت: ما در تمام‌ مسیر از تصویب و ارتقای قوانین حمایتی تا نظارت بر اجرای درست قانون، در کنار کارآفرینان و معلولان هستیم. البته باید نهادهای اجرایی با نگرش صحیح به جامعه معلولان و کارآفرینان، لوایح نتیجه‌بخشی به مجلس بیاورند. همچنین ناگفته نماند که نظارت ما نمایندگان، مبتنی بر عملکرد نهادهای مرتبط از جمله قوه قضاییه است. باید برای ارتقای وضعیت کارآفرینان، همه دستگاه‌ها، دست به کار شوند.

  • نظرات
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید